SANTO właśnie jest tak jak pisałeś po wyjęciu przepływki zapala się abs i esp no i jeszcze na głównym monitorku między zegarami wyskakuje duży czerwony znaczek jakby od chamulców z wykrzyknikiem po środku i piszczy.
A żółtego Check Engine nie ma.
Widać nie przypadek i tak ma być.
[A6 C5 4.2V8] check engine nie świeci wcale ani kontrolka od
- zarzyk
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.8T APU 150KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
odkopie temat ale mam problem ogladalem autko poł lift 2000rok. navigacja na zegarach czyli z fisem. Po przekreceniu zapłonu nie zapala się chec engine ani napis ok. po zapaleniu silnika nie swieci sie nic poza padnieta zarowka w lampie informacja ze lampa nie swieci. pozostałe kontrolki abs i esp normalnie gasna przy zapłonie i to wszystko. jade jutro po to auto i sprawdze błędy kompem. jak by ktoś miał informacje na temat włączania kontrolki chceck engine i tych pasów to bym poprosił. Ja chce by sie świeciła nawet pikało jak nie mam pasów bo po paru minutach denerwowania zapinam pasy mimo wszystko zawsze to bezpieczenstwo.
Nie bój się eksperymentów. Amatorzy zbudowali Arkę Noego a fachowcy Tytanic-a
Jak masz coś padnięte to nie zapali się OKzarzyk pisze:odkopie temat ale mam problem ogladalem autko poł lift 2000rok. navigacja na zegarach czyli z fisem. Po przekreceniu zapłonu nie zapala się chec engine ani napis ok. po zapaleniu silnika nie swieci sie nic poza padnieta zarowka w lampie informacja ze lampa nie swieci. pozostałe kontrolki abs i esp normalnie gasna przy zapłonie i to wszystko. jade jutro po to auto i sprawdze błędy kompem. jak by ktoś miał informacje na temat włączania kontrolki chceck engine i tych pasów to bym poprosił. Ja chce by sie świeciła nawet pikało jak nie mam pasów bo po paru minutach denerwowania zapinam pasy mimo wszystko zawsze to bezpieczenstwo.

Kontrolka check engine w tym modelu nie działa tylko zamiast niej służy do tego ABS i ESP. Pasy mozesz sobie aktywować w kodowaniu zegarów dodając +2 do kodingu.
- zarzyk
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.8T APU 150KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
tutaj problem rozwiazany wymieniłem, żarówke i jest ok ale padła mi pozycja i nie pokazuje sie ze błąd ale to już pikuś teraz interesowało by mnie włączenie ikonki pasów nawet jak ma się świecic do zapłonu niech mnie denerwuje i te pasy zapne 

Nie bój się eksperymentów. Amatorzy zbudowali Arkę Noego a fachowcy Tytanic-a