[A6 2.5 TDI ] samoczynne otwieranie szyb
[A6 2.5 TDI ] samoczynne otwieranie szyb
Witam.
posiadam audi a6 2.5 tdi 150 km z 2001 roku
mam problem z elektryka ponieważ gdy auto stoi na słońcu dłuższy czas to samoczynnie otwierają się wszystkie szyby do końca.
Czy ktoś może mi powiedzieć co jest grane? i ewentualnie gdzie się to wyłącza o ile jest taka opcja w samochodzie.
z góry dziękuje
pozdrawiam
posiadam audi a6 2.5 tdi 150 km z 2001 roku
mam problem z elektryka ponieważ gdy auto stoi na słońcu dłuższy czas to samoczynnie otwierają się wszystkie szyby do końca.
Czy ktoś może mi powiedzieć co jest grane? i ewentualnie gdzie się to wyłącza o ile jest taka opcja w samochodzie.
z góry dziękuje
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 18 maja 2009, 13:11 przez Lukasz84, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Forum Audi A6 / A7
witam. miałem identyczny problem ze swoją a6, problemem był uszkodzony zamek w drzwiach kierowcy, podejrzewam że u Ciebie może być podobnie. "Mechanicy" będą Ci wkręcać że popsuł się moduł komfortu, więc nie daj się zwieść, bo będą chcieli Cię oskubać.
[ Dodano: 2009-05-18, 22:47 ]
Chyba że tak jak kolega adi_ si napisał o mokrym spodzie pod dywanikiem kierowcy (jak angol to po prawej stronce :-P ) , wtedy niestety padł moduł komfortu
, jeżeli będzie sucho- zepsuty zamek w drzwiach 
[ Dodano: 2009-05-18, 22:47 ]
Chyba że tak jak kolega adi_ si napisał o mokrym spodzie pod dywanikiem kierowcy (jak angol to po prawej stronce :-P ) , wtedy niestety padł moduł komfortu

-
- Forum Audi A6 / A7
Witam.
Byłem właśnie sprawdzić zamek w drzwiach i problem tkwi w tym iż nie mogę włożyć kluczyka do końca zamka wygląda mi na to że ktoś mi tam majstrował bo nie dawno jeszcze mi to działało!! zamek nie działa!!!!
doradzicie mi czy mam wymienić zamek a jak tak to gdzie to kupić i jakie są tego koszty albo wyeliminować zamek i zrobić zaślepkę aby sytuacja sie nie potworzyła!!
a wracając do wykładziny to jak mam ją zdemontować??
Dziękuje za wszelką pomoc!!
pozdrawiam
Byłem właśnie sprawdzić zamek w drzwiach i problem tkwi w tym iż nie mogę włożyć kluczyka do końca zamka wygląda mi na to że ktoś mi tam majstrował bo nie dawno jeszcze mi to działało!! zamek nie działa!!!!
doradzicie mi czy mam wymienić zamek a jak tak to gdzie to kupić i jakie są tego koszty albo wyeliminować zamek i zrobić zaślepkę aby sytuacja sie nie potworzyła!!
a wracając do wykładziny to jak mam ją zdemontować??
Dziękuje za wszelką pomoc!!
pozdrawiam
marcin290890 pisze:Qris, ciekawe co byłoby jakby właściciel zostawił na parkingu przed hipermarketem w aucie jakiegoś amstafa czy inne cudo i otworzyłyby się samoczynie szybki, bo wzrosła temperatura (Twoja hipoteza)hehe
Jak wychowasz psa tak masz, jak właściciel bydle to i pies taki sam. Co do Twojej wypowiedzi powiem tak, nie raz dochodziło do sytuacji w których śmierć ponosiły zwierzęta a nawet była historia o niemowlaku(szyby powinny się uchylać w prawidłowo działającej opcji). Nie wiem jaki kolega ma model auta ani co poprzedni właściciel sobie wymyślił więc jest jak najbardziej słuszna. Co do modułu komfortu to czy ja wiem? Ostatnio nie padało, chociaż trzeba sprawdzić.
-
- Forum Audi A6 / A7
A mówiłem że zamek nawalił! :-P , u mnie koszt wyniósł chyba 200zł. Mechanik wymienił mi jakąś elektroniczną część w zamku (mikrostyk chyba...) . Podjedz do gościa która bawi się w centralne zamki i on powinien wiedzieć jak się zabrać do roboty...
[ Dodano: 2009-05-19, 22:01 ]
Lukasz84- nie kombinuj z żadną wykładziną, bo to na gołe oko widać uszkodzony centralny zamek sterujący... ale Twoje auto i sam decyduj. Pozdro
[ Dodano: 2009-05-19, 22:01 ]
Lukasz84- nie kombinuj z żadną wykładziną, bo to na gołe oko widać uszkodzony centralny zamek sterujący... ale Twoje auto i sam decyduj. Pozdro

Z tego co wyczytałem to masz problem z otworzeniem/zamknięciem auta kluczykiem. Nie chcę Cię straszyć ale mi to wygląda na to że ktoś Ci przy zamku majstrował. Z mojego doświadczenia powiem tyle, że mojemu ojcu też kiedyś panowie kombinowali przy zamku. samochód otworzyli (tylko zamek od strony kierowcy przez jakiś czas ciężko chodził) natomiast problem był ze stacyjką, bo panowie tak bardzo się starali uruchomić samochód, że złamali taki mały grot w stacyjce. Ojcu na szczęście udało się wydłubać ten grot pod marketem (był to praktiker, albo castorama, więc o brakujące narzędzia nie było trudno). Jeżeli masz trochę czasu, to proponuję rozebrać zamek i sprawdzić czy panowie nie pokiereszowali go za bardzo, albo nie pozostawili kawałka metalu w środku, który teraz może powodować zwarcie.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Tata - 80 B4 SEDAN 1Z + A6 C5 SEDAN AWX
brat - A4 B5 AVANT AFN -> A6 C5 AVANT AVF
ja - Było A6 C5 SEDAN AWX (Przekazane Tacie)
Jest: Czarne A6 C5 AVANT AVF
OOOO ..... mamy w genach
Jeśli pomogłem --> naciśnij "Pomógł"
brat - A4 B5 AVANT AFN -> A6 C5 AVANT AVF
ja - Było A6 C5 SEDAN AWX (Przekazane Tacie)
Jest: Czarne A6 C5 AVANT AVF
OOOO ..... mamy w genach
Jeśli pomogłem --> naciśnij "Pomógł"
- SIDNEY85
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Alarm mam orginalny, a problem wydaj sie byc tylko z centralnym i zapala mi sie jeszcze swiatlo w kabinie jakby ktos drzwi otworzyl ale tokowe pozostaja zamkniete, ktos mi sie probowal wlamac nie sadze w IRL nie kradna aut.
Czyli jezeli odepne zasilanie od zamka kierowcy i wszytko bedzie ok to znaczy ze nie modol tylko zamek a jak bedzie tak samo tz ze modol.
Czyli jezeli odepne zasilanie od zamka kierowcy i wszytko bedzie ok to znaczy ze nie modol tylko zamek a jak bedzie tak samo tz ze modol.
usunieto pkt 29 regulaminu
AUDI 80 Competition quattro
AUDI 80 Competition quattro