Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

[serwis] autoserwis sc Ziomek-Trzebinia

ODPOWIEDZ
grzessmolar
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[serwis] autoserwis sc Ziomek-Trzebinia

Post autor: grzessmolar » 07 paź 2008, 14:22

odradzam ten serwis, są pod nazwą "bosch-a" ale to chyba tyle,mają sprzet ale nigdy nie mają czasu,mojemu znajomemu uszkodzili silnik (po 500km po wymianie rozrządu pasek pękł) a ceny mają z kosmosu. gdzięś na internecie można jeszcze poczytać skutki ich napraw

Ziomek SC autoserwis
ul.Wyspiańskiego 2
32-540 Trzebinia
Małopolska
Ostatnio zmieniony 22 mar 2009, 18:34 przez grzessmolar, łącznie zmieniany 2 razy.
AUDI-inni czują respekt <kijem><hura>

Awatar użytkownika
Murzyn
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Paweł
Rocznik: 1993
Moje auto: A6 C4
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.0TDI 204KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Re: auto-kar

Post autor: Murzyn » 07 paź 2008, 14:52

No tak.
Ja przy okazji miałem nerwy z:

Karol Rasiak
auto-kar
ul. Sosnowa 9
63-435 Sośnie

Odradzam.

Awatar użytkownika
arabicus
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: arabicus » 05 lip 2009, 10:57

co tu dużo mówić.. rozmawiałem ostatnio z jednym z mechaników, ex-mechaników, który "miał przyjemność" pracować w tym serwisie... powiedział krótko - wyzysk pracowników :-/ , usługi wykonywane na wariackich papierach bez jakiejkolwiek ingerencji sprzętu BOSCH-a, duża rotacja pracowników...czyli coś jest na rzeczy.. poza tym ceny wyjęte z rzeczywistości :evil:
było Audi B4 80 2.0, było Audi A4 1.9...
jest A6 1.9

tradelux
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: tradelux » 05 sty 2010, 17:23

Odnośnie Ziomek SC autoserwis

Hmm duża rotacja pracowników? Może chodzi o tych dwóch zwolnionych dyscyplinarnie?
Od dłuższego czasu serwisuję tam wszystkie auta i jestem zawsze zadowolony w 100%
Pracownicy jedni i Ci sami od dłuższego czasu (od kiedy ja tam zacząłem serwisować samochody - a nie jest to jedno auto używane do jazdy w niedzielę do Kościoła).
Wyzysku raczej też nie widzę, bo z tego co się orientuje mają dobrze płacone.
Cenowo idzie zawsze się dogadać i zawsze są przystępne. Przykład kompletny rozrząd w P407 w ASO wychodzi w ok. 1800zł brutto, u nich zapłaciłem poniżej 1tys zł na oryginalnych częściach.
Jedyny minus to może duże obłożenie i terminy, ale to tylko dlatego że jest tam bardzo dużo klientów (stałych), a to chyba o czymś świadczy...
www.trade-lux.pl - pewne bezwypadkowe samochody, markowa odziez

Awatar użytkownika
arabicus
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: arabicus » 12 sty 2010, 12:24

tradelux pisze:Odnośnie Ziomek SC autoserwis

Hmm duża rotacja pracowników? Może chodzi o tych dwóch zwolnionych dyscyplinarnie?
Od dłuższego czasu serwisuję tam wszystkie auta i jestem zawsze zadowolony w 100%
Pracownicy jedni i Ci sami od dłuższego czasu (od kiedy ja tam zacząłem serwisować samochody - a nie jest to jedno auto używane do jazdy w niedzielę do Kościoła).
Wyzysku raczej też nie widzę, bo z tego co się orientuje mają dobrze płacone.
Cenowo idzie zawsze się dogadać i zawsze są przystępne. Przykład kompletny rozrząd w P407 w ASO wychodzi w ok. 1800zł brutto, u nich zapłaciłem poniżej 1tys zł na oryginalnych częściach.
Jedyny minus to może duże obłożenie i terminy, ale to tylko dlatego że jest tam bardzo dużo klientów (stałych), a to chyba o czymś świadczy...
czyżby rodzinka ?? :mrgreen: ....
bo jakoś 90 % moich znajomych, którzy mieli "przyjemność" oddać tam swoje auto, nie wspominali tego dobrze... więc przestań lać tę wazelinę, bo mi mdło <żygam> zdzierstwo, brak kompetentnej obsługi i jakość usług....

tradelux
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: tradelux » 18 sty 2010, 05:39

ÂŻadna rodzina, zresztą możesz sobie sprawdzić moje dane na stronie firmowej.
Osobiście w powiecie KCH nie znam lepszego warsztatu, więc wszystkie auta oddaję tam. Jeśli masz coś dobrego to podaj, a sprawdzę :)
Ważne, aby warsztat nie był w stodole i na wsyzstko wystawiali FVAT.

Ja u Ziomka oddaję naprawdę sporo aut na wymiany rozrządu, klocki, tarcze, jakieś bzdety przy zawieszeniu i jestem zawsze zadowolony. jedyny minus to strasznie długie terminy oczekiwania, ale wole poczekąc, niż oddać do partaczy.
Do moich aut oddelegowani są zawsze tylko 2 stali mechanicy. Nie wiem może dawniej faktycznie byli zatrudnieni jacyś niefachowi, nie wiem, więc nie mogę ocenić paru lat wstecz.

Co do pękniętego paska z rozrządu to np. Conti miał wpadkę, że pękały paski, więc nie jest to wina warsztatu (jak w pierwszym poście). Kwestia czy została uznana reklamacja (i jak załatwiona).

Awatar użytkownika
arabicus
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: arabicus » 18 sty 2010, 18:07

widocznie jako stały klient jesteś traktowany na innych zasadach...
ale mniejsza z tym..
w KCH są tylko 2 w miarę dobre warsztaty samochodowe - na ul. Stara Huta i przy drodze na Bolęcin..
było Audi B4 80 2.0, było Audi A4 1.9...
jest A6 1.9

tradelux
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: tradelux » 18 sty 2010, 19:28

arabicus pisze:widocznie jako stały klient jesteś traktowany na innych zasadach...
ale mniejsza z tym..
w KCH są tylko 2 w miarę dobre warsztaty samochodowe - na ul. Stara Huta i przy drodze na Bolęcin..
Widzisz, a na Starej Hucie moja noga więcej tam nie powstanie - zresztą nie tylko moja, bo to widac po ruchu w ich warsztacie ;)
Przy drodze na Bolęcin nie znam, możesz dać jakiś namiar? Czasami potrzebuję zrobić coś bardzo szybko, więc warto mieć w bazie.

Awatar użytkownika
arabicus
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: arabicus » 18 sty 2010, 21:25

tradelux pisze:
arabicus pisze:widocznie jako stały klient jesteś traktowany na innych zasadach...
ale mniejsza z tym..
Widzisz, a na Starej Hucie moja noga więcej tam nie powstanie - zresztą nie tylko moja, bo to widac po ruchu w ich warsztacie ;)
Przy drodze na Bolęcin nie znam, możesz dać jakiś namiar? Czasami potrzebuję zrobić coś bardzo szybko, więc warto mieć w bazie.
Eko-System S.C.
32-540 Bolęcin, Krakowska 4
Tel.: 032 611 03 43

tradelux
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: tradelux » 19 sty 2010, 23:59

arabicus pisze:
tradelux pisze:
ale mniejsza z tym..
Eko-System S.C.
32-540 Bolęcin, Krakowska 4
Tel.: 032 611 03 43
Widywałem ich trochę "ramek" na drodze, więc sprawdze co oferują.
Dzięki wielkie!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Odradzam (spoza Forum)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl