Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive

[Użytkownik] Odradzam użytkownika martin_wml

Problemy z transakcjami między użytkownikami forum. Ostrzeżenia przed nieuczciwymi zakupami lub brakiem kontaktu.
0x4B25A

Post autor: 0x4B25A » 24 wrz 2014, 07:50

No dobrze, moje zdanie jest takie, że jeśli sprzedaję komuś część i mówię, że jest sprawna, to ma być sprawna... i nie ma znaczenia czy to jest używane czy nie... po co to komu i do czego... to już nie moja sprawa... chyba, że bym sprzedawał broń tudzież istotne jej elementy, bo tu biorę za to odpowiedzialność (do czego)...

Ja tego nie jestem w stanie zweryfikować... z Naszej - Administracji strony, padł pomysł, aby zamknąć ten dział, gdyż jest on powodem wielu niepotrzebnych awantur... po to jest Allegro, aby tam załatwiać takie sprawy. Jest tam dużo bezpieczniej, są odpowiednie mechanizmy chroniące zarówno kupującego, jak i sprzedającego...

Panowie adwersarze... teraz pytanie do Was... jesteście w stanie się dogadać jakoś np. poprzez jakąś rekompensatę, czy nie?

My już mamy tego serdecznie dosyć... postawcie się w Naszej sytuacji... co byśmy nie zrobili, to przez niektórych będzie źle odebrane... tak samo jak sytuacja z niejakim Deniro (obecnie Armiv8)...

Czekam na rozwiązanie tego problemu, albo tak jak już wspomniałem... dział zostanie zamknięty... trudno, zdajemy sobie sprawę, że jest to 'wylewanie dziecka z kąpielą', ale nie mamy innego wyjścia... wolimy zwalczyć przyczynę pożaru, niż walczyć z nowymi jego ogniskami...

Czekam na wypowiedź pana martin_wml...

martin_wml
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Marcin
Rocznik: 2000
Moje auto: S6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.2 FSI 255KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: martin_wml » 24 wrz 2014, 08:07

Po pierwsze jestem jak najbardziej za zamknieciem tego działu.
Po drugie ten człowiek był u mnie osobiście i reklamacja została załatwiona.
Dostał nawet dodatkowo gratis dystansy warte 300zł.Teraz twierdzi, że coś z nimi jest nie tak...Moje pytanie: czy był ślepy jak je brał?
Druga sprawa na odjezdne zapytałem : w pożądku? odpowiedział TAK.
Skoro twierdzi po 3 miesiącach od zakupu,że łozyska są niesprawne, to czemu ich nie oddał????
Czemu przywiózł wszystko co reklamował oprócz łożysk? Nawet ze zwrotnicy którą przywiózł była piasta wykręcona.
Reklamacja polega na zwrocie zakupionego towar,a nie zatrzymaniu go i próby jakichś wymuszeń szantażami.
Piszesz,ze ja jestem oszustem? Ty jesteś naciągaczem,Kupiłeś używane łożyska,z za pomocą szantarżu próbujesz wyciągnąć ode mnie 450zł nie zwracając starych łożysk.
Co ci się chyba pomyliło.
Skoro twierdzisz,że łożyska są złom to je odeślij,a ja Ci wyślę drugi lub oddam kasę(za używane a nie za nowe), a nie się ciskasz z jakimiś chorymi pretensjami.
Stracony czas? Dostałeś rekompensatę wartą 300zł
Proszę oto dowód jak kolega chce reklamować łożyska:
Obrazek
Wymyśliliście z kolega świetny biznes-Ty chcesz zarobić 450zł,a kolega pozbyć się konkurencji.
Tylko,że ja US się nie boję,a twój kolega się boi,bo nie płaci podatków.

0x4B25A

Post autor: 0x4B25A » 24 wrz 2014, 08:18

martin_wml pisze:Wymyśliliście z kolega świetny biznes-Ty chcesz zarobić 450zł,a kolega pozbyć się konkurencji.
Dlatego właśnie nie mamy ochoty być świadkami takich czy innych zachowań... będzie cisza i spokój... to jest forum techniczne, a nie jarmark... i tak pozostanie... niebawem Nasza decyzja...

Awatar użytkownika
bloku
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: bloku » 24 wrz 2014, 10:52

Mam nadzieje ze ADM nie wyniesie konsekwencji z mojej wypowiedzi. Ale czytajac temat i wszystkie w nim aspekty to dla mnie kupujacy probuje manupulowac faktami.

Zakup uzywanych czesci jest obligatoryjny z tym, iz moga byc nie sprawne. Nawet jesli sprzedajacy sprawdza dana czesc nie moze gwarantowac jej sprawnosci w 100%. Troche wyobrazni.

A podpieranie sie pytaniami czy na pewno jest sprawne...to tak jak poslubic rozwodke z dzieckiem i miec pretensje ze nie jest dziewica.

Kolejna sprawa to reklamacja. Kolego "kupujacy" nie rob z innych wariatow. Skoro nabyles czesci, chcesz je reklamowac (pomijam powod) to oddaj je w takim stanie jak je nabyles. Co lepsza masz pretensje o to, ze odbierajac osobiscie przedmioty, widzac je w jakim sa stanie, alceptujac to masz potem ogrom roszczen. Nie widze w tym zadnej zrozumiales dla mnie logiki.

Tez kupuje czesci uzywane i nowe z roznych zrodel i nigdy w przypadku tych pierwszych nie mialem problemow z reklamacja-ale robilem to w przeciagu 14 dni lub po wczesniejszym ustaleniu w okreslonym terminie.

Jedyne co mozesz miec pretensje do sprzedajacego to to, ze nie sprecyzowal na ile sa sprawne czesci. A do siebie miec zal, ze naiwnie liczyles na "wieczysta gwarancje".
Historia z C5: A6 3,0 ASN->S6 4,2 AQJ->S6 4,2 ANK
Obecnie: Audi A8 D2 4,2 32V 299KM ABZ

martin_wml
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: martin_wml » 24 wrz 2014, 13:35

Pisi pisze:
martin_wml pisze:Wymyśliliście z kolega świetny biznes-Ty chcesz zarobić 450zł,a kolega pozbyć się konkurencji.
Tylko,że ja US się nie boję,a twój kolega się boi,bo nie płaci podatków.
Znowu pijesz do mnie? JUż ci powiedziałem pajacu odstosunkuj się od mojej osoby, sprzedawaj sobie ten złom w najniźszych cenach i miej 4 tematy w odradzam na temat tego złomu.

Jak cię boli czy ja płacę podatki czy nie to się zajmij czymś innym bo to nie twoja sprawa, pilnuj lepiej swojej **upy i swoich podatków. I już ci powiedziałem kiedyś jak cię coś boli to trudno!
Mi jest żal?? Ha ha dobre. Ja na ciebie ch..j wykładam i zawsze tak było. Chciwość i pazerność zżera cię co dzień od rana.Kto do kogo wypisuje takie brednie?
Po prostu żałosny jesteś w tej swojej chciwość ;)

Obrazek
Obrazek

martin_wml
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: martin_wml » 24 wrz 2014, 15:04

Będę pisał co mi się podoba, to ty pajacu pijesz do mnie wtrącając się w tematy dotyczące do mnie i pisząc "u mnie nie czekasz na wysyłkę".
A poza tym, żeby nie ja to do dziś byś nie umiał napisać "brake kit" tylko byś pisał swap.
I kto tu od kogo kopiuje?
Mm wrzucić resztę tych żałosnych emaili od ciebie?
Kup sobie w końcu rs6 to ci żal dupę przestanie sciskać.

Awatar użytkownika
Audi A6 Warsztat
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Zbigniew
Rocznik: 2008
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: Audi A6 Warsztat » 24 wrz 2014, 15:31

Panowie, ja Was bardzo proszę <zalamka> Skończcie już z tymi bezsensownymi przepychankami <zmeczony>
Warsztat, naprawy Audi A6.

krzysiek-lex
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Paweł
Rocznik: 2005
Silnik: 2.7TDI 163KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual

