[serwis] - quattro service Kraków
[serwis] - quattro service Kraków
Polecam ten zakład mech. - specjalizują się głównie w audiczkach
http://www.quattro-service.pl/
Kraków, Rzemieślnicza 20
nie ma problemu z większymi robotami - wałki , rozrząd , komputer itp w zasadzie to miejsce gdzie naprawisz wszystko w swoim audi i nie tylko.
sprawnie i tanio
http://www.quattro-service.pl/
Kraków, Rzemieślnicza 20
nie ma problemu z większymi robotami - wałki , rozrząd , komputer itp w zasadzie to miejsce gdzie naprawisz wszystko w swoim audi i nie tylko.
sprawnie i tanio
- matizolkusza
- Forum Audi A6 / A7
Witam ja właśnie testuję ten serwis zobaczymy jaki będzie efekt na razie robię zawias przód cały.
usunieto pkt 29 regulaminu
Extreme Team
http://pl.youtube.com/watch?v=yxXu7JrUTbs
A6,C5 2.5TDI 180PS, A6 C6 Avant 3.0TDI 233PS Quattro - Wirus podany 270PS 570NM.

A6,C5 2.5TDI 180PS, A6 C6 Avant 3.0TDI 233PS Quattro - Wirus podany 270PS 570NM.
- matizolkusza
- Forum Audi A6 / A7
Panowie, raport po 10kkm od naprawy w Quattro Service Kraków.
Błędy jakie zrobili to:
- błędna diagnoza pompy paliwa - uszczelnili całą, a cieknie z czujnika, położonego "z przodu" pompy. Problemy z odpalaniem powróciły po 2kkm.
- nie zdiagnozowali zużytego popychacza zaworowego - słychać charakterystyczne cykanie
- po powrocie z ich warsztatu zepsuł się napinacz paska, wcześniej była cisza (za jego wymianę chcą 1kpln)
- nie naprawili wycieraczki tylnej szyby ani regulacji świateł, pomimo tego iż wyraźnie o to prosiłem
Robili u mnie następujące rzeczy:
-wymiana wszystkich płynów eksploatacyjnych i filtrów
-wymiana wszystkich pasków
-wymiana któregoś z kół w rozrządzie
-naprawa włącznika długich świateł
-uszczelnienie pompy paliwa
Robocizna i części (oryginały lub zamienniki najlepszej jakości) kosztowały mnie 2800PLN.
Sami oceńcie czy warto. Teraz szukam jakiegoś innego warsztatu, który zajmie się bolączkami mojej Audi (chce mieć porównanie dotyczące cen i jakości usług). Jeśli ktoś ma warsztat godny polecenia w promieniu 50km od Olkusza, to proszę o informację na PW.
Błędy jakie zrobili to:
- błędna diagnoza pompy paliwa - uszczelnili całą, a cieknie z czujnika, położonego "z przodu" pompy. Problemy z odpalaniem powróciły po 2kkm.
- nie zdiagnozowali zużytego popychacza zaworowego - słychać charakterystyczne cykanie
- po powrocie z ich warsztatu zepsuł się napinacz paska, wcześniej była cisza (za jego wymianę chcą 1kpln)
- nie naprawili wycieraczki tylnej szyby ani regulacji świateł, pomimo tego iż wyraźnie o to prosiłem
Robili u mnie następujące rzeczy:
-wymiana wszystkich płynów eksploatacyjnych i filtrów
-wymiana wszystkich pasków
-wymiana któregoś z kół w rozrządzie
-naprawa włącznika długich świateł
-uszczelnienie pompy paliwa
Robocizna i części (oryginały lub zamienniki najlepszej jakości) kosztowały mnie 2800PLN.
Sami oceńcie czy warto. Teraz szukam jakiegoś innego warsztatu, który zajmie się bolączkami mojej Audi (chce mieć porównanie dotyczące cen i jakości usług). Jeśli ktoś ma warsztat godny polecenia w promieniu 50km od Olkusza, to proszę o informację na PW.
Panowie sprawa jest prosta nie myli się ten co nic nie robi, ogólnie warsztat jest w porządku każdy ma lepszy lub gorszy dzień. Moim zdaniem ceny umiarkowane robota na piątkę a jak jest jakaś wtopa to poprawiają bez zbędnych dyskusji.
usunieto pkt 29 regulaminu
Extreme Team
http://pl.youtube.com/watch?v=yxXu7JrUTbs

