MMI 3G i 3GP HDD (6.22.4 .2016) AUDI MMI3G HDD 6.24.2 2017
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: predki
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
dzieki wiem jak przez zielone menu spokojnie czekamy na kolege czy poszło . u mnie na karcie piszze nie ma aktualizacji .
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Było Audi80 b2 2.0 litra PB
Było Audi80 b3 1,8 litra PB
Było Audi80 b3 1,9 litra PB
Było Audi a4 b5 1,9 litra ON
Było Audi a4 b6 1,8T litra PB
było Audi a6 c6 2,4 pb
Było Audi80 b3 1,8 litra PB
Było Audi80 b3 1,9 litra PB
Było Audi a4 b5 1,9 litra ON
Było Audi a4 b6 1,8T litra PB
było Audi a6 c6 2,4 pb
Kolego USER defined mam zaznaczone. Nie pomogło. Usunąłem mapy i partycje przez green menu i też to samo......damos pisze:Tak. Zrób "user defined" a nie standard . To jest w "green menu".szpiotr pisze:Do tej poru robiłem "standard" i szło bez problemów.
Ma ktoś jakiś pomysł ?
[ Dodano: 2018-02-22, 00:46 ]Nie zablokują. Udowodnione empirycznie.predki pisze:i tak ci je zablokują w aso
Dalej mam na szaro "rozpocznij aktualizjace" Wszystko mam bez "ptaszków"
Witam
Tak czytam ten temat od jakiegoś czasu i mam kilka pytań
Robiłem ostatnio aktualizacje chyba w lipcu map 6.24 aktywowałem FSC wszystko działa
Teraz przymierzam się do 6.26 i tu mam kilka pytań
1. Mapy 6.24 instalowałem na firmaware k0257_5_D1 wiem że najnowszy jest k0257_6_D1 gdzieś mi wpadło w oko że nie trzeba z 5 na 6 podnosić bo to praktycznie te same softy i wszystko chodzi tak samo Potwierdzacie?
2. Czy mogę od razu z 6.24 na 6.26 przeskoczyć?
3. Tu już kolega jeden potwierdzał że jak aktywowałem mape 6.24 FSC to kolejne będą z automatu aktywowane jeśli oczywiście nie zmienie firmware.
4. Przy aktualizacji map oczywiście format i czyszczenie map ale niektórzy instaluje poprzez funkcje standard a jedni przez user defined jaka jest tu różnica i co polecacie?
Tak czytam ten temat od jakiegoś czasu i mam kilka pytań
Robiłem ostatnio aktualizacje chyba w lipcu map 6.24 aktywowałem FSC wszystko działa
Teraz przymierzam się do 6.26 i tu mam kilka pytań
1. Mapy 6.24 instalowałem na firmaware k0257_5_D1 wiem że najnowszy jest k0257_6_D1 gdzieś mi wpadło w oko że nie trzeba z 5 na 6 podnosić bo to praktycznie te same softy i wszystko chodzi tak samo Potwierdzacie?
2. Czy mogę od razu z 6.24 na 6.26 przeskoczyć?
3. Tu już kolega jeden potwierdzał że jak aktywowałem mape 6.24 FSC to kolejne będą z automatu aktywowane jeśli oczywiście nie zmienie firmware.
4. Przy aktualizacji map oczywiście format i czyszczenie map ale niektórzy instaluje poprzez funkcje standard a jedni przez user defined jaka jest tu różnica i co polecacie?
- damos
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Damos
- Rocznik: 2010
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
- Paliwo: Benzyna
Bo nie robisz tego przez "red menu" zwanego również "engineering menu"szpiotr pisze:Kolego USER defined mam zaznaczone. Nie pomogło. Usunąłem mapy i partycje przez green menu i też to samo......

Aby do niego wejść - musisz wcisnąć (o ile pamiętam) "Car" i "Back" równocześnie i przytrzymać chwilę:
Następnie pokaże ci się inne menu, niż nam przedstawiasz na screenach:
I tam wybierasz opcję z prawej, na dole: "update".
O ile pamiętam - system pozwoli ci wskazać medium update'u (SD1, SD2, DVD, USB) a później przez pewien czas będzie szukać, co może zupdate'ować z tego medium. Jeśli wcześniej włączyłeś "user defined" w green menu - będziesz mógł wybrać sposób aktualizacji a później - co ma być zaktualizowane.
Robie to przez menu inżynierskie (czerwone) jak piszesz.....damos pisze:Bo nie robisz tego przez "red menu" zwanego również "engineering menu"szpiotr pisze:Kolego USER defined mam zaznaczone. Nie pomogło. Usunąłem mapy i partycje przez green menu i też to samo......
Aby do niego wejść - musisz wcisnąć (o ile pamiętam) "Car" i "Back" równocześnie i przytrzymać chwilę:
[url=https://thumb.ibb.co/i7hG2c/Code_Meter_CC_2018_02_22_114405.jpg]Obrazek[/url]
Następnie pokaże ci się inne menu, niż nam przedstawiasz na screenach:
[url=https://thumb.ibb.co/kiSNax/20170223_221954.jpg]Obrazek[/url]
I tam wybierasz opcję z prawej, na dole: "update".
O ile pamiętam - system pozwoli ci wskazać medium update'u (SD1, SD2, DVD, USB) a później przez pewien czas będzie szukać, co może zupdate'ować z tego medium. Jeśli wcześniej włączyłeś "user defined" w green menu - będziesz mógł wybrać sposób aktualizacji a później - co ma być zaktualizowane.
- damos
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Damos
- Rocznik: 2010
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
- Paliwo: Benzyna
A sorry - to predki dał screena ze zwykłego menu.szpiotr pisze:Robie to przez menu inżynierskie (czerwone) jak piszesz.....
Czy sformatowałeś kartę dedykowanym softem i software'owo "wysunąłeś" kartę SD z czytnika po nagraniu na nią aktualizacji?
Wskazujesz właściwy slot SD?
Możesz dać screeny tego, co widzisz na ekranie MMI?
Sformatowane mam dobrze, starsza mapę wrzucałem dokładnie z tej samej karty i nie było problemów. Nie pamiętam czy wyciągałem w bezpieczny sposób z komputera. Do pewności zrobiłem jeszcze raz format, zgrałem i bezpiecznie usunąłem z kompa. Spróbuje wieczorem dziś... ale mam wrażenie że nie pomoże.damos pisze:A sorry - to predki dał screena ze zwykłego menu.szpiotr pisze:Robie to przez menu inżynierskie (czerwone) jak piszesz.....
Czy sformatowałeś kartę dedykowanym softem i software'owo "wysunąłeś" kartę SD z czytnika po nagraniu na nią aktualizacji?
Wskazujesz właściwy slot SD?
Możesz dać screeny tego, co widzisz na ekranie MMI?
Zrobie też foto jak to wygląda.
Aha zawartość na karcie mam dokładnie jak na foto kolegi kilka postów wyżej. Więc chyba OK.
MAm foto - może na zdjęciu nie widać dokładnie ale napis" Rozpocznij akutalizację" jest szary - nieaktywny
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 22 lut 2018, 19:34 przez szpiotr, łącznie zmieniany 1 raz.