Problem z MMI (Radio i Telefon)
Problem z MMI (Radio i Telefon)
Witam,
Kupiłem ostatnio Audi A6 C6 Avant 2.0TDI S Line 2007. Próbowałem skonfigurować MMI ale mam problem z Radiem i Telefonem. Radio jest włączone, ikonka TP jest widoczna ale jest ona przekreślona. Dzwoniłem do poprzedniego właściciela i on zapewnił mnie że radio wcześniej chodziło ale u mnie nie może znaleźć żadnych stacji.
Mam jeszcze problem z konfiguracją telefonu. Jak nacisnę TEL to pisze
"Telephone not installed"
Jak włączyłem Current Config menu i włączyłem Telephone i włączyłem FBLOCKS to pisze
"Telephone not yet unlocked"
Teraz sam nie jestem pewny co jest nie tak. Czy jest możliwe że mój model samochodu nie ma w sobie modułu Bluetooth czy coś jest z MMI?
Może kupno "Cradle" do telefonu coś pomoże?
Próbowałem znaleźć samochód przez mój telefon ale nie znajduje żadnego urządzenia Bluetooth.
Dziękuje,
Daniel
Kupiłem ostatnio Audi A6 C6 Avant 2.0TDI S Line 2007. Próbowałem skonfigurować MMI ale mam problem z Radiem i Telefonem. Radio jest włączone, ikonka TP jest widoczna ale jest ona przekreślona. Dzwoniłem do poprzedniego właściciela i on zapewnił mnie że radio wcześniej chodziło ale u mnie nie może znaleźć żadnych stacji.
Mam jeszcze problem z konfiguracją telefonu. Jak nacisnę TEL to pisze
"Telephone not installed"
Jak włączyłem Current Config menu i włączyłem Telephone i włączyłem FBLOCKS to pisze
"Telephone not yet unlocked"
Teraz sam nie jestem pewny co jest nie tak. Czy jest możliwe że mój model samochodu nie ma w sobie modułu Bluetooth czy coś jest z MMI?
Może kupno "Cradle" do telefonu coś pomoże?
Próbowałem znaleźć samochód przez mój telefon ale nie znajduje żadnego urządzenia Bluetooth.
Dziękuje,
Daniel
No napewno nie... Mi pojawił sie ten komunikat po zainstalowaniu nowszego (8.0) iosa do iphona 5. Przed jego instalacja normalnie łączyl sie tel z autem. Ktos ma jakiś pomysl co z tym zrobic? Wczesniej po wciśnięciu guzika tel były tam jeszcze rożne opcje(szukanie urządzeń itd) a teraz nie mozna zrobic kompletnie nic. Pomóżciefabiano82 pisze:Kolego jak pisze ze tel not install to znaczy ze brak BT w aucie poprostu.
Niestety Apple juz nie supportuje poprzedniej wersji i nie moge wrócić. Co do oprogramowania w samochodzie to jestem kompletnie ciemny w temacie. Co potrzebuje zeby zaaktualizować oprogramowanie w aucie? Mozna kupic sam kabel laptop-auto czy trzeba VAG-a? jesli jest taka możliwość to mysle ze poradziłbym sobie z tym. Jesli nie to gdzie cos takiego mi zrobią?kerad pisze:Wróć do porzedniej wersji oprogramowania Iphona i sprawdź, czy działa.crawshayi pisze:Mi pojawił sie ten komunikat po zainstalowaniu nowszego (8.0) iosa do iphona 5
Jeżeli nie to szukasz dalej.
Jeżeli tak, to może wina być po stronie oprogramowania w aucie.