Witam wszystkich. Jestem tu nowy, więc przede wszystkim chiałem się przywitać i życzyć wszystkim bezawaryjnej i bezstresowej eksploatacji swoich autek.
Od pół roku jeżdżę a6 3,0tdi i planuję troszkę więcej mocy, podobno bez problemu można wykrzesać z niej 290-300 KM, ale mam pytanie odnośnie skrzyni biegów bo słyszałem, że nie dają rady. Chodzi mi o tiptronica, człowiek, który ma jeden z lepszych serwisów skrzyń w Warszawie zdecydowanie mi to odradza.
Czy może ktoś z was posiada wiedzę na ten temat, najlepiej praktyczną.
Z góry dzięki i pozdawiam
[Tuning A6 3,0tdi]
-
- Forum Audi A6 / A7
[Tuning A6 3,0tdi]
Ostatnio zmieniony 13 maja 2009, 21:58 przez adam a6 3,0tdi, łącznie zmieniany 1 raz.
Bardzo dużo robimy takich samochodów.
Przyrost jest bardzo duży.
Nie wszyscy ogarniają silniki 3.0 TDI
moc po modyfikacji 270KM i 550Nm
Przyrost jest bardzo duży.
Nie wszyscy ogarniają silniki 3.0 TDI
moc po modyfikacji 270KM i 550Nm
www.compsport.pl
-chiptuning
-indywidualne programy
-modyfikacje mechaniczne
Oddział Kraków
662313737
-chiptuning
-indywidualne programy
-modyfikacje mechaniczne
Oddział Kraków
662313737
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2007
- Moje auto: S6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
W kilku miejscach na świecie (fora internetowe) ludzie żalą się na ukręcone skrzynie po tuningu właśnie tego motoru... :lol: (mowa o tip/multi).
Najczęstszym punktem odcięcia owych żali jest 270PS wykręcone z owego "ogarniętego" 3.0TDI :lol:
btw... wywalenie wożonych klamotów z bagażnika daje "realny przyrost mocy" równy masie klamotów/masę auta * 100%... :mrgreen: ... no i masz tuning za free i w końcu czysto w bagażniku... (oczywiście żart, ale prawdziwy żart... :mrgreen: )
Pozdr
_TMr
Najczęstszym punktem odcięcia owych żali jest 270PS wykręcone z owego "ogarniętego" 3.0TDI :lol:
btw... wywalenie wożonych klamotów z bagażnika daje "realny przyrost mocy" równy masie klamotów/masę auta * 100%... :mrgreen: ... no i masz tuning za free i w końcu czysto w bagażniku... (oczywiście żart, ale prawdziwy żart... :mrgreen: )
Pozdr
_TMr
Hmmmm pierwsze słyszę żeby po takiej modyfikacji sypały się skrzynie bo niby dlaczego??
Może niewłaściwa firma przeprowadzająca modyfikacje.Z tym się mogę zgodzić.
Obsługujemy wiele stacji ASO Audi&vw i takich samochód robimy najwięcej i jeszcze nigdy nie było żadnej reklamacji odnośnie awaryjności skrzyni biegów
Może niewłaściwa firma przeprowadzająca modyfikacje.Z tym się mogę zgodzić.
Obsługujemy wiele stacji ASO Audi&vw i takich samochód robimy najwięcej i jeszcze nigdy nie było żadnej reklamacji odnośnie awaryjności skrzyni biegów
www.compsport.pl
-chiptuning
-indywidualne programy
-modyfikacje mechaniczne
Oddział Kraków
662313737
-chiptuning
-indywidualne programy
-modyfikacje mechaniczne
Oddział Kraków
662313737