Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5] Co to są za urządzenia?

Elektryka
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ryh
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C5] Co to są za urządzenia?

Post autor: Ryh » 29 maja 2009, 21:29

Niedawno kupiłem Audi. Przy czyszczeniu "odkryłem" dwa urządzenia... nie wiem do czego one służą, a nie lubię nie wiedzieć...
Pierwsze jest umieszczone z tyłu za czytnikiem GPS w schowku bagażnika po lewej stronie. Przykręcone jest do tego metalowego chasis, w którym siedzi czytnik GPS.
Wygląda tak:
Obrazek
Drugie umieszczone jest w tylnej części pod podsufitką, po prawej stronie, przy antenie.
Wygląda tak:
Obrazek
Jakość fotek byle jaka - wiem. Robiłem je telefonem, ale myślę, że wiecie co to za ustrojstwa mam w aucie...

Awatar użytkownika
Ryh
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Ryh » 29 maja 2009, 21:54

Wzmacniacz GSM... chmm... jest podłączony trzema wiązkami, czyli załóżmy, że powinien działać. W podłokietniku mam konstrukcję do zamontowania uchwytu na telefon, a pod podłokietnikiem gniazdko... Czy wie ktoś skąd wziąć taki kabel, który można tam wetknąć i uchwyt na telefon - najlepiej E51...?

[ Dodano: 2009-05-29, 21:56 ]
Mam parktronic. Może być centralka - nie wpadłem na to. Dużo przewodów tam wchodzi - pewnie od wszystkich czujników. Dzięki za rozjaśnienie umysłu.

Awatar użytkownika
Ryh
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Ryh » 29 maja 2009, 21:59

Sygnału? Jakiego sygnału?

Awatar użytkownika
Ryh
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Ryh » 29 maja 2009, 22:08

Antenę FM mam oczywiście. Antena GPS jest zdaje się osobno - zaraz za tą pierwszą. Czy mam antenę GSM - nie wiem. A do tego urządzenia wchodzi minimum 6 kabli... ciężko to zobaczyć - wcisnąłem tam telefon, żeby zrobić fotę i nie chcę bardziej odginać podsufitki, bo się złamie na wysokości tylnych drzwi...

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja