Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[Allroad, C5] Wymiana miechów, jakie pasują?

Zawieszenie
Bzyku
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Bzyku » 20 maja 2009, 11:58

jezeli mam byc szczery wymiany dokonal mechanik wiec ciezko mi stwierdzic czy byly wymieniane dolne czy nie
wiem jedno ze nie zakupilem zestawu naprawczego wiec pewnie pozostal stary o ile wogole pasuje...
aha czyli powinien byc tylko jeden oring ten taki czarny gumowy a starego sie juz nie stosuje...??
musze zalatwic ta sprawe jak najszybciej gdyz auto pojdzie na sprzedaz, a chce aby nabywca mial pewnosc ze wszystko jest tak jak nalezy...

[ Dodano: 2009-10-23, 09:02 ]
witam..
odkopuje temat, gdyz za tydzien samochod idzie do naprawy...
tzn. sprawa wyglada nastepujaco...
samochod po okolo 24godzinnym postoju opada a dokladniej lewa przednia strona od kierowcy...
druga strona ktora takze byla wymieniana wogole nie przepuszcza i nawet gdy auto stoi 2 tygodnie wogole z tej strony nie opada...
postawilem podnosnik pod lewa stone aby zbadac dokładniej czy zadna strona nie przeczuscza, auto przez tydzien stalo nie ruszane i nie bylo zadnych problem tzn. gdy podnosnik jest podstawiony pod strone kierowcy wogole nic nie opada...
wiec musze zajac sie tylko ta jedna poduszka...
dolny oring jest tylko ten nowy ktory jest fabrycznie zamontowany w poduszcze, wiec czy myslicie ze moze to byc wina Shock Mount (zestaw naprawczy) którego nie wymieniałem..??
w prawej stronie tez nie wymieniałem i jest wsyztsko OK, ale być może ta poprostu ma jakas wade??
wic mysle ze najlepiej było by zakupić ten zestaw naprawczy i go wymienic...
bo chyba nic juz innego nie może być uszkodzone??

aha jeszcze jedno... czy na opadający przód może miec wpływ czujnik położenia zawieszenia który jest w nadkolu??
byłbym wdzieczny za pomoc bo juz naprawde nie wiem co robic a nie chce sie narazac na niepotrzebne koszta...
pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja