Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5]2.4 BiTurbo .....

Silniki benzynowe
ODPOWIEDZ
radek_s4
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C5]2.4 BiTurbo .....

Post autor: radek_s4 » 16 maja 2009, 23:50

:mrgreen:
Czesc koledzy jak w temacie .... z wygladem zawiechą mam juz zrobione wszystko co chcialem teraz czas na serducho....i z tad moje pytanie czy oplaca ... mozna ... oraz czy to ma sens wstawienie kolektorow z turbinami od silnika 2.7 bi ... czy wystarczy do tego oprocz kolektorow i turbin tylko kilka zaworków , wydech , doloty i strojenie ??? W necie znalazlem ziomków co kompresory wstawiaja do 2.4 , 2.8 ja zas mam fajne turbiny i kolektory od 2.7 i pytanie jak i czy to da sie zrobic ;-)?? <ok> help koledzy :-P

Stosuj tagi :!: Uzupełnij profil :!:
Ostatnio zmieniony 17 maja 2009, 00:21 przez radek_s4, łącznie zmieniany 2 razy.
< Nigdy nie jedż szybciej ..
.. niż Twój anioł stróż potrafi latać >

Awatar użytkownika
dziq111
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Paweł
Rocznik: 1995
Moje auto: A6 C4
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.8 ACK 193KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna

Post autor: dziq111 » 19 maja 2009, 01:54

da sie zrobic tylko koszt calej operacji napewno 2 krotnie przewyzszy zakup silnika 2,7 bi z elektornika.
pamietaj ze silniki utorbione musza miec odpowiedni stopien sprezania komputer musi byc przerobiony zeby sterowac turbem i dawka paliwa nie wspomne o kutych tlokach i korbowodach co na dzien dobry daje z 7 tyś zl
kupuj caly silnik z osprzetem i kompem i laduj go tam Albo :D załuż najlepszy silnik audi 2.2 turbo i ciesz sie nie ograniczona iloscia kucykow :) wszystko zalezec bedzie od prtfela w niemczech juz jest ponad 1200 KM z 2,2 t :) i dzwiek 5 cylindrowego motorka:D
a8team.pl to też dobre.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja