[A6 C5 2.5] Szyba przednia- problem
[A6 C5 2.5] Szyba przednia- problem
Pisałem jush wczesniej.. o tym. A mianowicie, ze nie szyba pasazera do jezdza do polowy i sie blokuje.. a po chwili znowu rusza. sprawdzalem slizg jest OK sprawdzalem czy jest smar tesh ok.. wiec nie wiem. A moze to komputer cos zle odczytuje?
hej mialem podobny problem z tym ze szyba zjezdzala do dolu ale pozniej nie mogla sie podniesc dochodzila do jakiegos momentu i zjezdzala na dol ,podjechalem do gosci ktorzy wymieniaja szyby ,rozebrali i wyjeli szybe ,okazalo sie ze te plastikowe prowadnice byly polamane nie bylowidac tego od zewnatrz ,sprawdzenie przyczyny [20 zl]plastiki kupilem w serwisie okolo [13zl za szt]juz z plastikami wrocilem do gosci od szyb i wymienili komplet czyli dwa plastiki na drzwi [60zl]drzwi
czajka
-
- Forum Audi A6 / A7
Witam, podłączę się pod temat, mianowicie moja szybka się zamyka ale dosyć wolno, wcześniej się blokowała ale po przesmarowaniu prowadnic i ślizgów "białym smarem" poprawiło się o tyle że szybka się zamyka lecz wolno. Trwa to jakieś 6-8s podczas gdy pozostałe 4-5s... Co to może być?? Dzięki za porady dotyczące tak błahego problemu 

Koledzy szybkie pytanie, choć podejrzewam, że może mam jakiś błąd w sterowniku.
A mianowicie mam problem z przednia szybą od strony kierowcy, otóż pewnego razu jadąc spuściłem szybę i nie chciała się podnieść, zatrzymała się i koniec. Wciskajac przycisk od podnoszenia można było usłyszeć ciche CYKANIE W DZWIACH i nic wiecej . . .
Zajechałem do znajomego, zaczęliśmy rozkręcać boczek w celu sprawdzenia co się dzieje i w czasie demontażu wcisnąłem przycisk podnoszenia i szyba znowu się elegancko podniosła więc ją zostawiłem zęby znów nie tracić czasu bo była późna godzina, a nie było jak samochodu w razie czego zostawić z otwarta znowu szybą. Nie chciałbym, żeby mi się to przydarzyło więcej w trasie wiec wole to naprawić, może ktoś doradzi jak może być tego przyczyna ?
Błędy w komputerze lub coś na stykach w kostkach ? Mam wrażenie jakby szyba czasem dostawała zawiechy, jak to zdiagnozować ?
A mianowicie mam problem z przednia szybą od strony kierowcy, otóż pewnego razu jadąc spuściłem szybę i nie chciała się podnieść, zatrzymała się i koniec. Wciskajac przycisk od podnoszenia można było usłyszeć ciche CYKANIE W DZWIACH i nic wiecej . . .
Zajechałem do znajomego, zaczęliśmy rozkręcać boczek w celu sprawdzenia co się dzieje i w czasie demontażu wcisnąłem przycisk podnoszenia i szyba znowu się elegancko podniosła więc ją zostawiłem zęby znów nie tracić czasu bo była późna godzina, a nie było jak samochodu w razie czego zostawić z otwarta znowu szybą. Nie chciałbym, żeby mi się to przydarzyło więcej w trasie wiec wole to naprawić, może ktoś doradzi jak może być tego przyczyna ?
Błędy w komputerze lub coś na stykach w kostkach ? Mam wrażenie jakby szyba czasem dostawała zawiechy, jak to zdiagnozować ?