Dlaczego Autojozefów Twierdzi że samochody ze skrzynią automatyczną nie nadają się do sportowych samochodów i należy je traktować delikatnie. W takim razie zachodzi pytanie czemu audi nie stosuje w ogóle skrzyń manualnych w silnikach 4.2 4.0 TFSI i sportowych odmianach nie których modeli S-line. Skoro to takie słabe skrzynie to dlaczego na całym świecie w rajdach samochodowych (F1 również) nie stosuje się manualnej skrzyni. Ja uważam Tiptronica za bardzo wytrzymała konstrukcje która bez problemu zrobi 500 tys km. Co wy o tym myślicie ?
"samochód z automatyczną skrzynią biegów nie jest zazwyczaj samochodem sportowym" <szok> co za teorie xDDDD
Jak wynika z filmu oni twierdza ,że dbanie o skrzynie- wymiana oleju na czas wydłuża jej żywotność. Tylko zadaj sobie pytanie ilu ludzi to robi? Więc kupujac używany samochód, kupujesz kota w worku. Słyszałeś skrzynia co 100tyś powinna przejść przegląd, a nikt tego nie robi. Na rajdach taka skrzynia jak i inne podzespoły sa kontrolowane cały czas
Wyindywidualizowałem się z rozentuzjazmowanego tłumu audi
A ja sie dosluchalem w tym filmiku jeszcze jednej ciekawej rzeczy.Ten czlowiek powiedzial ze jak sie nie zna historii skrzyni i wymian oleju to lepiej nie wymieniac oleju.Wiec wedlug tego olej wymieniamy tylko jesli robimy to co 100 tys km