A sformatuj kartę specjalnym formatterem - u mnie to pomogło. W dodatku u siebie muszę kartę formatować we wbudowanym w laptopa czytniku. Karta przygotowana na dobrym czytniku (Lexar) dołączanym kablem USB - nie działa w przypadku update'ów.qubiaque pisze:za każdym razem ten sam błąd: "No update device found!"
MMI 3G i 3GP HDD (6.22.4 .2016) AUDI MMI3G HDD 6.24.2 2017
- damos
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Damos
- Rocznik: 2010
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: hmm?
- Rocznik: 2021
- Moje auto: Inne
- Nadwozie: Inne
- Silnik: 4.2 360KM
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Brak
- Paliwo: Brak
- Kontakt:
Wrzucaj od razu ostatnie wersje.palec85 pisze:Witam. Panowie czy taka wersje mmi i map moge odrazu do najnowych aktualizowac czy po kolei kolejne wersje?
[img]https://images81.fotosik.pl/1022/dfcfc3f54aaffe57med.jpg]Obrazek[/URL][/img]
-
- Forum Audi A6 / A7
Witam wszystkich,
przeczytałem cały wątek i mogę stwierdzić jedno: jest wiele informacji ale wielki nie ład i chaos. Co kilka odpowiedzi wtrącenia nowych wątków, nieprecyzyjne odpowiedzi itp....być może nie każdy chce się dzielić wiedzą, być może są inne powody...
Temat ogarnęłam wraz z klubowiczem ELMS. Korzystając z okazji chciałbym Mu serdecznie podziękować za pomoc w ogarnięciu tematu. Taka postawa jest rzadko spotykana. Mimo tego, że się nie znamy okazał się miłośnikiem Audi, który dzieli się wiedzą i doświadczeniami.
Jeszcze raz dziękuje i pozdrawiam
przeczytałem cały wątek i mogę stwierdzić jedno: jest wiele informacji ale wielki nie ład i chaos. Co kilka odpowiedzi wtrącenia nowych wątków, nieprecyzyjne odpowiedzi itp....być może nie każdy chce się dzielić wiedzą, być może są inne powody...
Temat ogarnęłam wraz z klubowiczem ELMS. Korzystając z okazji chciałbym Mu serdecznie podziękować za pomoc w ogarnięciu tematu. Taka postawa jest rzadko spotykana. Mimo tego, że się nie znamy okazał się miłośnikiem Audi, który dzieli się wiedzą i doświadczeniami.
Jeszcze raz dziękuje i pozdrawiam

witam szanowne grono.
samochód z usa, przerobione radio "na stole" i moduł 5f vcp. po wgraniu softu ( wgrywałem 3 ostatnie ) brak napisów na wyświetlaczu mmi. są ikony, grafika. w zielonym menu widnieje ostatnie najnowsze oprogramowanie. radio gra normalnie bose chodzi normalnie. na macajewa doszedłem do zmiany języka i nie ma do wyboru innych jak te oryginalne. mimo zmiany na np francuski nic sie nie zmienia (brak napisów). jakieś pomysły co mogłem spier...olić?
samochód z usa, przerobione radio "na stole" i moduł 5f vcp. po wgraniu softu ( wgrywałem 3 ostatnie ) brak napisów na wyświetlaczu mmi. są ikony, grafika. w zielonym menu widnieje ostatnie najnowsze oprogramowanie. radio gra normalnie bose chodzi normalnie. na macajewa doszedłem do zmiany języka i nie ma do wyboru innych jak te oryginalne. mimo zmiany na np francuski nic sie nie zmienia (brak napisów). jakieś pomysły co mogłem spier...olić?
- damos
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Damos
- Rocznik: 2010
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
aktualizacjęhz10 pisze:jakieś pomysły co mogłem spier...olić?

Czy sprawdzałeś, jak to wyglądało po każdej aktualizacji, czy zrobiłeś 3 jedna po drugiej i dopiero sprawdziłeś?
Może coś nie tak z plikiem/plikami zawierającymi tekst? Może uszkodzony zestaw fontów i nie ładują się?
Ja bym spróbował jeszcze raz zaktualizować w trybie "user defined"...
więc tak
wgrywałem po kolei i na wszystkich było źle(nawet ręczne ustawienia co ma sie wgrać nie pomagały). znalazłem na innym forum więc sie podziele.
wchodzimy do zielonego menu wybieramy system potem internal i zmieniamy na rest of the world. potem idziemy do zakładki nav dalej dataupdate i zmieniamy active hdd na 3 region czyli eu. odznaczamy funkcje ignore region and variant i robimy aktualizacje od nowa. wszystko hula po naszemu
teraz biore sie za wgranie mapy zobaczymy czy pójdzie gładko.
wgrywałem po kolei i na wszystkich było źle(nawet ręczne ustawienia co ma sie wgrać nie pomagały). znalazłem na innym forum więc sie podziele.
wchodzimy do zielonego menu wybieramy system potem internal i zmieniamy na rest of the world. potem idziemy do zakładki nav dalej dataupdate i zmieniamy active hdd na 3 region czyli eu. odznaczamy funkcje ignore region and variant i robimy aktualizacje od nowa. wszystko hula po naszemu

oczywiście zaznaczamy, mój błąd
niestety próba wgrania navi kończy sie na""błąd urządzenia" database-GDB:0 kod błędu 140. próbowałem wgrać różne mapy z różnych źródeł i kończy sie zawsze tym samym więc nie podejrzewam błędów w archiwum a problemem z pochodzeniem z usa
jakieś pomysły?
[ Dodano: 2018-03-25, 17:52 ]
ogarnięte.
przed wgraniem wersji eu trzeba "sformatować " w zielonym menu partycje nawigacji. odnowa zainstalować dane navi.

niestety próba wgrania navi kończy sie na""błąd urządzenia" database-GDB:0 kod błędu 140. próbowałem wgrać różne mapy z różnych źródeł i kończy sie zawsze tym samym więc nie podejrzewam błędów w archiwum a problemem z pochodzeniem z usa

[ Dodano: 2018-03-25, 17:52 ]
ogarnięte.
przed wgraniem wersji eu trzeba "sformatować " w zielonym menu partycje nawigacji. odnowa zainstalować dane navi.
Masz VCP i nie wiesz jak zmienic język 
kontener danych ZDC

kontener danych ZDC
hz10 pisze:witam szanowne grono.
-
- Forum Audi A6 / A7
Witam serdecznie,
z góry przepraszam za wtrącenie wątku, nie chciałem po prostu zakładać nowego tematu.
Temat aktualizacji software i Map ogarnąłem jako "laik". Jak ktoś jest poczatkujący w temacie jak Ja to z chęcią pomogę na PW.
pozdrawiam
z góry przepraszam za wtrącenie wątku, nie chciałem po prostu zakładać nowego tematu.
Temat aktualizacji software i Map ogarnąłem jako "laik". Jak ktoś jest poczatkujący w temacie jak Ja to z chęcią pomogę na PW.
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 27 mar 2018, 11:26 przez Maggicc666, łącznie zmieniany 2 razy.
po czym to wywnioskowałeś? bo jest wyraźnie napisane że moduł 5f ogarnięty vcp.ziomal-84 pisze:Masz VCP i nie wiesz jak zmienic język
kontener danych ZDC
hz10 pisze:witam szanowne grono.
-
- Forum Audi A6 / A7