Post autor: krzysiek-lex » 24 wrz 2014, 18:57

moim zdaniem takie przepychanki po między panami powinny być od razu blokowane przez administrację.... po co mamy wszyscy czytać i wyrabiać sobie opinie na temat tych dwóch panów? w tej chwili to jakieś szczeniackie zachowania są.. wygląda na to jakby jedna konkurencja rzuca oszczerstwa na drugą i odwrotnie.
sprawy reklamacyjne uwzględnia się z reguły do 14 dni roboczych (czasami inaczej ale jest to w tedy napisane), ale jak ktoś do mnie przyszedł po miesiącu to bym go chyba wysmiał
chcecie zamknąć cały dział przez jakiś pajaców co nie potrafią się dogadać? to chyba nie halo bo to godzi w nas wszystkich

Awatar użytkownika
bloku
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: bloku » 24 wrz 2014, 19:53

Pisi pisze:
krzysiek-lex pisze:przez jakiś pajaców
Zważaj na słowa ....
Tą właśnie odzywką pokazujesz, że jednak masz coś za uszami. Nie lepiej czasem ugryźć się w język? Wierz mi, że to bardziej boli drugą stronę niż wymiana epitetami.
Historia z C5: A6 3,0 ASN->S6 4,2 AQJ->S6 4,2 ANK
Obecnie: Audi A8 D2 4,2 32V 299KM ABZ

michal_bst
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: michal_bst » 24 wrz 2014, 19:56

Pisi pisze:
krzysiek-lex pisze:przez jakiś pajaców
Zważaj na słowa ....

Imho pajacujecie. Ty i kolega od pingponga, odbijacie publicznie g..no, a ostatecznie obaj tracicie w oczach innych ;)

caro86wlkp
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: caro86wlkp » 24 wrz 2014, 19:59

jak wrócę to od razu odeśle ci łożyska. napisz w tym temacie ile zamierzasz mi zwrócić żeby później nie było niedomówień

mrporpoise

Post autor: mrporpoise » 24 wrz 2014, 20:37

Fakt faktem - było reklamacja, została uznana, szkoda została 'naprawiona' a klient powiedział OK. Po 3 miesiącach nagle reklamacja... to trochę przesada. Wiecie, jest coś takiego jak rękojmia za wady ukryte, tylko że sprzedający musi taką wadę o której wiedział, ukryć przed kupującym.

Jeszcze bym rozumiał gdyby Panowie się nie spotkali ale tutaj już na prawdę nie wiem co kupujący sobie myśli. Widziały, dosłownie, gały co brały a brały używkę. Jak się chce mieć całkowitą i absolutną pewność to trzeba jechać z osobą która doskonale zna się na temacie.

Co do przepychanki słownej - to rzeczywiście wygląda to po prostu szczeniacko. Jest teraz takie określenie - Gimbaza - tak więc Panowie, trzymajcie fason, nie mamy po 13 lat ;)

Swoją drogą, że się wam ludzie chce robić te swapy i inne grzebaniny to jestem pełen podziwu :) Dla mnie ori zestaw na 2.4 styka, ewentualnie bym wentylowane założył gdybym dużo jeździł agrafkami górskimi - ale to przy na prawdę dużej ilości takich tras ;)

krzysiek-lex
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Paweł
Rocznik: 2005
Silnik: 2.7TDI 163KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual

Post autor: krzysiek-lex » 25 wrz 2014, 15:50

Pisi, nie zamierzam na nic uważać, nie tylko ja uważam że to co wyczyniacie na forum to po prostu żenada... nie miałem zamiaru nikogo obrażać (bo może będę chciał coś od ciebie kupić?) ale niestety tak to wygląda. jest takie powiedzenie "ustąp głupszemu", ciekawe kto komu ustąpi? chcecie sie atakować pisemnie? od tego macie priv.
Do administracji : zamknijcie już ten temat

0x4B25A

Post autor: 0x4B25A » 25 wrz 2014, 18:13

krzysiek-lex pisze:Do administracji : zamknijcie już ten temat
Słuszna uwaga. Wszystko co było do powiedzenia już powiedziano... niestety... ;|

Zablokowany

Wróć do „⚠️Czarna Lista / Ostrzeżenia”

opony samochodowe opony samochodowe opony samochodowe
części samochodowe ucando.pl części samochodowe iparts.pl
części samochodowe motostahttps://www.motostacja.pl