Witam klubowiczów!
W różnych miejscach w internecie mam wzmianki o skrypcie, który bez VAG potrafi aktywować zielone menu w MMI 3G. Ten skrypt wrzuca się na kartę SD sformatowaną FAT32 i wrzuca do slotu i tyle.
Znalazłem wiele linków do tego skryptu ale wszystkie nieaktualne. Czy ktoś może ma ten skrypt?
Skrypt do aktywacji zielonego menu w MMI 3G high (3g+,3gp)
Wielkie dzięki. Potwierdziło się, że miałem właściwy skrypt (tylko komentarze w skrypcie run.sh mam po angielsku). Na razie pierwsza próba instalacji nieudana, tj. po włożeniu karty do slotu nic się nie działo. Nie wyświetlił ekranu że wykonuje skrypt itp. żadnej reakcji. Ale będę jeszcze próbował dalej, wgram na mniejszą kartę.
Damago
Trochę wygląta tak, jakby skrypt się w ogóle nie uruchomił. Tam w skrypcie jest linia:
# Show start screen
$SDPath/utils/showScreen $SDPath/screens/scriptStart.png
a na ekranie MMI się nic nie wyświetla. Potem jest kopiowanie bazy danych:
# Backup the database
cp -v -r /mnt/efs-persist/DataPST.db $SDPath/db/efs-persist/old/
cp -v -r /HBpersistence/DataPST.db $SDPath/db/HBpersistence/old/
cp -v -r /mnt/hmisql/DataPST.db $SDPath/db/hmisql/old/
a jak potem patrzę to w tych katalogach nic nie ma.
[ Dodano: 2019-03-19, 12:07 ]
Aha, żeby nie było: tak, oczywiście restartowałem MMI, i oczywiście próbowałem po jakimś czasie uruchomić zielone menu kombinacją klawiszy - nie działa.
# Show start screen
$SDPath/utils/showScreen $SDPath/screens/scriptStart.png
a na ekranie MMI się nic nie wyświetla. Potem jest kopiowanie bazy danych:
# Backup the database
cp -v -r /mnt/efs-persist/DataPST.db $SDPath/db/efs-persist/old/
cp -v -r /HBpersistence/DataPST.db $SDPath/db/HBpersistence/old/
cp -v -r /mnt/hmisql/DataPST.db $SDPath/db/hmisql/old/
a jak potem patrzę to w tych katalogach nic nie ma.
[ Dodano: 2019-03-19, 12:07 ]
Aha, żeby nie było: tak, oczywiście restartowałem MMI, i oczywiście próbowałem po jakimś czasie uruchomić zielone menu kombinacją klawiszy - nie działa.
Damago
Dobra, przeprowadziłem małe śledztwo i: skrypt działa z wersjami do A6 C7 przed liftem z 2015r. Nie wiem jak w przypadku innych modeli. Samochody mniej więcej po 2014/2015r czyli poliftowe NIE MAJĄ ZIELONEGO MENU!
Co za tym idzie SKRYPT NIE BĘDZIE DZIAŁAŁ w tych wersjach.
- część ustawień które były dostępne jedynie z zielonego menu zostało przeniesionych do zwykłego menu MMI (np. używanie karty sim w samochodzie do danych a telefonu przez bluetooth do rozmów itp)
- część ustawień z tego menu jest obecnie możliwych do zrealizowania jedynie przez VDCS lub podobne narzędzie.
- część ustawień które były dostępne jedynie z zielonego menu zostało przeniesionych do zwykłego menu MMI (np. używanie karty sim w samochodzie do danych a telefonu przez bluetooth do rozmów itp)
- część ustawień z tego menu jest obecnie możliwych do zrealizowania jedynie przez VDCS lub podobne narzędzie.
Damago
- wozio
- Forum Audi A6 / A7
Zielone menu w C7 po lifcie można włączyć ale niestety skrypt nie pomoże jak i również VCDS. Z tego co już temat rozpoznałem można to zrobić za pomocą VAG can pro.Damago1 pisze:Dobra, przeprowadziłem małe śledztwo i: skrypt działa z wersjami do A6 C7 przed liftem z 2015r. Nie wiem jak w przypadku innych modeli. Samochody mniej więcej po 2014/2015r czyli poliftowe NIE MAJĄ ZIELONEGO MENU!
Mając taki interfejs podobno to zajmuje to chwilkę. Info takie dostałem od naszego kolegi shaqal który mieści się na północy polski i zajmuje się profesjonalnie w doposażanie naszych furek w różne ciekawe gadżety.
Było:
wiele różnych w tym kilka AUDI
Jest:
AUDI A6 C7
wiele różnych w tym kilka AUDI
Jest:
AUDI A6 C7