[A6 C5 1.9TDI 110KM] dobry mechanik z woj. łódzkiego???
[A6 C5 1.9TDI 110KM] dobry mechanik z woj. łódzkiego???
Witam szukam dobrego speca najlepiej tylko takiego co w audi siedzi. najlepiej zeby mial warsztat gdzieś w okolicach piotrkowa tryb. nie pytam tez o zadne serwisy aso bo tam to zdzieraja kase ze szok. od bmw znam takich gości w łodzi ktorzy są naprawde dobrzy ale oni niestety tylko w bmw siedza... mam nadzieje ze jest ktos taki tez co specjalizuje sie tylko w audi i ma te autka w jednym palcu. pomóżcie... pozdrowionka.
Lotus
Przybyszewskiego 199/205
www.motomarkt.pl
Diag-Mech
Nowy Swiat 7
www.sztupecki.pl
U pierwszego robilem rozrzad i kilka <font color='red'><b>censored</b></font>, moge polecic, choc warsztat nie wyglada imponujaco. Sztupecki podobno jest najlepszy w Lodzi, a przez to drogi, no i terminy z kosmosu (kiedys podjechalem do niego z jakas pierdolka, to powiedzieli, ze najblizszy wolny termin za 3 tygodnie)
Generalnie, jesli ktos moze polecic jakiegos dobrego, niedrogiego mechanika z Lodzi (niekoniecznie specjaliste od Audi), bede wdzieczny.
Przybyszewskiego 199/205
www.motomarkt.pl
Diag-Mech
Nowy Swiat 7
www.sztupecki.pl
U pierwszego robilem rozrzad i kilka <font color='red'><b>censored</b></font>, moge polecic, choc warsztat nie wyglada imponujaco. Sztupecki podobno jest najlepszy w Lodzi, a przez to drogi, no i terminy z kosmosu (kiedys podjechalem do niego z jakas pierdolka, to powiedzieli, ze najblizszy wolny termin za 3 tygodnie)

Generalnie, jesli ktos moze polecic jakiegos dobrego, niedrogiego mechanika z Lodzi (niekoniecznie specjaliste od Audi), bede wdzieczny.
ogólnie to nie wiem czy nie bedzie uszczelka pod głowicą... ale nic konkretnie na nią nie wskazuje. nie leci biały dym, nie słabnie silnik, nie miesza sie olej z płynem chłodzącym, nie są twarde węże od chłodnicy, a problem mam taki że jak przycisnąłem po trasie to wciągu 20km "wypluł" mi przez zbiorniczek wyrównawczy cały płyn wymieniałem mu rozrząd i przy okzaji termostat i pompe wody, mechanik powidzial ze raczej na uszczelke nie wskazuje z braku konkretnych objawów które wypisałem na początku postanowiłem go odpowietrzyć przy nagrzewnicy choć mówią że sie sam odpowietrzają układy przy tych silnikach. poczytałem na forum jak to sie robi i spróbowałem, tyle ze jak zdjąłem wąż z nagrzewnicy to tam nie było wogóle płynu. zamontowałem w tym górnym wężu od nagrzewnicy strzykawke ze szlaufikiem i włożyłem do butelki po krótkim gazowaniu pojawił się płyn i póżniej nawet zaczął do butelki lecieć sam bez żadnych baniek powietrza ale w zależności chyba od obrotów czasem zaczynał zasysac ten płyn z butelki zamiast wypluwać go do butelki. myślałem że po tym zabiegu mu sie poprawi ale niestety. choć już mi nie gupi płynu ze zbiorniczka w takim tempie jak kiedyś to teraz nie wskazuje mi prawie nigdy temperatury cieczy na desce i do tego grzeje raz ciepłe raz zimne powietrze. jak jade trasą i przybutuje mu bardziej to zazwyczaj przestaje lecieć ciepłe a wtedy zaczyna dzialać wskażnik na desce i pokazuje po chwili że mi sie silniki zaczyna gotować, natomiast jak jeżdze po mieście to przeważnie ogrzewanie działa choć czasem ma odbicia i nie jest za ciepły nadmuch a temperatura cieczy na wskźniku jest 60 C. dodam że czasem jak mu gwałtowniej wcisne pedał przyspieszenia to słychać tak jakby woda się przelewała w nagrzewnicy(chyba) bo dochodzi ten odgłos tak z okolic podszybia a ze zbiorniczka wyrównawczego by chyba nie było tak słychać w kabinie.
-
- Forum Audi A6 / A7
Dobrych mechaników mają w Mercedes Kulik, to warsztat w Łodzi na Maratońskiej. Mam akurat do nich blisko, ale poza tym mają świetny sprzęt diagnostyczny i też podoba mi się ich usługa czyszczenia klimatyzacji. Czuję ogromną różnicę po tym jak mi zdezynfekowali wszystkie te przewody od klimy. Chodzi teraz jak marzenie, bez porównania z tym jak działała wcześniej. Rewelacja! Warto sobie to przeczyścić, żeby nie oddychać jakimiś grzybami i innym syfem.