[ALL C5] Pojemność zbiornika LPG w kole zapasowym
momet odciecia tego zaworu jest sterowany najnormalniejszym plywakiem w butli i to od niego zalezy ile wejdzie gazu :-Dcensored pisze:tomciar, jeżeli pozwala ci zatankować więcej niż ok 80% to znaczy że jest uszkodzony, przy twoim zbiorniku powinieneś tankować ok 56l a tobie wchodzi ok 90%.
plywak ten jest na stalowym precie ktorego absolutnie nie wolno podginac w celu "powiekszenia" tankowanego gazu

dla informacj podgiecie 1 cm u mnie powoduje + 6L wiecej okolo

moja butla to 65l i nie podnosi podlogi :-D
Instalacja BRC, ale jakie pozostałe komponenty, to ciężko powiedzieć. Nie mogę znaleźć tego kwitu z warsztatu. W każdym razie zakładałem w EGP (to już drugie auto) i pewnie jak się do niech zadzwoni, to powiedzą, co zakładają. Najlepiej rozmawiać z Piotrkiem - właścicielem, bo jest największym obczajaczem.maciupek pisze:WaceX, mógłbyś mi napisać co za instalke masz pod maską (komponent jakie) i jak to się wogóle sprawuje?
Też chce go zagazować.
Co do instalki, to chodzi bez zarzutu. Jedyny mankament, to właśnie częste tankowanie. Spalanie przy jeździe po mieście takie, jak na benzynie, bo zanim się nagrzeje jedzie na PB, czyli jeszcze 1L PB/ 100km trzeba doliczyć.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: szebart
- Rocznik: 2015
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 TFSI 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
to ja mam 60-tkę i wchodzi mi 58l oczywiscie wielozawor nie odbija wiec do poprawki. Na tym przejezdzam po miescie 300-330km a na trasie 400km, jazda dynamiczna. 8-)
Cowards die many times before their deaths;
The valiant never taste of death but once.
280 KM BITURBO
viewtopic.php?t=3681
The valiant never taste of death but once.
280 KM BITURBO
viewtopic.php?t=3681