Rzutem na taśmę proszę jeszcze o interpretację wyników dla DPF audi a4b8 2,0 tdi 2015 r.
Samochód ma przebieg 136kk, latane głównie po mieście
Dzięki
Analiza wyników DPF 2,0 TDI CSUB 136 KM A4B8 2015
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Szajn
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A7 4G
- Nadwozie: Inne
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Analiza wyników DPF 2,0 TDI CSUB 136 KM A4B8 2015
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- tomnik
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz
- Rocznik: 2009
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI CANA 190KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Re: Analiza wyników DPF 2,0 TDI CSUB 136 KM A4B8 2015
Zapełnienie popiołem jest w połowie maksymalnego. Ale... Jeśli podczas wykonywania zdjęć, silnik pracował na biegu jałowym, to różnica ciśnienia filtra (20 hpa) wydaje się za duża.
Wykonaj te pomiary bezpośrednio po regeneracji filtra. Po regeneracji wykonaj też log "Objętość strumienia spalin w filtrze cząstek stałych IDE04652" razem ze wskazaniem czujnika różnicy ciśnienia (w hpa), przyspieszając 100% od powiedzmy 1,6tys. do 4 tys. obrotów/min. Lub po prostu obserwuj (niezbyt bezpieczne) wskazanie różnicy ciśnienia i podaj maksymalną jego wartość.
Jak przebiega proces regeneracji - ilu kilometrowy odcinek, jaki czas trwania ? Jakie temperatury DPF ?
Wykonaj te pomiary bezpośrednio po regeneracji filtra. Po regeneracji wykonaj też log "Objętość strumienia spalin w filtrze cząstek stałych IDE04652" razem ze wskazaniem czujnika różnicy ciśnienia (w hpa), przyspieszając 100% od powiedzmy 1,6tys. do 4 tys. obrotów/min. Lub po prostu obserwuj (niezbyt bezpieczne) wskazanie różnicy ciśnienia i podaj maksymalną jego wartość.
Jak przebiega proces regeneracji - ilu kilometrowy odcinek, jaki czas trwania ? Jakie temperatury DPF ?
Dedykowane Moduły LED oświetlenia wnętrza-niezawodne/bezawaryjne Kontakt : PW/Mail prolumo@yahoo.com