- matizolkusza
- Forum Audi A6 / A7
Raport po 15kkm - ostatni
Zdenerwowany cieknącą pompą pojechałem do miejscowego polecanego mechanika. Najpierw zleciłem wymianę czujnika, który wg. QS przeciekał na 100% - oni chcieli 1000zł + robocizna, mój mechanik zrobił za 150 z robocizną!!
Pompa jednak dalej ciekła, wstawiłem auto na warsztat i miało tam stać, dopóki paliwo będzie trafiało tylko do cylindrów. Okazało się, że QS nie uszczelniło pompy dokładnie, wymienili parę uszczelek, napaćkali farby żeby nikt nie ruszał, i tyle.
400zł i od 3kkm paliwo wreszcie nie wycieka, zniknął problem z odpalaniem po paru godzinnym postoju i spalanie spadło do normalnego poziomu (pod koniec przez wyciek spalanie wynosiło ~10l na trasie z prędkościami do 100km/h).
Namiary na mechanika dla chętnych na PW.
Wasza decyzja co zrobicie, może i chłopaki kochają Pierścienie, ale AEL to na pewno nie jest ich specjalność.
Zdenerwowany cieknącą pompą pojechałem do miejscowego polecanego mechanika. Najpierw zleciłem wymianę czujnika, który wg. QS przeciekał na 100% - oni chcieli 1000zł + robocizna, mój mechanik zrobił za 150 z robocizną!!
Pompa jednak dalej ciekła, wstawiłem auto na warsztat i miało tam stać, dopóki paliwo będzie trafiało tylko do cylindrów. Okazało się, że QS nie uszczelniło pompy dokładnie, wymienili parę uszczelek, napaćkali farby żeby nikt nie ruszał, i tyle.
400zł i od 3kkm paliwo wreszcie nie wycieka, zniknął problem z odpalaniem po paru godzinnym postoju i spalanie spadło do normalnego poziomu (pod koniec przez wyciek spalanie wynosiło ~10l na trasie z prędkościami do 100km/h).
Namiary na mechanika dla chętnych na PW.
Wasza decyzja co zrobicie, może i chłopaki kochają Pierścienie, ale AEL to na pewno nie jest ich specjalność.
ja napisze NIE POLECAM!!!
i radzę żebyście nie sprawdzali, czy Warto
---------------------------------------
Audi A4 Avant 2.8 Quattro Tip 193KM
Audi A6 Avant 3.0 Quattro Tip 220KM
Audi 80 B1 1.3 2dr Coupe
Audi 90 B3 2.2 Turbo sedan Quattro
Audi A6 Avant 2.5 TDi Manual 155KM
Audi A6 Avant 2.5 TDi Tip AFB 150KM
Audi 80 B1 1.3 2dr Coupe
NIE, NIE broń Boże na szczęście na tym OOOO się nie uczylirubio pisze:Rozumiem że Twojego ASN'a też nie ogarnęli :?: :lol:
---------------------------------------
Audi 80 B1 1.3 2dr Coupe
Audi 80 B1 1.3 2dr Coupe
- jarek10
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
To może umieść swój przypadek w "nie polecanych" i opisz dokładnie jakie były problemy.ZiBi1100 pisze:ja napisze NIE POLECAM!!!
Bo umieszczanie go tutaj (postu), czasami może Tworzyć wrażenie - że jesteś kolejnym
który poleca usługi tej Firmy....mówię o tych, którzy czasami mają problemy z czytaniem
ze zrozumieniem tekstu pisanego

pozdrawiam Jarek 10
-----------------------------
-----------------------------
- Askeladden
- Forum Audi A6 / A7
- Askeladden
- Forum Audi A6 / A7
Askeladden nie wiem czemu się tak czepiasz, po to jest ten dział żeby polecać innych. Jak komuś dobrze zrobili robotę to czemu tego tu nie napisać. Nikt nie jest nieomylny i chyba nie dasz sobie ręki obciąć nawet za mechanika który się nigdy nie pomylił bo zawsze może być ten pierwszy raz. Ja jak na razie nie narzekam na ich usługi ogarniają moje auto i znają się na audi. Robili mi z autem i wyskoczył mały problem, załatwiałem części a auto stało na kanale rozebrane około dwóch tygodni i nie było żadnego problemu i nie była to ich wina. Mogli zawsze powiedzieć że nie będą tyle czekać bo zajmuje im miejsce. Tak że chłopaki są w porządku.
- Askeladden
- Forum Audi A6 / A7