To i ja dorzuce cos w temacie goracym..
Jesli chodzi o felgi uwazam ze sa firmy dobre jak chociazby OZ, ktorego tu wymieniamy ale sa tez firmy, ktore robia tylko felgi wygladajace a zupelnie nie nadajace sie do aut bo sie gna (nie tylko chinskie mam tu na mysli ale wiekszosc z nich stamtad pochodzi). Ale prawda jest taka ze nei ma mowy aby kupic DOBRY i TRWALY zestaw felg do Audi renomowanej firmy za ok. 2000 zl nowki - to jest niemozliwe, bo dobry material musi kosztowac
Przytocze maly przyklad:
Obecnie za swoim aucie posiadam felgi niemieckiej firmy AZEV, koszt jednej felgi to ok 800 zl i moge powiedziec ze sa to pancerne felgi - mimo ze omijam dziury , czasem wpadnie sie do jakiejs ale nigdy nie mialem problemu z felga, za proste, nie pekaja ale kosztuja... Cos za cos ..
Kolejnym przykladem jest Seat Ibiza 2008 - kolega kupil nowke na ORI felgach, wracal z trasy i na jednej z dziur cala felge polamal mimo ze dziura nie byla wybitna - mimo ze to ori felga.. Wniosek z tego moze byc taki ze firmy obecnie moze tez ida juz nie tyle w jakosc co ilosc (mam tu na mysli ze puszczaja na gorszych gatunkowo alumach??? )
Generalnie nie liczmy na cudy, Dobra felga kosztuje, czy to Ori, czy to maaarkowa przez duze M !
Rozpatrujac kolejny wazny pkt wg mnie to dopasowanie wizualne felgi.
Majac na mysli Audi mamy do wyboru szeroka game felg, poczawczy od c5: a6, s6, rs6, s-line przez c6, a4, rs4 itd
Majac do wyboru taka palete naprawde pieknych i dobrze wykonanych felg kazdy z nas powininem byc zadowolony i cos dla siebie w tej palecie znalezc. Uwazam ze w tym przypadku zbedne jest szukanie innych.
Motywuje to tym iz uwazam ze na zmiane felg na niestandardowe mozna sobie pozwalac w przypadku aut, ktore np wychodzily jedynie w jednej wersji, gdzie nie bylo liftow, zmian wzorow felg - wowczas to jest wskazane i koniecznie aby poprawic image..
Audi kojarzy sie z prestizem i klasa wiec nie sa w mojej opinii auta do przesadnego tuningu zewnetrznego w zwiazku z czym delikatne zabiegi przyblizajace nasze maszyny do kultowych s czy rs6 sa wskazane i tylko to jest wlasciwe. Ktos moze sie ze mna nie zgodzic ale to rzecz gustu. Idac zatem tym torem myslenia tylko i wylacznie felgi ori dodaja stylu naszemu autu. I jezeli mialbym do wyboru felgi ori np za 3000 kpl i za 1500 replike marnej jakosci, wygladajaca tak samo na pewno wolalbym dozbierac i zaplacic za jakosc a nie tylko za wyglad na jeden sezon... pozdrawiam

p.s. ale sie rozpisalem ... :D