A6 C7 - Aktywacja smartphone interface
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Arek
- Rocznik: 2020
- Moje auto: A6 C8
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 TFSI 252KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
Czy ktos z Was orientuje sie, czy mozna aktywowac smatphone interface w A6/A7 model 2016? W audi shop jest informacja, ze aktywacja jest mozliwa w A6 i A7 po 2015 roku, ale juz w szczegolach jest informacja, ze aktywacja mozliwa jest w autach tylko z 2017 roku. Jedna z firm ze Szwecji aktywuje zdalnie od 2015 roku, wiec niby sie da...
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Damian
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
4M0051472
https://sklep.audi.pl/zlacze
Na niemieckim amazone 262Eur
https://allegro.pl/oferta/audi-smartpho ... 7633566017
https://sklep.audi.pl/zlacze
Na niemieckim amazone 262Eur
https://allegro.pl/oferta/audi-smartpho ... 7633566017
-
- Forum Audi A6 / A7
No wiec wlasnie jest tak jak mowilem - ze strony sklep.audi.pl:
Na tej stronie sprzedaja aktywacje od 2015 roku, co chociazby jest dopowiedziane w komentarzach. Moze do wersji 2015 trzeba dodatkowo dokupic jakas czesc i wtedy aktywowac? https://www.oem-eftermontering.se/aktiv ... -a5-a6-a7/Zastosowanie:
Audi A7 Sportback 2015
Uwagi:
Wskazówki na temat doposażenia w modelu Audi A6 (od 2015) i Audi A7 (od 2015):
- doposażenie w Audi smartphone interface dostępne jest tylko dla samochodów produkowanych od roku 2017
-
- Forum Audi A6 / A7
Ciekawe czy po aktywacji ASI będzie działał Mirrorlink? Posiadam A6 C7 modelowo z 2018r. i chciałbym właśnie wyświetlacz z komórki przenieść na MMI. Podobno wystarczy doposażyć auto w ASI i to będzie z automatu, ale ja w to nie wierze. Uważam, ze trzeba dokupić już nawet poza ASO oddzielne oprogramowanie lub nawet jakaś drobna modyfikacje w sprzęcie zrobić. Czy ktoś z Was już coś takiego w swoich A6 montował, ale w roczniku po 20015 lub po 2017?
-
- Forum Audi A6 / A7
piotrek507, u Ciebie na 100% wystarczy jedynie aktywacja z linkow powyzej. ASI jest to zbiorcza nazwa dla Android Auto lub Mirrorlink. Na telefonie z Androidem musisz miec dodatkowo zainstalowana aplikacje Android Auto i tyle.
Generalnie u mnie jest taki problem, ze mam AMI ale juz nowe, tzn. z dwoma portami USB. W starej wersji sprzed liftu bylo jedno szerokie zlocze i mozna bylo dokupic kabel WIDEO i wprost podlaczyc telefon, co rowniez by mnie urzadzalo. W modelu 2016 ponoc nie da sie w zaden sposob rzucic obrazu z telefonu na MMI
Moze ktos cos wie?
Bylem w ASO i gosc niezbyt wiedzial o co mi chodzi, ale powiedzial, ze dla modelu 2016 sie raczej nie da - nie wiem czemu. Napisze do tych Szwedow i dowiem sie, jak oni to obia i jakie sa koszta.TFSI pisze:Tu raczej temat jest w systemie MIBII
ten kto ma MIBII może mieć ASI tak mi się wydaje
Generalnie u mnie jest taki problem, ze mam AMI ale juz nowe, tzn. z dwoma portami USB. W starej wersji sprzed liftu bylo jedno szerokie zlocze i mozna bylo dokupic kabel WIDEO i wprost podlaczyc telefon, co rowniez by mnie urzadzalo. W modelu 2016 ponoc nie da sie w zaden sposob rzucic obrazu z telefonu na MMI

-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Panowie ASI (Audi-Smartphone-Interfeace) to usługa która potrafi sparować wasz telefon z samochodem dla obsługi wybranych aplikacji. Nie uzyskacie obrazu mirrorlink-a tak jak to pokazują np. na YouTube z chińskimi fejsami. Poprzez ASI łączycie się z swoim telefonem i np. w przypadku Android Auto otwiera się wam oprogramowanie dzięki któremu możecie włączyć sobie na ekranie MMI apk-i które są dedykowane pod android auto. Instalując tą aplikację (android auto) i po połączeniu z ASI na ekranie MMI zobaczycie podstawowe funkcje swojego telefonu tj. dzwonienie , mapy , muza i coś tam jeszcze. Nie zobaczycie wszystkich aplikacji jakie macie w swoim telefonie. Android auto pozwoli wam zainstalować tylko dedykowane apk-i pod Android auto i nie jest tego dużo. Polecam zerknąć na ten filmik i zwrócić uwagę od 5:40 gość pokazuje co można sobie zinstalować. Filmik jest niby dla VW ale opcje oprogramowania android auto będą te same dla audi.
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
piotrek507 pisze:Podobno przez złącze OBD11 mozna aktywować mirrorlinka jak się ma ASI, ale tylko w modelach A6 od 2017r. Tylko mirrorlink działa z telefonem android i to tez niektóre modele. Trzeba wejść na stronkę mirrorlinka i tam wszystkie modele telefonów są wymienione