[audi A8]wałki w silniku 3.3 tdi pytania
-
- Forum Audi A6 / A7
[audi A8]wałki w silniku 3.3 tdi pytania
witam kolegów mam parę pytań odnośnie wałków do silnika 3.3 tdi ponieważ na forum a8 nie uzyskałem odpowiedzi być może któryś z kolegów z forum a6 potrafi odpowiedzieć .kupiłem zestaw wałków i klawiatury cały nowy od firmy świątek do a8 3.3 tdi . Po wymianie z pod pokryw od strony pasażera słychać dziwne jakby mielenie a od strony kierowcy jakby cykanie
po przejechaniu ok 3 tys km podjechałem do mechanika żeby to sprawdził mechanik rozebrał pokrywy obejrzał wszystko i nic nie znalazł zarówno wałki jak i klawiatura nie noszą śladów zużycia.wszystko spasowane idealnie nie wiem co dalej.dzwoniłem do świątka ale gość mówi że być może musi się ułożyć ale jakoś nie chce mi się wierzyć ponieważ mielenie słychać tylko z jednej strony. większość kolegów kupuje wałki od świątka więc może któryś miał podobne problemy z nowymi wałkami w swoim aucie (w a6 klawiatura ta sama co w a8 a wałki również od światka) ja nie mam już pomysłu co jeszcze może być przyczyną tego mielenia.za wszelką pomoc z góry dziękuję
Ostatnio zmieniony 17 mar 2010, 16:06 przez pawlik, łącznie zmieniany 1 raz.
pawlik1973
- krzycho0110
- Forum Audi A6 / A7
- Levuss
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI 140KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Nie chcę wprowadzać w błąd, ale jak dobrze pamiętam to Piotr mówił, że nawet hydraulika bez smarowania nie będzie pukać, sykać itp. (jeśli się mylę to poprawcie). Być może nie ma odpowiedniego ciśnienia na klawiaturze, a być może popychacze są trefnej jakości pomimo tego, że jest to INA ( o tym już nie raz pisał Piotr).
Termostat--120zł
Wałki rozrządu--1500zł
Hydraulika--1200zł
W pełni sprawny V6 Tdi --bezcenny
AUDI WYDATKI DZIęKI TECHNICE
Wałki rozrządu--1500zł
Hydraulika--1200zł
W pełni sprawny V6 Tdi --bezcenny
AUDI WYDATKI DZIęKI TECHNICE
-
- Forum Audi A6 / A7
co do stuków koledzy to nie mam zastrzeżeń bo silnik pracuje dość miękko ale właśnie to dziwne mielenie mnie drażni :-x może faktycznie za jakiś czas się to wyciszy trudno powiedzieć dla mnie jednak nie pracuje tak jak się spodziewałem dodam że te mielenie i cykanie słychać bardziej z tyłu silnika od kół zębatych świątek mówi że te koła robią metalowe ponieważ są bardziej wytrzymałe od oryginałów i być może muszą trochę się dotrzeć :roll: postaram się nagrać odgłosy i puścić na forum to może ktoś bardziej kumaty ode mnie da radę zastanawiam się nad wycieczką do świątka może jego mechanicy dojdą co i jak dzięki koledzy za wszelką pomoc
pawlik1973