Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

[towar][sprzedawca] Xenony z firmy INTERLOOK PORAÂŻKA!

ODPOWIEDZ
Merc
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[towar][sprzedawca] Xenony z firmy INTERLOOK PORAÂŻKA!

Post autor: Merc » 14 wrz 2011, 19:11

Obrazek
OMIJAJCIE TÂĄ FIRMę Z DALEKA!!!

wyedytowałem kolor czerwony / moderator

Nick na allegro: xenony_waw_pl
Sklep na allegro: xenony_waw_pll
oraz wiele nicków pochodnych jak:
xenony_waw_pl2
xenony_waw_pll
itp.
w każdym razie na każdej aukcji, którą promuje logo INTERLOOK, OMIJAć SZEROKIM ÂŁUKIEM!

Zarówno towar jest tragicznej jakości jak i sam sprzedawca to oszust! nie wystawiają paragonu, nie jest to na pewno w pełni legalnie działająca firma!
przetwornice porażka! xenon miga przy odpalaniu!
palniki tak samo! wziąłem 4300 a ledwo świeciły i miały faktyczny kolor coś około 8000 - 1000K i do tego każdy w innym odcieniu
stanąłem obok auta kolegi, które miało 6000K to jego były przy moich białe a powinny być lekko niebieskie
wymieniłem cały zestaw, w drugim dokładnie to samo, mrużenie przy odpalaniu i fioletowy kolor - dwa odcienie...
maksymalny wnerw, oddałem i zażądałem zwrotu gotówki! szkoda waszych 100zł i nerwów na takie coś!
kilka lat się u nich zaopatrywałem i moi znajomi również i zawsze coś nie tak, jak nie przetwornice to palniki i wieczne wymiany...
nie sugerować się ilością pozytywnych komentarzy, ludzie boją się wystawiać negatywów bo 1.sami dostaną, 2.bądź nie kupują przez allegro jak ja czyli osobiście, 3.bo wystawią pozytywa nim okaże się że za tydzień przestaje działać.
stanowczo odradzam MAÂŁYCH NIEBIESKICH przetwornic! mniejsze nie znaczy lepsze, bardziej się grzeją, mniej elektroniki odpowiedzialnej za jakość...

swoje negatywne odczucie wyrażam tak mocno bo w końcu mam dobre porównanie! Gdybym nie wiedział że coś może być lepsze to może bym nie odradzał ale teraz wiem, że to co sprzedaje INTERLOOK to SYF NAD SYFAMI!
Natomiast w przeciwieństwie do tego co odradzam jest 'naprzeciwko' w dziale polecającym ;-)
Ostatnio zmieniony 14 wrz 2011, 20:46 przez Merc, łącznie zmieniany 1 raz.

axe
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Rocznik: 2011
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

Post autor: axe » 14 wrz 2011, 21:22

Hmmm no nie wiem co w tej kwestii odpisac bo ja znowu mam dobre odniesienie.
Fakt ze paragonu nie daja a niby kartke co za gwarancje ma sluzyc.

Kupilem u nich :
HID 6000 K do a6 w lampy glowne i swieca ok (nic nie miga, nie sypie bledow itd)
HID 6000 K do a6 w przeciwmgielne (juz jakas inna seria bo bylo to po roku) i tez ok

HID 8000K do quada (wlasnie z malymi przetwronicami - jedna wymienialem bo przez moja nieuwage wyrwalem kabel wysokiego napiecia z przetwornicy ale dalo rade to zalatwic bez problemu na miejscu w sklepie i dostalem nowa)

Kolega kupil do sprintera zestaw 6000K i tez dzialaja bez zarzutu.

