W poprzednim aucie A4 1.9TDi 110KM AFN 1997 lałem 3 razy syntetyk Motul 8100 X-CLEAN C3 5W40 i zdaje egzaminy

Zdecydowanie większym zaufaniem darzyłbym Intercaes niż jakiś sklep internetowy, co to gdzieś z Niemiec itd. Gdybyś się zdecydował na przykład na Motula, to w ich przypadku sklepy mają certyfikaty, które na ich stronie można zweryfikować.LGV8V pisze:Lepsze i szybsze smarowanie nie będzie przy 5w30?
Choć na lato 5w40 z kolei będzie lepszy.
Znacie jakieś sprawdzone sklepy z olejami?
Rzuciło mi się w oczy ten sklep ma dużo kupujących wygląda ok http://www.kolegaberlin.pl/search.php?f ... %5B3%5D=20
W Siedlcach mam Inter Cars, ale nie wiem czy do nich można mieć pełne zaufanie.
[ Dodano: 2014-11-26, 11:49 ]
Czym się różnią te oleje przystosowane do DPF od tych bez?
Maja lepszą gęstość, są mniej zasiarczone?
W przypadku Twojego silnika lepszym będzie olej Specific 505 01 502 00 5W40. A to dlatego, że to olej nie tylko zalecany i mający aprobaty VW, ale specjalnie opracowany do silników tej marki. Co więcej jest miedzy innymi przeznaczony do silników z pompowtryskiwaczami.LGV8V pisze:Który motul polecacie?
: 8100 X-CLEAN FE 5W-30 (cały rok)
: 8100 X-CLEAN+ 5W-30 (cały rok)
: 8100 X-CLEAN 5W-40 (cały rok)
: SPECIFIC 505 01 502 00 5W-40 (cały rok)
X-clean lepszy czy specyfic?
Czy Liqui Moly Top Tec 4100 5W40 będzie lepszy od motula?
Ewentualnie Top Tec 4600 5W-30
Kto poleca ?LGV8V pisze:Dlaczego bardziej polecasz 5w30 do mojego silnika od 5w40?
Kolego ... nie rób tu czarnego PRu ... wystarczy wejść na stronę danego sklepu internetowego ... certyfikat na pierwszej stronie wisi jak byk (chyba, że takiego nie ma to inna sprawa)bluemac1234 pisze: Zdecydowanie większym zaufaniem darzyłbym Intercaes niż jakiś sklep internetowy, co to gdzieś z Niemiec itd. Gdybyś się zdecydował na przykład na Motula, to w ich przypadku sklepy mają certyfikaty, które na ich stronie można zweryfikować.
Sorry, nie to było moją intencją. W żadnym razie nie zamierzałem robić komukolwiek PR, ani czarnego, ani żadnego innego. Chodziło mi o to że przynajmniej w przypadku Motula jest prosty i skuteczny sposób weryfikacji sprzedawcy. Nie zamierzałem deprecjonować kogokolwiek, tyle tylko że nazwa sklepu kolega z Berlina (czy jakoś tak), jakoś nie wzbudza zaufania. Ale mylić się jest rzeczą ludzką.elemenateur pisze:Kto poleca ?LGV8V pisze:Dlaczego bardziej polecasz 5w30 do mojego silnika od 5w40?
[ Dodano: 2014-11-27, 09:41 ]
Kolego ... nie rób tu czarnego PRu ... wystarczy wejść na stronę danego sklepu internetowego ... certyfikat na pierwszej stronie wisi jak byk (chyba, że takiego nie ma to inna sprawa)bluemac1234 pisze: Zdecydowanie większym zaufaniem darzyłbym Intercaes niż jakiś sklep internetowy, co to gdzieś z Niemiec itd. Gdybyś się zdecydował na przykład na Motula, to w ich przypadku sklepy mają certyfikaty, które na ich stronie można zweryfikować.
W Carsie zapłaci dwa razy tyle za ten sam olej z tej samej niemieckiej dystrybucji jak byś chciał wiedzieć