Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

[A8 d2] skrzynia w trybie awaryjnym

Wszystko co dotyczy skrzyń biegów oraz układów napędowych, nie przywiązane stricte do konkretnego modelu włącznie z innymi pojazdami.
ODPOWIEDZ
Kasia6k
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A8 d2] skrzynia w trybie awaryjnym

Post autor: Kasia6k » 30 sty 2015, 08:09

Witam was ponownie Chłopcy i Dziewczęta też . Wiem że to nie to forum od tego modelu
i być może problem był już opisywany x razy , ale gdy już znajdę coś co niby opisuje problem i niby zaczyna być w temacie to czego szukam , to ktoś się wpier...la w posta i wychodzi rutu tutu i trala lala bo mi się skrzynia też rozp... ( coś się dzieje ) i nic się nie można doczytać i z sensem dowiedzieć .
Otóż stałam się posiadaczką A8 D2 4.2PB (AUW) z 01r . Przelot 208 tyś . Olej raczej nie zmieniany . Auto do 199tyś serwisowane .
Nie kupine od MIRKA HANDLARZA , Sama ze znajomym byłam po nie w Holandi ( przy okazji małe zakupy były w CS)
Rozpoznanie :
Skrzynia jest w trybie awaryjnym ( Na fisie podświetlone na czerwono biegi nie pulsują )
Podświetlony stale + i - od tipa .
Skrzynia nie ma najmniejszego szarpnięcia przy wrzucaniu R D czy też delikatnym przerzucaniu między D a R .
Skrzynia Prawidłowo pracuje także na S
BRAK TIPA
KOD Z VAGA P1744 (F189). Czyli zwarcie do masy
Proszę o poradę jak to najprościej ugryźć aby się w za duże koszta nie wpier...

[ Dodano: 2015-01-30, 08:09 ]
jak już nie szukam auta to już nie jesteście tacy pomocni . przykre :( :( :( :(

Awatar użytkownika
metyoo
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Metyoo
Rocznik: 1993
Moje auto: S4 C4
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.0 130KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: metyoo » 30 sty 2015, 08:28

Musisz być świadoma,ze nikt nie siedzi na forum 24/7 i nie czeka,aż o coś zapytasz. Trochę cierpliwości.
Po kasowaniu błąd powraca rozumiem?
A to zwarcie do masyw którym elemencie występuje? Wg. kodu to lewarek zmiany trybów i tam trzeba szukać rozwiązania.

Kasia6k
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Kasia6k » 05 mar 2015, 10:01

błędu wcale nie idzie skasować , po za nim żadnych innych błędów nie ma . dziś auto idzie na warsztat i kolega będzie działał . Mnie wzywa praca i czas podbijać europejskie drogi .

[ Dodano: 2015-03-05, 10:01 ]
Ponawiam . Lewarek zmieniony , dalej jest to samo .

Awatar użytkownika
metyoo
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Metyoo
Rocznik: 1993
Moje auto: S4 C4
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.0 130KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: metyoo » 05 mar 2015, 17:08

Przegląd przewodów przy okazji zrobiliście?
Szczerze powiedziawszy lepiej, gdybyś zapytała o to na A8team, tam znają te samochody lepiej od nas biedaków z A6-mi <lol>

mrporpoise

Post autor: mrporpoise » 05 mar 2015, 17:46

Na A8team napiszą żeby poszła do ASO a jak jej nie stać, to na kiego wała kupowała elitarne A8 :P

Możesz mieć dupnięty sterownik skrzyni. W pierwszej kolejności należy sprawdzić przewody, z miernikiem w ręce posprawdzać czy wszystko ok. Jeśli same przewody są w porządku, to przyczyny szukasz w samej skrzyni - tu sterownik.

Aha sam sterownik ciężki do dostania jest... szykuj się w najlepszym wypadku na koszt rzędu 1500 zł.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl