Podmiana MMI Basic plus na MMI 2G
Podmiana MMI Basic plus na MMI 2G
Witam, chciałbym w miejsce MMI Basic plus wstawić MMI 2G, posiadam już ramkę zegarów, ekran MMI 2G, sterownik MMI 2G z wyjściem FBAS, kabel łączący ekran ze sterownikiem MMI. Czy potrzebuje pod MMI 2G moduł radia? Czy po wstawieniu wszystkiego trzeba dodatkowo coś programować? Pozdrawiam serdecznie! 

Potrzebujesz również dodatkową wiązkę światłowodu - do kupienia na allegro za 150 zł.
W przypadku, gdy chcesz mieć NAVI (3d oczywiście) musisz wyposażyć się w napęd DVD.
Obie te części nie mają ochrony (podobnie jak radio), tak więc CP będziesz musiał ściągnąć tylko ze sterownika MMI.
Temat przerabiałem ostatnio u siebie i jestem bardzo zadowolony
Pozdrawiam
W przypadku, gdy chcesz mieć NAVI (3d oczywiście) musisz wyposażyć się w napęd DVD.
Obie te części nie mają ochrony (podobnie jak radio), tak więc CP będziesz musiał ściągnąć tylko ze sterownika MMI.
Temat przerabiałem ostatnio u siebie i jestem bardzo zadowolony

Pozdrawiam
VCP, AVDI, 3G+, MiB2, CP, Parametryzacja, Ktag, naprawa przekładni elektryczych
To wygląda jak cała wiązka do MMI 2G: czarna 20-pinowa wtyczka do sterownika MMI, wtyczka do wyświetlacza, czarna 8-pinowa do zmieniarki i 2 wtyczki światłowodowe. Te z tyłu po prawej stronie to wtyczki do wzmacniacza antenowego do telefonu. Widać tam nisko jakąś wtyczkę 16-pinową żółtą, tak jakby od parktronika, ale nie jestem pewien. Zajrzyj z tyłu na lewą stronę, tam są wszystkie graty od MMI.