Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[usluga] CHIP TUNING WROCÂŁAW

Nikifor
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Nikifor » 14 paź 2009, 20:11

chip za 500zl - i to już na dzień dobry jest świetną rekomendacją owego "serwisu". tyle to chyba za kostkę wpinaną przed komputer, którą to można sobie na allegro kupić. zabawka czyli.

porządnie zrobione mapy to przy sprzyjających warunkach - kilka godzin, poświęconych na dokładną diagnozę, oględziny, dobór i poprawki map, testy w trakcie. i to trochę więcej niż 500zl kosztuje..

swoją drogą - znajomy robił u nich Pasata 1.9, którego musiał poprawiać, bo się jakieś czary działy ze spalaniem i turbo.

mazur pl
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Jerzy
Rocznik: 2006
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.4 AGA 165KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna

chip

Post autor: mazur pl » 28 lis 2009, 18:00

Solskier pisze:To co zobaczyłem na pierwszym wykresie nie jest warte nawet złego komentarza, totalna porażka ktoś kto zna się na robocie nie wali takich byków w przebiegu momentu i mocy. Generalnie osoba tworząca - modyfikująca mapę musi wiedzieć co można a czego nie, a tak dla końca dodam iż mój 1.9 TDI 90PS seria po modach ma obecnie 150/350nM wykres można powiedzieć idealnie prosty, ale to zasługa wielu godzin pracy i co najmniej 50dziesieciu poprawek programu. <ok> Jak ktoś chce porad na temat TDI to chętnie udzielę na benzynach się nie znam wiec nawet nie pytajcie ;-)
Mam pytanko ile mozna wycisnac z mojego silnika zeby bylo bezpiecznie .czy zeby bylo bezpiecznie to lepiej nic nie robic prosze o opinie <piwo> a co sadzicie o kolesiu na ktorego mowia krokodyl on podobno dobrze zna sie na sprawie, albo mozecie kogos polecic na terenie warminsko-mazurkim kolo olsztyna w marcinkowie jest jeden elektronik ciapala jezeli chodzi o elektronike to sie zna ale nie wiem czy sie zna na chipach

TuneFORCE
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: TuneFORCE » 29 lis 2009, 01:19

mazur pl
1. nie ten dział
2. użyj szukajki
3. to że chcesz robić auto u p.Henia w garażu zostawię bez komentarza
Chiptuning, serwis DPF, Hamownia 4x4 MAHA - Poznań/Trójmiasto/Wałbrzych
tuneforce.pl
serwisdpf.pl

SpecPC
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: SpecPC » 06 gru 2009, 00:34

Witajcie,
a ja chciałbym polecić warsztat ADT pod Wrocławiem, dokładnie Radwanice. Adrian zajmuje się diagnostyką, programami, ecu, itp. ma również ludzi od mechaniki. Program u niego zaczyna się 600 zł z pełną diagnostyką mechaniczną jak i elektroniczną. Widziałem już trochę ich wykresów przed i po, robi naprawdę robotę.
Jeśli ktoś chce, mogę podać namiary na PW.

TuneFORCE
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: TuneFORCE » 06 gru 2009, 19:57

SpecPC pisze:....Program u niego zaczyna się 600 zł ...
niech oficjalnie napisze że pracuje na scracowanej wersji WinOLSa i ,,klonowanych'' interfejsach i dlatego takie ceny ma....ciekaw jestem tylko jak długo...
tuneforce.pl
serwisdpf.pl

mazur pl
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Jerzy
Rocznik: 2006
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.4 AGA 165KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna

Post autor: mazur pl » 06 gru 2009, 21:29

to że chcesz robić auto u p.Henia w garażu zostawię bez komentarza
Hehe niechcem robicz narazie zadnego tuningu silnika a napewno juz nie u jakiegos patalacha nie poto wydalem na moja furke sporo kasy zeby teraz skrobac sie bo gdzies jest 200zl taniej to nie oto chodzi chodzi mi o odleglos bo mam malo czasu na jakies jezdzenia jestem w polsce zadko
TuneFORCE przyjedz do hamburga zobaczymy co potrafisz zrobic z moim silnikiem <ok>

TuneFORCE
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: TuneFORCE » 08 gru 2009, 23:58

widzisz do Hamburga mi nie po drodze ale będę w przyszłym tygodniu w Niemczech - podjedz do Berlina czy Sasnitz to podłubiemy małe co nieco <ok>
tuneforce.pl
serwisdpf.pl

mak777
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: mak777 » 29 gru 2009, 08:59

To i ja się podepnę, kilku moich kolegów NIESTETY skorzystało z usług AUTOSEBY i każdy musiał potem jechać do ludzi którzy znają się na rzeczy na poprawki (Evolution Motor Sport, Dynosoft czy choćby jeden ze starszych tunerów we Wrocławiu - Jetronic-choć ich bardziej pod względem benzyny polecam). Jak już kilka osób pisało, wykres to porażka...

Sam miałem przed A6stką, Audi 80 B4 1.9TDI (1z) 90KM. Dźwignięty był ostatecznie na 140KM i 300NM (wtryski AFN, przelot 3cale, ogólnie był przygotowany pod dalsze mody).

Program robiony był przez długi okres czasu i miał dużo zmian i poprawek (tak jak pisał Solskier, porządny program wymaga poświęcenia mu czasu i wielu korekt). Przed modami silnik i auto było profesjonalnie "przebadane" i shamowane. Wykres można obejrzeć po wrzuceniu w google.pl - Mak777 Audi B4 (jest kilka tematów na innych forach). Program robiony był u Jacka "Evo" Jakimów - Evolution Motor Sport - mimo, iż dla wielu wygląd jego warsztatu nie wygląda zachęcająco, to gość naprawdę zna się na robocie i poświęca "nieco więcej czasu" niż AUTOSEBA - który z tego co wiem wgrywa gotowce... :/

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polecam (spoza Forum)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja