[A6 C5] Problem z pierwszym rozruchem
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 174KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
[all] mały problem z odpaleniem
witam
Mam dość głupie pytanie w jaki sposób odpalacie autka od razu czy czekacie aż all kontrolki pogasną ,pytam bo dziś dość szybko chciałem odpalić i porostu nie zapalił a raczej nie na all gary i potem zgasł po ponownej próbie nie chciał zapalić dopiero po jakim czasie i to po kręceniu,teraz niby jest ok.jutro podłącze pod VAGa może coś mu jest.pozd
Mam dość głupie pytanie w jaki sposób odpalacie autka od razu czy czekacie aż all kontrolki pogasną ,pytam bo dziś dość szybko chciałem odpalić i porostu nie zapalił a raczej nie na all gary i potem zgasł po ponownej próbie nie chciał zapalić dopiero po jakim czasie i to po kręceniu,teraz niby jest ok.jutro podłącze pod VAGa może coś mu jest.pozd
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
ja np. zapalam przeważnie jak zgasną , ale pare razy zarzyło mi się zapalić jak nie zgasły i nic takiego się nie stało jak opisujesz. Lecz mam inny problem ponieważ gdy jest rozgrzany nawet do 90 C po jeździe i go zgasze nie raz zapali i zaraz zgaśnie później mam problem z odpaleniem i musze go trzymać na wyższych obrotach Moim zdaniem się zalewa bo czuć nawet wtedy swąd benzyny czytałem już gdzieś w poście że to wina czujnika tem. silnika ale jak narazie nie wiem gdzie go mogę zlokalizować u siebie :?: :?: :?: może ktoś tutaj będzie wiedział :roll:
AUDI A6 Z KIERA Z PRAWEJ STRONY www. a6 uk.pl
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2003
- Moje auto: Allroad C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7T 230KM
- Napęd: Quattro
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
A ja w dieslu jak za szybko odpale zanim zgasna to mi nieraz imbo nie załapie i miga i musze chwile czekać i dopiero działa. A jak szybko odpale i włączę szybko światła to mi sie żarówka jakaś ciągle spali ( już tak miałem z 5 razy, jak nie lewa to prawa mijania) :-D
Full Led i Full Led Matrix A6Klub.PL / A7Klub.PL
-
- Forum Audi A6 / A7
[A6 C5] Problem z pierwszym rozruchem
Od jakiegoś czasu mam problem z odpaleniem na benzynie, kiedy auto długo stoi. Rano jakieś 2 razy prawie łapie, ale gaśnie. Za trzecim razem odpala, ale strasznie go dławi i trzeba dodać gazu. Jak tylko wejdzie na obroty, wszystko jest ok, można go gasić i zapalać bez problemu. Wymieniłem filtr paliwa, ale nie pomogło. Jak myślicie, co to może być?
kolego nie chcę cie straszyć ale ja kiedyś w innym samochodzie też się borykałem z takim problemem po nocy albo po dłuższym postoju ciężko było mu zapalić a jak zapalił to nie chodził przez chwilę na jednym cylindrze wymieniłem filtry, wtrysk chciałem nawet cewki wymienić ale zaczął mi płyn gotować a termostat miał ok 2 tyg. kupiłem nowy bo myślałem że zepsuty a się okazało że poszła uszczelka pod głowicą (oby u ciebie nie ale ...) wymieniłem i jak ręką odjął. pozdro. ale najpierw sprawdź tak jak pisze kolega powyżej. 

Przy jeździe na samej benzynie jest tak samo. Na kilka dni się poprawiło po wymianie filtra, ale wróciło do "normy". Widzę, że to nie jest jakaś szablonowa usterka, więc oddaję samochód do serwisu.slavi16 pisze:Po pierwsze trzeba sprawdzić, jak przedstawia się sprawa tylko na benzynie. Pojeździć trochę i zgasić na Pb, a najlepiej, aby w instalacji nie było LPG i wtedy spróbować odpalić. To pozwoli wykluczyć lub wskaże winę gazu.
Myślę, że to nie uszczelka. Nie zauważyłem innych podstawowych objawów.cacek66 pisze: okazało że poszła uszczelka pod głowicą (oby u ciebie nie ale ...)