Nie jestem w zaden sposob spokrewniony ani sprzedawca nie jest moim znajomym. Towar tani liczylem sie wiec z usterkami ale poki co ich brak (mam na mysli usterki wynikajace z wad a nie ze zlego montazu jakto w quadzie zrobilem)
--
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7

Merc
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Merc » 15 wrz 2011, 16:25

moich znajomych, na pewno coś koło 5-10 osób zaopatrywało się tam i każdy miał problemy, jak już jest ok to palniki roku nie wytrzymują... inny kolega wiecznie jeździł do nich na wymiany bo było coś nie tak, wkurzył się w końcu kupił gdzieś w Wejherowie (możliwe że Protector)ponad rok temu dał 300 zł i do dziś nie miał ani jednego najmniejszego problemu... także jeśli u Ciebie działa, pozostaje się mocno cieszyć...

sqall
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: sqall » 20 paź 2011, 18:59

Witam.
Jestem pracownikiem firmy INTERLOOK.
Kilka faktów.
1. Kupujacy otrzymal zwrot calej gotowki.
2. Porownania z innym firmami z Trójmiasta są mierne -> te firmy biorą od nas towar.
3. Mamy kilka ( 7 ) rodzajów przetwornic o różnej jakości i przeznaczeniu. Zestaw za 100zl ( ! ) nie jest dedykowany do luksusowego auta jakim jest Audi A6. Zapewniam ze inny rodzaj przetwornic działałby w 100% sprawnie.

ÂŻądamy usunięcia krzywdzącego wpisu na forum w ciągu 7 dni, w przeciwnym wypadku skierujemy sprawe do Administratora serwisu. Wyrażamy nadzieję iż nie będziemy zmuszeni wykonywać kolejnych kroków.

A tu artykuły raczej art. 212

art. 216
§ 2. Kto znieważa inną osobę za pomocą środków masowego komunikowania,

podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.

lub

art. 212
§ 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną nie mającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności,

podlega grzywnie, karze ograniczenia albo pozbawienia wolności do roku.

§ 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 za pomocą środków masowego komunikowania,

podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

sylwesters7
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: sylwesters7 » 20 paź 2011, 20:39

niektórzy nie lubią czytać prawdy oo sobie, to nie ma na celu krzywdzić tylko pokazuje jakie artykuły sprzedajecie, każdy ma prawo do wyrażania własnej opini
7. Jest Astra II Coupe Bertone 2.0 turbo moc ok 230-240km
6. Było Audi A6 2.5 tdi 180km tiptronic
5. Był Peugeot 607 2.2 benzynka
4. Był Fiat Stilo Abarth 2.4 gaz
3. Była Renault Laguna L2Ph1 2,2dci
2. Było Renault Clio C2Ph2 1.5dci
1. Był Mercedes w210 2,8 benzyna(okular)

ryba80
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: ryba80 » 20 paź 2011, 21:04

http://allegro.pl/hid-zestaw-xenon-ksen ... 69981.html
98,49 zł za sztukę Co to za tłumaczenie cyt."Zestaw za 100zl cytat" nie jest dedykowany do luksusowego auta jakim jest Audi A6. Zapewniam ze inny rodzaj przetwornic działałby w 100% sprawnie."
Na tej stronie właśnie zestaw H1 za 98,49zł też pisze że:
1. wysokiej klasy przetwornice 2 szt.
2. To nie są masowo produkowane tandety
3. Radzimy uważać na tańsze zamienniki.
Więc nie rozumiem pretensji sprzedającego, chyba kpi sobie z kupujących, przecież sprzedaje porządny produkt do porządnych samochodów.

Merc
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Merc » 20 paź 2011, 22:32

sqall,

1. wytaczasz artykuły o obrażaniu osób,a ja NIE OBRAÂŻAM OSOBY FIZYCZEJ, nie śmiałbym bo to karalne oczywiście.
2. opisuje negatywnie przedmiot który moim zdaniem jest tandetny, dołączając informacje kto go sprzedaje aby na ten produkt nie trafić.
3.nie rozpowszechniam tego na portalach społecznościowych i innych blogach szeroko dostępnych, opisuje temat w odpowiednim dziale na forum które jest zrzeszeniem fanów danej marki i MODELU auta i być może do tych aut akurat nie macie kompatybilnego towaru.
4.Mam prawo o tym fakcie informować innych,Informacja ma na celu ostrzeżenie innych przed uniknięciem kłopotów.
5. Handel działa na bazie opinii innych klientów i oni mają to tego prawo.
6. Piszesz tu o jakichś przetwornicach że nie są do tego auta, przecież to "towar wysokiej klasy"
7.Jeżeli sądzisz że robię coś nie według prawa to ciekawe jak byś się tłumaczył przed fiskusem z tego że NIE WYSTAWIACIE PARAGONÓW, pomimo że tego żądałem... firma z dużymi obrotami bez kasy fiskalnej, TO JEST DOPIERO KARALNE! :)

POZDRAWIAM SERDECZNIE :)

carlos666
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Karol
Rocznik: 2015
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.6 326KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic

Post autor: carlos666 » 21 paź 2011, 09:24

A ja uważam że dyskusja jest bezcelowa.
Ktoś kto żąda aby towar wart mniej niż oryginalna żarówka xenonowa spełniał wymogi oryginalnych części, chyba upadł na głowę...
Ludzie czy wy myślicie dupami?
Kolega @sqall jest tylko sprzedawcą i nie ponosi odpowiedzialności za wykonanie "chińskiego badziewia" , które tylko ładnie wygląda (nie mylić z funkcjonalnością)
Znam temat od podszewki.
Dużo takich zestawów wymontowywałem z aut pseudotuningowców,którym auto się spiardoliło przez takie przetwornice po 10 dolarów.
Rada na przyszłość - nie kupować klamotów które nie są homologowane i dedykowane do danego auta.
Uważać na podróby głównie z chin choć indie , malezja, tajlandia nie są gorsze.
Zestawy xenon-hid super chruper kosztujące po 150 za komplet nie ma co porównywać do tego samego zestawu helli czy philipsa.
Sami sobie odpowiedzcie do kogo mieć pretensję jak chcecie dupę szkłem podcierać!
Rada? Nie kupować wszystkiego co tylko wygląda a nie działa...

axe
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Rocznik: 2011
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual

Post autor: axe » 21 paź 2011, 09:37

sqall pisze:Witam.
Jestem pracownikiem firmy INTERLOOK.
Kilka faktów.
/cut/
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
Uwazam ze po to jest takie podforum stworzone ze jezeli ktos nie jest zadowolony z jakiejs uslugi czy tez towaru to ma prawo sie wypowiedziec. Ja akurat jestem ale w/g mojej oceny trzeba by przeprowadzic rachunek sumienia i moze proponowac od razu dla swietego spokoju, ze takie przetwornice tanie nie maja racji bytu w autach takich badz innych. Wtedy sprzedawca spi spokojnie a klient godzi sie na kupno nawet szmelcu i wlasne ryzyko..
Idac dalej tym tokiem rozumowania sprzedawcy interlook. Zabronilbys wystawiac i pozwal caly portal allegro lub ebay lub jeszcze inny za wystawianie komentarzy innych niz pozytywne??
--
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7

sqall
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: sqall » 21 paź 2011, 09:46

:) Merc,
dołączasz informację o tym kto ten produkt sprzedaje, jednocześnie w innym dziale polecając sprzedawcę ktory również sprzedaje dokładnie ten sam produkt.
Mało tego - lepsze, droższe zestawy również można u nas nabyć, więc nie rozumiem dlaczego pomijasz tą kwestię.
Twoja opinia jest po prostu subiektywna i niepełna.
Ale w sumie - i tak konkurencja zaopatrza się u nas.

gacuś
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: gacuś » 21 paź 2011, 17:39

carlos666, jestem tego samego zdania jak zakładałem u siebie to kupowałem ori używki,lepsze to niż badziew <okok>

carlos666
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Karol
Rocznik: 2015
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.6 326KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic

Post autor: carlos666 » 21 paź 2011, 17:49

Tanie= podejrzane.
Sami daliśmy chińczykom technologie wytwarzania , to teraz nie dziwmy się że zalewa nas tandeta z azji.
Jakość musi kosztować, tak było jest i będzie !

ODPOWIEDZ

Wróć do „Odradzam (spoza Forum)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl