Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Problem z nawigacja

Nawigacja fabryczna
ODPOWIEDZ
adiirl
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Problem z nawigacja

Post autor: adiirl » 18 lut 2017, 00:49

Witam,
Jak w temacie, mam problem z nawigacja, kupiłem audi a6 c6 2009 rok w schowku znajduje się zmieniarka oraz dvd rom z dwoma czytnikami kart sd, oraz plyta w srodku od nawigacji, ale na wyświetlaczu wyskakuje mi żeby wsadzil data medium "Please insert navigation data medium" a plyta dalej jest w srodku, miałem przypadek ze raz mi się nawigacja zaczela wczytywać ale się nie wczytala do końca? dodam ze plyta wygląda na czysta i nie porysowana :(
Proszę o pomoc, Dzieki

MaTyS
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: MaTyS
Rocznik: 2012
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.0 CDYA 239KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Diesel

Post autor: MaTyS » 18 lut 2017, 08:03

No to masz problem z czytnikiem dvd , wtedy próba czyszczenia lub wymiana lasera. Jest też szansa, że płyta dvd jednak kiepska i wtedy trzeba by nagrać nową i przetestować. Płyty nie wszystkich producentów są czytane poprawnie więc trzeba testować.

adiirl
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: adiirl » 18 lut 2017, 12:42

MaTyS pisze:No to masz problem z czytnikiem dvd , wtedy próba czyszczenia lub wymiana lasera. Jest też szansa, że płyta dvd jednak kiepska i wtedy trzeba by nagrać nową i przetestować. Płyty nie wszystkich producentów są czytane poprawnie więc trzeba testować.
Spoko kupie dziś ta plytke do czyszczenia lasera i zobaczę czy pojdzie jak nie to nagram od nowa plytke i zobaczymy wtedy, dam znac co i jak poszlo po czyszczeniu lasera.

MaTyS
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: MaTyS » 18 lut 2017, 17:20

Nie wiem czy płyta czyszcząca coś tu da, raczej trzeba czyścić ręcznie. Jak byś miał kogoś w okolicy z taką navi mógłbyś pożyczyć płytę na próbę, było by najszybciej i najprościej.

adiirl
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: adiirl » 18 lut 2017, 19:25

MaTyS pisze:Nie wiem czy płyta czyszcząca coś tu da, raczej trzeba czyścić ręcznie. Jak byś miał kogoś w okolicy z taką navi mógłbyś pożyczyć płytę na próbę, było by najszybciej i najprościej.
Czyta inne plyty czyli laser spoko wydaje mi się ze cos nie tak z ta plytka z nawigacji?

MaTyS
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: MaTyS » 19 lut 2017, 10:38

Zdarza się, nagraj sobie jeszcze raz sam. Tylko tak jak pisałem nie zrażaj się bo nie wszystkie płyty są prawidłowo czytane. U nie przy złych płytach bywało, że navi startowało ale w trakcie pracy się wysypywało co jakiś czas.

adiirl
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: adiirl » 19 lut 2017, 14:24

MaTyS pisze:Zdarza się, nagraj sobie jeszcze raz sam. Tylko tak jak pisałem nie zrażaj się bo nie wszystkie płyty są prawidłowo czytane. U nie przy złych płytach bywało, że navi startowało ale w trakcie pracy się wysypywało co jakiś czas.
czyli normalnie nero i przegrać plytke z navi?

n00ber
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: n00ber » 25 kwie 2017, 20:40

Witam!

Podepnę się pod temat, bo mam problem z navi. Próbowałem zaktualizować soft i mapy, ale widać coś poszło nie tak. Stara plyta od nawigacji to MMI 3G.
Akutalizowalem soft po kolei według instrukcji. Mapy byly aktywowane, gps dziala, nie wiedziec czemu mapa sie nie wczytuje a glos nawigacji mowi ze nawigacja nie zostala aktywowana.
Jaka moze byc przyczyna?
Obrazek
Obrazek

Placha
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Placha » 05 cze 2017, 14:11

Cześć,

chcę przeczyścić soczewkę u siebie. Pytanie: gdzie ona jest dokładnie wewnątrz 'pudła'? Udało mi się wyciągnąć napęd z auta, otwieram górną klapę z zaczepami i co dalej, gdzie to jest?? Jest taki filmik 11 minutowy na YT opisujący wymianę lasera, ale nie sądzę, żebym musiał aż tak rozbierać napęd, żeby go przeczyśicć. Ponoć dostępny jest gdzieś od wierzchu, ktoś może zrobić zdjęcie, albo jakoś opisac?

dzięki z góry

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja