Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ All ] A90 2.0 PS problem z uruchomieniem na zimnym.

Wszystko co dotyczy benzynowych A6/A7, nie przywiązane stricte do konkretnego modelu.
ODPOWIEDZ
alexhawk
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

[ All ] A90 2.0 PS problem z uruchomieniem na zimnym.

Post autor: alexhawk » 19 lip 2011, 14:53

Witam. Co prawda nie A6, ale to moja druga przyjaciółka.

Nie posiadam instalacji gazowej. Objaw jest taki, że po odpaleniu pochodzi ok 5 sekund i gaśnie. Znowu odpalam i sytuacja się powtarza. W końcu za 3-4 razem odpalam i chodzi bez problemu. Czego to może być objaw?

Autko już trochę stoi u mnie w garażu - wymieniłem:
- czujnik temperatury na zegary i brązowy czujnik wkręcany od strony grodzi silnika,
- silniczek krokowy,
- świece, przewody WN, kopułka, palec rozdzielacza,
- sprawdziłem wszystkie wężyki - na jednym miał problem (pękł) i w ogóle nie chciał odpalać, ale już jest OK,

Co może być nie tak? Silnik po odpaleniu chodzi dobrze jak się nagrzeje nie ma również problemu z odpaleniem na ciepłym.

wrzucam filmik jak to wygląda oceńcie sami:

nadmienię, że nie dotykam pedału gazu w ogóle. Auto na początku zgasło, potem załapało, jednak telepało jak stara pralka na jednym garze (0:20). Później obroty wchodzą i spadają aż auto gaśnie (0:33). Jak się już nagrzeje, jest wszystko ok, więc podejrzewam, że to nie nieszczelności dolotu. Z jedną już zawalczyłem, wtedy nie odpalał w ogóle.

Pozdro!
było: Audi 90 B3 '89 motor 2.0i 115KM 5 cyl. code: PS+cat.
jest: Audi 100 C4 Avant '92 motor 2.6 v6 150KM code: ABC

POLremik
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: POLremik » 20 sty 2012, 10:34

kolego spawdz pompę paliwa.
BYŁO:
125p,126p,lancia y10 1,1 benz,polonez 1,6 benz,polo fox 1,0 gaz,golf2 1,6 gaz,AUDI 80 B3 1,8 GAZ,I jest ukochana A6 C4 2,5 TDI AVANT.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja