Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

[warsztat] Auto Serwis BEDNARSKI Iława, ul. Suska 4

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
tomekk666
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Tomek
Rocznik: 1995
Moje auto: A6 C4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.5TDI AAT 115KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

[warsztat] Auto Serwis BEDNARSKI Iława, ul. Suska 4

Post autor: tomekk666 » 08 cze 2011, 11:05

Oddałem auto pod ich opiekę na czyszczenie łopatek w turbinie, bo się zapiekały.
Podczas rozmowy z mechanikiem zostałem zapewniony, że auto będzie następnego dnia wieczorem do odbioru; nie ukrywam było mi bardzo potrzebne więc taka informacja mnie ucieszyła. Pomimo zapewnień pracownika zakładu przed wyjazdem po samochód postanowiłem zadzwonić do mechaników celem sprawdzenia czy oby napewno auto zostało zrobione. Odpowiedz była taka, turbina została wyczyszczona wszystko poskładane; trzeba tylko jeszcze wykasować tryb awaryjny z komputera, ale jest problem, bo ich vag się zepsuł i oddali go do naprawy. Zostałem znów zapewniony, że auto będzie do odbioru następnego dnia wieczorem. Po rozmowie z mechanikiem dowiedziałem się, że vaga jeszcze nie mają. Zaproponowałem, że wezmę od nich auto, a oni zlecą z wykonanej usługi tyle żeby starczyło na wykasowanie błędu w innym warsztacie. Niestety nie zgodzili się na takie rozwiązanie i pozostało czekać na naprawę ich urządzenia. Po tym jakie mieli podejście już na wstępie poprosiłem o kontakt gdy już auto będzie do odbioru. Po ok 6 dniach wkońcu się doczekałem; auto zostało nareszcie odebrane.

Zaraz po odebraniu wydawało mi się, że auto jest znacznie słabsze i cienko się zbiera. Jednak to jest auto taty i dość mało nim jeżdzę. Po jakimś czasie od odbioru ok miesiąca auto zaczęło robić się coraz bardziej mułowate. Podjechałem do tego samego warsztatu na reklamacje; umówiłem się z mechanikiem na następny dzień aby zdiagnozować auto. Dziś udałem się na obiecaną diagnostykę komputerową. Po dejechaniu na miejsce oznajmiono mi, że właściciel zakładu wziął sprzęt do diagnostyki i pojechał kupić auto do tego mechanik dodał, że nie wie kiedy wróci. Zaproponowano mi abym zostawił u nich auto, oni zdiagnozują i wtedy będę mógł odebrać samochód. Podziękowałem za taką propozycję i odjechałem. Widać jak właścicielowi zależy na kliencie skoro ma takie podejście. Także koledzy radzę omijać szerokim łukiem.

Serdecznie odradzam wizyty w tym zakładzie. Szkoda czasu i nerwów na to jak traktują tam klienta <zalamka>

Dokładny adres warsztatu

Auto Serwis BEDNARSKI
ul. Suska 4
14-200 Iława
woj. warmińsko-mazurskie

http://ilawskibiznes.net/firma_88/auto- ... narski.htm

serwisbed
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: serwisbed » 30 wrz 2011, 20:37

PO PIERWSZE TO NIE TY ODDAÂŁEÂŚ AUTO DO NAPRAWY TYLKO TWÓJ TATA (WIęC NIE PISZ ÂŻE Z KIMÂŚ ROZMAWIAÂŁEÂŚ I ZOSTAÂŁEÂŚ ZAPEWNIANY) TWIERDZISZ ÂŻE ZARAZ PO ODEBRANIU AUTO BYÂŁO ZNACZNIE SÂŁABSZE (WIęC DLACZEGO NIE WRÓCILIÂŚCIE? ) PRZYJECHAÂŁEÂŚ PO MIESIÂĄCU BEZ UMAWIANIA SIę(WYSTARCZYÂŁO ZADZWONIć) WIDAć JAK CI ZALEÂŻAÂŁO . TAK W OGÓLE NIGDY NIE BYÂŁEÂŚ KLIENTEM AUTO-SERWIS BEDNARSKI WIęC NIE POWINIENEÂŚ WYRAÂŻAć SIę NA NASZ TEMAT WIDAć ÂŻE LUBISZ STWARZAć PROBLEMY (DLATEGO JE MASZ) POZDRAWIAM!!!
serwisbed

