Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C4] Bose - zmieniarka nie czyta płyt

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radioodtwarzacze, wzmacniacze, zwrotnice głośnikowe, kondensatory itd.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Pedro
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C4] Bose - zmieniarka nie czyta płyt

Post autor: Pedro » 19 maja 2009, 22:46

Witam kolega kupił Audi A6 w którym ma radio Audi Delta Bose na kasetę oraz zmieniarkę. Zmieniarka nie czyta płyt. Raz na 100 podejść z czyta płytę i wtedy działa bez problemu. Laser wyczyszczony. Po włączeniu płyta jest podejmowana z magazynka i ustawiana na miejscu do odczytu. Płyta zaczyna sie kręcić a laser przesuwa sie 1cm do przodu i cofa sie z powrotem i tak kilkanaście razy poczym na wyświetlaczu radia pojawia sie napie error lub no cd. Kiedy laser tak przesuwa sie do przodu i tyłu i postuka sie w zmieniarkę to nieraz załapie można zmieniać piosenki oraz płyty i wszystko działa. Jak może być przyczyna takiego zachowania sie zmieniarki? Czy można pod to radio podłączyć zmieniarkę Sony? Jeżeli tak to jak przerobić kabel?
Ostatnio zmieniony 20 maja 2009, 18:49 przez Pedro, łącznie zmieniany 3 razy.

adekk
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: adekk » 19 maja 2009, 22:50

Najlepiej to nic nie przerabiać tylko wyjąć zmieniarke rozkręcić i podkręcić mu żażenie lasera takim małym potencjometrem który jest na laserze i będzie wszystko super te lasery z wiekiem się zużywają i wtedy trzeba wykonać taki zabieg.

Awatar użytkownika
Pedro
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Pedro » 20 maja 2009, 08:29

a jeżeli ten zabieg nie pomoże ? da jakoś przerobić kable ? w sumie to ta zmieniarka SONY tez jest dobra bo jest na 10CD a BOSE na 6CD i jeszcze jak pomyśle ile nerwów straciłem przez nią ;/ dramat...

adekk
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: adekk » 20 maja 2009, 20:09

Ten zabieg z regóły jest niezawodny ale gdyby to kabel jeszcze dałoby się przerobić ale co z softem w radiu który jest ustawiony tylko na 6 płyt i nie będzie wiedział jak opsłużyć magazynek na 10 płyt

Awatar użytkownika
Pedro
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Pedro » 21 maja 2009, 12:13

no nic jak innego wyjścia nie ma, nikt nie doradza nic, to mam nadzieje ze pomoże to co mówisz :)

midimaniak
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: midimaniak » 30 lip 2009, 22:42

Pedro, Witam, czy udało Ci się wykonać zabieg naprawy zmieniarki? Pytam bo mam identyczny problem jaki miałeś i może zrobiłbym to samo jeśli to zadziałało.
Dzięki za info
Pozdr...

Awatar użytkownika
tremorek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: tremorek » 22 wrz 2009, 08:53

Koniecznie napiszcie jak sobie poradziliście z problemem. Mam to samo, natomiast moja czyta Cd-ki z hipermarketów za 5zł, a jak sam sobie nagram audio to już niestety nie... Nagrywam oczywiście na najniższej z możliwych prędkości... Może na to macie jakiś patent?
Pozdrawiam!

Zablokowany

Wróć do „Car Audio”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja