Co sądzicie o dieslu z Auchana?
Re: Co sądzicie o dieslu z Auchana?
Wprawdzie nie tankowałem na Auchan ON tylko PB ale efekt w poprzednim aucie był taki, że zawsze po zatankowaniu benzyny na Auchan komputer pokazywał mi spalanie 1,5 l większe niż kiedy tankowałem paliwo na BP.marek85 pisze:Witam, tak z ciekawości co myślicie o paliwie z Auchana?
Sprawdzałem kilka razy, auto jeździło w takich samych warunkach (100 % miasto w nocy) i nie ma szans żeby to był przypadek.
Ja w każdym razie stacji Auchan Kraków Bonarka dziękuję i więcej nie skorzystam

Może być że chwile był odpalony gdy czekał w kolejce do kasy, bo tam są kasy jak kiosk że podjeżdżasz autem. Tak czy siak samochód wziął do aso i tam stwierdzili że bezpośrednią przyczyną było złej jakości paliwo.
Ja po usłyszeniu tego omijam dużym łukiem tą stację. Oczywiście nie odradzam nikomu bo przecież można tam na litrze paliwa zaoszczędzić całe 5 groszy...
Moim zdaniem tankować trzeba na zaufanych stacjach i nie patrzeć na ceny szczególnie w przypadku diesla
Każda stacja ma też certyfikat jakości paliwa jakie otrzymuje, bo takie musi być, nawet w przypadku gazu LPG. Gaz tankuje właśnie u znajomego który zdradził mi taką informację gdyż nie miałem pojęcia że takie odstępstwa mogą być w jakości paliwa ze względu na dozwolone słabe jakości paliwa w polsce
Ja po usłyszeniu tego omijam dużym łukiem tą stację. Oczywiście nie odradzam nikomu bo przecież można tam na litrze paliwa zaoszczędzić całe 5 groszy...
Moim zdaniem tankować trzeba na zaufanych stacjach i nie patrzeć na ceny szczególnie w przypadku diesla
Każda stacja ma też certyfikat jakości paliwa jakie otrzymuje, bo takie musi być, nawet w przypadku gazu LPG. Gaz tankuje właśnie u znajomego który zdradził mi taką informację gdyż nie miałem pojęcia że takie odstępstwa mogą być w jakości paliwa ze względu na dozwolone słabe jakości paliwa w polsce