MaciejTFSI
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Forum Audi
Rocznik: 2012
Moje auto: A7 4G
Nadwozie: Hatchback
Silnik: 3.0 TDI 204KM
Skrzynia: S-tronic
Kontakt:

Post autor: MaciejTFSI » 01 paź 2011, 15:23

podjedz do jakiegos normalnego warsztatu co maja vaga i niech sprawdza czy czegos nie podmienili i co pokaze vag.koszt to przeciez z 50-100zl max a warto sprawdzic co z autem bo to wazniejsze!

3.0 BMK 224KM

Post autor: 3.0 BMK 224KM » 01 paź 2011, 17:47

Tak jak mówi Maciej, sprawdź co zostało pod maską :|

Awatar użytkownika
tomekk666
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Tomek
Rocznik: 1995
Moje auto: A6 C4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.5TDI AAT 115KM
Skrzynia: Manual

Post autor: tomekk666 » 26 paź 2011, 11:12

serwisbed pisze:PO PIERWSZE TO NIE TY ODDAÂŁEÂŚ AUTO DO NAPRAWY TYLKO TWÓJ TATA (WIęC NIE PISZ ÂŻE Z KIMÂŚ ROZMAWIAÂŁEÂŚ I ZOSTAÂŁEÂŚ ZAPEWNIANY)
To prawda, że tata był klientem, ale potem o ewentualnej reklamacji rozmawiałem sam z pracownikiem warsztatu.
serwisbed pisze:TWIERDZISZ ÂŻE ZARAZ PO ODEBRANIU AUTO BYÂŁO ZNACZNIE SÂŁABSZE (WIęC DLACZEGO NIE WRÓCILIÂŚCIE?
jak napisałem wyżej nie jest to mój samochód i mało nim jeżdzę, a tata nie należy do ludzi którzy narzekają i pewnie nic by z tym nie robił :|
serwisbed pisze:PRZYJECHAÂŁEÂŚ PO MIESIÂĄCU BEZ UMAWIANIA SIę(WYSTARCZYÂŁO ZADZWONIć) WIDAć JAK CI ZALEÂŻAÂŁO
umawiałem się z dnia na dzień na podpięcie vaga; byłem wtedy swoim samochodem jeżeli ma to jakieś znaczenie ;) Następnego dnia podjechałem na obiecaną diagnostykę, ale okazało się, że nie ma vaga, bo właściciel zabrał <mysli> Na miejscu ktoś od was zaproponował zostawienie auta i odbiór następnego dnia. Podziękowałem i wróciłem do domu.
serwisbed pisze:TAK W OGÓLE NIGDY NIE BYÂŁEÂŚ KLIENTEM AUTO-SERWIS BEDNARSKI WIęC NIE POWINIENEÂŚ WYRAÂŻAć SIę NA NASZ TEMAT WIDAć ÂŻE LUBISZ STWARZAć PROBLEMY (DLATEGO JE MASZ)
oficjalnie nie byłem; ale pośrednio tak; więc postanowiłem napisać taką przestrogę dla potomnych :)
serwisbed pisze:POZDRAWIAM!!!
też pozdrawiam :]

Wracając do tematu ogólnego muła w aucie :)
Okazało się, że wystarczyło audiankę trochę pomęczyć i zaczeła normalnie przyśpieszać <radocha>
Także obyło się bez kolejnych wizyt u mechaników. Temat zostaje przestrogą :)

0x4B25A

Post autor: 0x4B25A » 26 paź 2011, 12:25

serwisbed pisze:PO PIERWSZE TO NIE TY ODDAÂŁEÂŚ AUTO DO NAPRAWY
Nie wiem co to za 'nowoczesne' sposoby zwracania się do klienta per 'ty'... Jak dla mnie to zwykłe chamstwo i nic poza tym...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Odradzam (spoza Forum)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja