Podczas rozmowy z mechanikiem zostałem zapewniony, że auto będzie następnego dnia wieczorem do odbioru; nie ukrywam było mi bardzo potrzebne więc taka informacja mnie ucieszyła. Pomimo zapewnień pracownika zakładu przed wyjazdem po samochód postanowiłem zadzwonić do mechaników celem sprawdzenia czy oby napewno auto zostało zrobione. Odpowiedz była taka, turbina została wyczyszczona wszystko poskładane; trzeba tylko jeszcze wykasować tryb awaryjny z komputera, ale jest problem, bo ich vag się zepsuł i oddali go do naprawy. Zostałem znów zapewniony, że auto będzie do odbioru następnego dnia wieczorem. Po rozmowie z mechanikiem dowiedziałem się, że vaga jeszcze nie mają. Zaproponowałem, że wezmę od nich auto, a oni zlecą z wykonanej usługi tyle żeby starczyło na wykasowanie błędu w innym warsztacie. Niestety nie zgodzili się na takie rozwiązanie i pozostało czekać na naprawę ich urządzenia. Po tym jakie mieli podejście już na wstępie poprosiłem o kontakt gdy już auto będzie do odbioru. Po ok 6 dniach wkońcu się doczekałem; auto zostało nareszcie odebrane.
Zaraz po odebraniu wydawało mi się, że auto jest znacznie słabsze i cienko się zbiera. Jednak to jest auto taty i dość mało nim jeżdzę. Po jakimś czasie od odbioru ok miesiąca auto zaczęło robić się coraz bardziej mułowate. Podjechałem do tego samego warsztatu na reklamacje; umówiłem się z mechanikiem na następny dzień aby zdiagnozować auto. Dziś udałem się na obiecaną diagnostykę komputerową. Po dejechaniu na miejsce oznajmiono mi, że właściciel zakładu wziął sprzęt do diagnostyki i pojechał kupić auto do tego mechanik dodał, że nie wie kiedy wróci. Zaproponowano mi abym zostawił u nich auto, oni zdiagnozują i wtedy będę mógł odebrać samochód. Podziękowałem za taką propozycję i odjechałem. Widać jak właścicielowi zależy na kliencie skoro ma takie podejście. Także koledzy radzę omijać szerokim łukiem.
Serdecznie odradzam wizyty w tym zakładzie. Szkoda czasu i nerwów na to jak traktują tam klienta

Dokładny adres warsztatu
Auto Serwis BEDNARSKI
ul. Suska 4
14-200 Iława
woj. warmińsko-mazurskie
http://ilawskibiznes.net/firma_88/auto- ... narski.htm