witam
Jestem nowym członkiem forum ale proszę o potraktowanie mnie poważnie. Chciałem zakupić nieco nowsze i lepsze audi (od tego co posiadam) ale nie bardzo orientuje się z jakim silnikiem najlepiej kupić. Diesela nie chce tylko benzyna no i oczywiście instalacja sekwencyjna gazu. Mam propozycje zakupu po atrakcyjnej cenie audi a6 z 2003 roku ale z silnikiem 2.0 benzyna nie wiem czy to nie za mały silnik tzn . za słaby no i podobno nie bardzo daje się zagazować. czy to prawda ? Może lepiej dodać trochę i kupić 2,4L pewnie niewiele więcej będzie palił.
pozdrawiam
[A6 C5 2.0] jaki gaz?
[A6 C5 2.0] jaki gaz?
Ostatnio zmieniony 14 maja 2009, 11:10 przez morfus, łącznie zmieniany 2 razy.
- stasiuszef
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 ACK 193KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
- A6 Forum - fassi1
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi A6
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Najważniejsze z tego to jest jaką instalkę LPG dasz sobie założyć. Temu tematowi przyjżałbym się bardzo ale to bardzo dokładnie bo bez względu na silnik jak dasz wpakować sobie jakieś graty pod maskę a zakładać je będzie jakiś "pan gaz druciarz" to sobie będziesz włosy z głowy rwał że auto nie chodzi jak powinno.
...w jednym z samochodów jaki posiadam Opel vectra mam założoną sekwencje OMEGAZ i taka będę chciał założyć do audi wiec chyba jedna z lepszych i nie będzie problemów. Pytam o 3.0 dlatego ze to ponoć nowsze "dziecko" audi (w porównaniu z 2,4 2,6 2,8) i już w nim więcej elektroniki co sprzyja awariom. osobiście chciałbym kupić 3.0 spalanie pewno większe niż w pozostałych o litr maximum wiec prawie nic a trójeczka w pojemności z przodu już jest 

- gregorklinski
- Forum Audi A6 / A7
Witam ,dołącze do tematu. Ja na twoim miejscu rozglądłbym się za 2.8 w góre. Ja mam takie 2.8 193KM i powiem Ci że jest w sam raz , a nawet nieraz trochę mało :mrgreen: . Spalanie to przy normalnej jezdzie 13-14l, max. 15 LPG, w zime przy jezdzie ok. 80-100km/h zeszła mi nawet do 10l/ LPG.
Pozdrawiam i życzę dobrej zabawy z nową Audi V6

Pozdrawiam i życzę dobrej zabawy z nową Audi V6

Moja niunia 28-v6-quattro-193km-moja-sliwka-vt7778.htm
Zamiana na 2.5 TDI 180 KM.. Zobaczymy.. Wkrotce foto machen
Zamiana na 2.5 TDI 180 KM.. Zobaczymy.. Wkrotce foto machen