Witam
Mam pytanie jakos nie rozumiem instrukcji
Czy wy macie podczas nawigowania z google maps na nawigacji pomiedzy licznikami tak jak na zalaczonym obrazku?
bo mnie pokazuje polozenie auta ale nie mam strzalek jaki pas zajac i tej takiej odleglosci do zjazdu nie wyswietla
jak jest mozliwosc to jak to zmienic?
I dodatkowo jak nawigacja google maps jest poloczona przez bluetooth to czy jadac trase zmienia sie na niej tez stan drogi tak jak na telefonie to jest, ze jak zrobi sie wypadek to na telefonie google maps zaraz pokazuje objazdy. Czy w aucie tez tak bedzie?
NAVI miedzy zegarami
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jarek
- Rocznik: 2016
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0.TDI 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Diesel
NAVI miedzy zegarami
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- acinr_PL
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 2013
- Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
- Skrzynia: Manual
To co wkleiłeś z instrukcji to się na pewno tyczy mmi 3gp (mam tak w przedliftowej a6 c7), że między zegarami pokazuje drogę, skrzyżowania, zjazdy oraz ten pasek po prawej który obrazuje ile mniej więcej metrów zostało do zjazdu (skrętu).
Jeśli masz auto ze swojego opisu czyli 2016r to masz u siebie mib czyli masz nowsze zegary i m.in navi kolorową między zegarami. Nie mam polifta C7 ale przypuszczam, że tu pewnie jest różnica w wyglądzie tej drogi, skrzyzowan, zjazdów itp
Jeśli masz auto ze swojego opisu czyli 2016r to masz u siebie mib czyli masz nowsze zegary i m.in navi kolorową między zegarami. Nie mam polifta C7 ale przypuszczam, że tu pewnie jest różnica w wyglądzie tej drogi, skrzyzowan, zjazdów itp
- KKgg
- Moderator
- Imię: Krzysiek
- Rocznik: 2015
- Silnik: 2.0 TDI 190KM
- Skrzynia: S-tronic
Podczas nawigacji wciśnij przycisk menu z lewej strony na kierownicy i tam będziesz miał parę opcji do wyboru. Zdaje się że ten widok nazywa się "skrzyżowanie" czy coś takiego. Nie używam więc nie pamiętam dokładnie.
Moje modzenie: hak Ori, kamera cofania ori, komforty z masażem+dołożenie ogrzewania kanapy tył, dołożenie wzmacniacza+wymiana głośników, dołożenie grzanej kiery i Webasto
- KKgg
- Moderator
- Imię: Krzysiek
- Rocznik: 2015
- Silnik: 2.0 TDI 190KM
- Skrzynia: S-tronic
Nie mieszajmy pojęć. Wedle mojej wiedzy nie ma czegoś takiego w A6 jak internet przez BT w MIB. Może się mylę.
Moim zdaniem Mib ma dostęp on-line (i przy okazji może służyć jako hotspot wifi) gdy ma kartę SIM. Poza tym te "mapy google" w nawigacji samochodu to nie są mapy google i na dobrą sprawę nie mają (w sensie logiki działania) z nimi nic wspólnego. Możesz mieć jedynie warstwę graficzną zdjęć lotniczych/satelitarnych szumnie zwaną google earth... Sama nawigacja (w tym usługi online takie jak informacje o ruchu, korkach itp) pochodzą ciągle od audi.
Chyba że mówisz o android auto (audi smartphone interface) ale z Twojego opisu raczej wątpię.
Moim zdaniem Mib ma dostęp on-line (i przy okazji może służyć jako hotspot wifi) gdy ma kartę SIM. Poza tym te "mapy google" w nawigacji samochodu to nie są mapy google i na dobrą sprawę nie mają (w sensie logiki działania) z nimi nic wspólnego. Możesz mieć jedynie warstwę graficzną zdjęć lotniczych/satelitarnych szumnie zwaną google earth... Sama nawigacja (w tym usługi online takie jak informacje o ruchu, korkach itp) pochodzą ciągle od audi.
Chyba że mówisz o android auto (audi smartphone interface) ale z Twojego opisu raczej wątpię.
Moje modzenie: hak Ori, kamera cofania ori, komforty z masażem+dołożenie ogrzewania kanapy tył, dołożenie wzmacniacza+wymiana głośników, dołożenie grzanej kiery i Webasto
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jarek
- Rocznik: 2016
- Silnik: 2.0.TDI 177KM
- Skrzynia: Automat
Ok
Ale to powiedzcie mi dlaczego jak karta sim w aucie jest pusta to nawigacja nie startuje
Jak włączę BT to tylko jak zrobi się polaczenie telefonu z autem to mogę w nawigacji rozpocząć prowadzenie do celu?
To chyba musi mieć możliwość pobierania Internetu z telefonu?
A to drugie to źle napisałem miało być Google Earth nie będzie działać tak jak Google maps na telefonie i zmieniać trasę w zależności od korków czy wypadków?
Dodam że nie mam zapłaconej czyli zaktualizowanej nawigacji z audi mówię o tej platnej
Ale to powiedzcie mi dlaczego jak karta sim w aucie jest pusta to nawigacja nie startuje
Jak włączę BT to tylko jak zrobi się polaczenie telefonu z autem to mogę w nawigacji rozpocząć prowadzenie do celu?
To chyba musi mieć możliwość pobierania Internetu z telefonu?
A to drugie to źle napisałem miało być Google Earth nie będzie działać tak jak Google maps na telefonie i zmieniać trasę w zależności od korków czy wypadków?
Dodam że nie mam zapłaconej czyli zaktualizowanej nawigacji z audi mówię o tej platnej