Czegoś tu nie rozumiemposti pisze:do skrzyni wlał aż 4L oleju. Powiedział mi o tym i stwierdził ze to bardzo duzo bo przez chłodnice tyle nie mogło uciec przy demontazu silnika

viewtopic.php?t=10267
Czegoś tu nie rozumiemposti pisze:do skrzyni wlał aż 4L oleju. Powiedział mi o tym i stwierdził ze to bardzo duzo bo przez chłodnice tyle nie mogło uciec przy demontazu silnika
Malo znaczacy blad sporadyczny moze powodowac sporadyczne podszarpywanieKL4K50N pisze:No i jestem po wizycie. Typ się przejechał normalnie po drogach na wszystkich trybach oraz pojechał na autostradę. Stwierdził,że skrzynia działa normalnie i to może być wina świec, że są takie poszarpywania. Bo jak konwerter siada to również obroty powinny falować na obrotomierzu a on tego nie zaobserwował. P podłączeniu pod kompa był jakiś mało znaczący błąd sporadyczny. Wymienie świece i dam znać
To teraz dodatkowe pytanie... jak jedziesz wolno z malym gazem... to zawsze przy danej sekwencji jest podszarpywanie, czy jedno - dwu razowo i kilka razy spokoj... tutaj tylko uwaga... sekwencja pod danymi warunkami... czyli zawsze jest zblizona temperatura skrzyni, zblizona predkosc, zblizone otwarcie przepustnicy, zblizone warunki drogowe... to ma znaczenie...KL4K50N pisze:No i niestety ale to nie wina świec (tak jak przypuszczałem). Nadal skrzynia jak się wolno gazu dodaje to na pierwszych biegach czuć szarpanie. Jak się wciśnie agresywniej tego nie ma...