Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Pokładowa instrukcja użytkownika BŁĄD po niemiecku

Nawigacja fabryczna
ODPOWIEDZ
Rusty
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Maciej
Rocznik: 2015
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.0 TFSI 252KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Benzyna

Pokładowa instrukcja użytkownika BŁĄD po niemiecku

Post autor: Rusty » 25 kwie 2025, 21:03

Witam serdecznie

Szukałem wcześniej tego zagadnienia na forum ale nie znalazłem niczego na ten temat.
Otóż niedawno zaktualizowałem MMI 3G PLUS w moim modelu AUDI do najnowszej dostępnej wersji, tj. HN+R_EU_AU_P1001. Wszystko odbyło się bez problemu. Jednakże gdy wybieram w MMI opcję "Podręcznik" wyświetla mi komunikat o treści:"Fehler: Seite nicht gefunden". Co dziwne po niemiecku podczas gdy cała reszta systemu jest w języku polskim.
Czy ktoś z Was spotkał się z błędem o takiej treści? I wie jak go rozwiązać?
Mam instrukcję elektroniczną na płycie dostarczoną wraz z papierową instrukcją do samochodu. Spróbowałem zainstalować przez menu inżynieryjne z płyty i instalacja przebiegła pomyślnie, lecz problem i ten komunikat pozostał. Podsyłam zdjęcie błędu poniżej.

Z góry serdecznie dziękuje za pomoc i sugestie

AKTUALIZACJA:
Udało mi się rozwiązać powyższy problem, więc poniżej umieszczę małe wskazówki jak to zrobić gdyby ktoś jeszcze miał taki problem.
1. W pierwszej kolejności w zielonym menu szukamy i wchodzimy do opcji „car”, następnie do opcji „carfunctionlist” i zaznaczamy ptaszkiem opcję „Bord book”.
2. Ponownie w zielonym menu, w opcji „car”, wchodzimy do do opcji „carMenuOperations”, przewijamy na dół kółkiem panelu sterowania i w opcji „bord book” ustawiamy suwak na 5.
3. Cofamy do głównego zielonego menu, przewijamy w dół szukając opcji „SWDL” i wchodzimy do niej, gdzie zaznaczamy ptaszkiem opcję „user defined mode” oraz „ignore region and variant” i wychodzimy z tego menu klikając na przykład „RADIO”.
4. Następnie poprzez menu inżynieryjne dokonujemy instalacji podręcznika z karty SD lub z płyty dostarczonej nam w instrukcji samochodu, jeśli takową posiadamy.
5. Po instalacji powinniśmy już móc się cieszyć w pełni dostępnym pokładowym podręcznikiem użytkownika.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C7 (2011-2018)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja