3GP zrzucenie softu z K942 na K900 ( downgrade o jeden )
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Dawid
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.8 AQD 193KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
3GP zrzucenie softu z K942 na K900 ( downgrade o jeden )
Witam,
Chce zrzucić (downgrade) soft o jeden niżej. Mam go wrzuconego na kartę, robiłem już ta sama karta soft w górę ale u mnie w aucie nie da rady rozpocząć procesu. „Start download” jest na szaro w czerwonym menu.
Mógłby ktoś napisać krok po kroku gdzie co i jak mam zrobić? W swdl w zielonym zaznaczyłem teraz user defined i ignorowanie regionu lecz nie próbowałem tego robić od nowa jako , ze przypomniało mi się ze podobno trzeba sformatować partycje w 5F i dopiero wystartować soft.
Jednostka 5F jest z a8 d4 ale przerobione MU na q7 I chodzi to tez na sofcie od q7 bez problemu(standardowa zagrywka w 3gp do c6). Powód dla którego chce zrzucić soft niżej jest to ze wydaje mi się ze dotychczasowy nie był nagrany w 100% i są bugi w zielonym menu, nie wyświetla mi IMEI w module GSM i ogólnie ma kilka problemów. Doczytałem na zagranicznych forach ze flashowane unity radzą sobie lepiej z k900.
Pomoże ktoś?
Chce poprostu nagrać soft od niwa tyle ze niższy. Najchętniej odznaczylbym BOSE dla pewności .
Pozdrawiam
[ Dodano: 2017-12-03, 01:23 ]
Edit :
Wiem już ze mogę przez emergency update to wymusić . Kto mi powie czy 3GP zaciągnie nowy soft z SD1 czy koniecznie musi być soft serwisowka CD ?
Chce zrzucić (downgrade) soft o jeden niżej. Mam go wrzuconego na kartę, robiłem już ta sama karta soft w górę ale u mnie w aucie nie da rady rozpocząć procesu. „Start download” jest na szaro w czerwonym menu.
Mógłby ktoś napisać krok po kroku gdzie co i jak mam zrobić? W swdl w zielonym zaznaczyłem teraz user defined i ignorowanie regionu lecz nie próbowałem tego robić od nowa jako , ze przypomniało mi się ze podobno trzeba sformatować partycje w 5F i dopiero wystartować soft.
Jednostka 5F jest z a8 d4 ale przerobione MU na q7 I chodzi to tez na sofcie od q7 bez problemu(standardowa zagrywka w 3gp do c6). Powód dla którego chce zrzucić soft niżej jest to ze wydaje mi się ze dotychczasowy nie był nagrany w 100% i są bugi w zielonym menu, nie wyświetla mi IMEI w module GSM i ogólnie ma kilka problemów. Doczytałem na zagranicznych forach ze flashowane unity radzą sobie lepiej z k900.
Pomoże ktoś?
Chce poprostu nagrać soft od niwa tyle ze niższy. Najchętniej odznaczylbym BOSE dla pewności .
Pozdrawiam
[ Dodano: 2017-12-03, 01:23 ]
Edit :
Wiem już ze mogę przez emergency update to wymusić . Kto mi powie czy 3GP zaciągnie nowy soft z SD1 czy koniecznie musi być soft serwisowka CD ?
Mody:
HBA
Lane assist
Klapa z pilota
Kodowania zegarow
VZE w trakcie
I cos bym pewnie jeszcze znalazl:)
HBA
Lane assist
Klapa z pilota
Kodowania zegarow
VZE w trakcie
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Edgar
- Rocznik: 2019
- Moje auto: RS6 C7
- Silnik: 3.0 TFSI 333KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Kontakt:
-
- Forum Audi A6 / A7
Dzięki shaqal oraz NaviTronic,
Póki co to zostawilem bo ciężki okres w robocie a dziś mam dużo do ogarnięcia hardwarowo w aucie ale tez myślałem o sofcie 942 od nowa. Nie wiem dlaczego k900 nie da się z poziomu czerwonego menu. Ja mam ta jednostkę od sierpnia w aucie z tym softem i jeszcze w sumie nie grzebałem nic poza mapami .
To jest 4H0035670P z sim i ma MU przerobione pod q7 żeby wlasnie chodziła w c6. Wszystko gra łącznie z radiem internetowym, nawet z wzmakiem dużym bose z 4G (polecam bo 223p od 3g się chowa) ale w opcjach telefonu brakuje IMEI. Wydaje mi się ze ten soft jest coś złe nagrany bo zielone menu w niektórych miejscach ma puste miejsca w podmenu ze można przewijać przez puste pola itd. Koniec końców nie reaguje na kartę sim żadna. IMEI jest pusty i wydaje mi się ze tam soft jest nagrany od złej wersji albo było nagrzebane w plikach. Nie ma błędów . Dwie jednostki na tej samej zasadzie założyłem 4L2 i wszystko chodziło bez problemów .
Póki co to zostawilem bo ciężki okres w robocie a dziś mam dużo do ogarnięcia hardwarowo w aucie ale tez myślałem o sofcie 942 od nowa. Nie wiem dlaczego k900 nie da się z poziomu czerwonego menu. Ja mam ta jednostkę od sierpnia w aucie z tym softem i jeszcze w sumie nie grzebałem nic poza mapami .
To jest 4H0035670P z sim i ma MU przerobione pod q7 żeby wlasnie chodziła w c6. Wszystko gra łącznie z radiem internetowym, nawet z wzmakiem dużym bose z 4G (polecam bo 223p od 3g się chowa) ale w opcjach telefonu brakuje IMEI. Wydaje mi się ze ten soft jest coś złe nagrany bo zielone menu w niektórych miejscach ma puste miejsca w podmenu ze można przewijać przez puste pola itd. Koniec końców nie reaguje na kartę sim żadna. IMEI jest pusty i wydaje mi się ze tam soft jest nagrany od złej wersji albo było nagrzebane w plikach. Nie ma błędów . Dwie jednostki na tej samej zasadzie założyłem 4L2 i wszystko chodziło bez problemów .
Mody:
HBA
Lane assist
Klapa z pilota
Kodowania zegarow
VZE w trakcie
HBA
Lane assist
Klapa z pilota
Kodowania zegarow
VZE w trakcie
-
- Forum Audi A6 / A7
Dzięki. Na razie mam iglo zamiast auta bo w UK jest żal jeśli chodzi o ogarnianie śniegu wiec temat został nie ruszony póki co.
Chłopaki możecie mi powiedzieć jakie MU macie na jednostkach ? Moja ma mu1036 co mnie trochę dziwi bo q7 chyba chodzi na 9448?
Czy mogę nowy soft z q7 k942 poprostu nagrać bez obaw ?
Chłopaki możecie mi powiedzieć jakie MU macie na jednostkach ? Moja ma mu1036 co mnie trochę dziwi bo q7 chyba chodzi na 9448?
Czy mogę nowy soft z q7 k942 poprostu nagrać bez obaw ?
Mody:
HBA
Lane assist
Klapa z pilota
Kodowania zegarow
VZE w trakcie
HBA
Lane assist
Klapa z pilota
Kodowania zegarow
VZE w trakcie
-
- Forum Audi A6 / A7
Tak shaqal, to by było najprostsze bo nie trzeba checksum liczyć i w zasadzie jej p&p. Problem polega na tym ze ja ta jednostkę mam już prawie pół roku i odpukać wszystko oprócz Sim na niej chodzi. Raz nawet baud rate przez przypadek przestawiłem bo zle kliknąłem i umarła komunikacja z panelem . Udało się na szczęście po kablu ja przywrócić zmieniając tylko kodowanie w 14 bajcie , bit 5. Nie rozumiem, dlaczego udało się komuś zrobić Baudrate 9600 na MU1036. Gdyby się okazało ze soft nie chce ruszyć (a tak się dzieje z k900) na tej jednostce to co musiałbym zrobić żeby ną flashnac na mu9448? Przydałby się jakiś mały tutorial na chłopski rozum bo to co wiem idzie przez niemiecki translator a ruskim aż tak nie ufam mimo ze umiem czytać . Kupować nowa jednostkę teraz i bawić się w CP nie wiem czy mi się chce. CP tez trzeba potem ogarniać, zmienić przód od 5F itd. Prościej ja zsczyscic do zera i MU zmienić pod soft z q7 tak jak to robią „poprawnie”. Pomożecie ?

![:] :]](https://a6klub.pl/images/smilies/kwadr.gif)

Mody:
HBA
Lane assist
Klapa z pilota
Kodowania zegarow
VZE w trakcie
HBA
Lane assist
Klapa z pilota
Kodowania zegarow
VZE w trakcie