Witam serdecznie
Mam pytanie odnośnie oglądania filmów na dvd w audi a6 c6
co trzeba kupić bądz zrobić żeby oglądać filmy dvd na MMI?
mam z tyłu tylko czytnik DVD do nawigacji który oczywiscie czyta tylko mape
jak jest koszt wbudowania napedu dvd i gdzie to można zrobić??
dzieki
navi audi [ a6 c6 ]
navi audi [ a6 c6 ]
Ostatnio zmieniony 06 sie 2010, 21:13 przez lukas123, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2007
- Moje auto: S6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
1) emulator tv lub po prostu tv i sterownik mmi z fbaslukas123 pisze:co trzeba kupić bądz zrobić żeby oglądać filmy dvd na MMI?
2) odtwarzacz dvd
koszt punktu 1 to ok. 1.2tys plnlukas123 pisze:jak jest koszt wbudowania napedu dvd i gdzie to można zrobić??
koszt punktu 2 to 0.3tys pln
razem jakies 1500 zł.
Zrobić chyba samemu, bo raczej to proste (z 1-2 godziny pracy), a w ASO chcą 2-3 tys :lol:
Wykonane mody
:
C6:
- lustreko fotochrom
- bixenony (+AFS) z poziomowaniem i zmywaniem, LED
- MMI High, Navi, BT, TV, DVD, AMI
- elektryczne stołki
- parktronic plus
- ogrzewanie postojowe
- ori kamerka cofania
- TPMS
C7:
- ori kamerka, ori hak

C6:
- lustreko fotochrom
- elektryczne stołki
- parktronic plus
- ogrzewanie postojowe
- ori kamerka cofania
- TPMS
C7:
- ori kamerka, ori hak
Re: navi audi [ a6 c6 ]
Witamlukas123 pisze:Witam serdecznie
Mam pytanie odnośnie oglądania filmów na dvd w audi a6 c6
co trzeba kupić bądz zrobić żeby oglądać filmy dvd na MMI?
mam z tyłu tylko czytnik DVD do nawigacji który oczywiscie czyta tylko mape
jak jest koszt wbudowania napedu dvd i gdzie to można zrobić??
dzieki
Ja zakupiłem zestaw z firmy naviservice i jestem zadowolony.
Montaż to jakieś 60 min i możesz podłączyć co chcesz zarówno video jak i audio no i kamerkę wideo do cofania. Zmiana wejść wideo odbywa się za pomocą przycisku ,,NAME" na konsoli MMI. Do tego mam odtwarzacz FERGUSON ARIVA który czyta wszystko więc oglądam i słucham co chce. Jedyny minus to ze FERGUSONEM steruje dodatkowym fabrycznym pilotem a nie z poziomu MMI.
Pozdrawiam
Nice
Ostatnio zmieniony 07 sie 2010, 14:51 przez Nice_bb, łącznie zmieniany 1 raz.
Wielikie dzięki za odpowiedz :mrgreen:
tunera tv to raczej bym nie chciał ,interesuje mnie odtwarzacz dvd ,czyli rozumiem że wystarczy kupić normalny odtwarzacz dvd przystosowany do samochodu i można go podlączyć bezpośrednio do LCD w moim Audi czy tak?
piszecie że jest to łatwe więc proszę o jakieś wskazówki jak to zrobić tzn w gdzie to podłączyć
Raz jeszcze dziękuje
tunera tv to raczej bym nie chciał ,interesuje mnie odtwarzacz dvd ,czyli rozumiem że wystarczy kupić normalny odtwarzacz dvd przystosowany do samochodu i można go podlączyć bezpośrednio do LCD w moim Audi czy tak?
piszecie że jest to łatwe więc proszę o jakieś wskazówki jak to zrobić tzn w gdzie to podłączyć
Raz jeszcze dziękuje
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2007
- Moje auto: S6 C6
- Silnik: 4.2 326KM
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
no to czeka Cię raczej zakup ustrojstwa wspomnianego przez przedmówcę (dodatkowe dwa piloty w aucie: jeden do sterowania parametrami obrazu, drugi do dvd, oraz przekaz dźwięku z dvd przez transmitter FM - czyli zanim zaczniesz oglądać DVD - musisz włączyć radio i poszukać czestotliwości nadawania owego transmittera).lukas123 pisze:tunera tv to raczej bym nie chciał
... takie trochę druciarstwo...

nielukas123 pisze:czyli rozumiem że wystarczy kupić normalny odtwarzacz dvd przystosowany do samochodu i można go podlączyć bezpośrednio do LCD w moim Audi czy tak?

było :lol:lukas123 pisze:piszecie że jest to łatwe więc proszę o jakieś wskazówki jak to zrobić tzn w gdzie to podłączyć
Wykonane mody
:
C6:
- lustreko fotochrom
- elektryczne stołki
- parktronic plus
- ogrzewanie postojowe
- ori kamerka cofania
- TPMS
C7:
- ori kamerka, ori hak

C6:
- lustreko fotochrom
- elektryczne stołki
- parktronic plus
- ogrzewanie postojowe
- ori kamerka cofania
- TPMS
C7:
- ori kamerka, ori hak
U mnie wygląda to tak odpalam MMI wchodzę w CD następnie ZMIENIARKA i tam jest emulator drugiej zmieniarki(był w zestawie z adapterem video, podłącza się go w światłowody przy zmieniarce fabrycznej) włączam ją. Następnie przycisk NAME na konsoli MMI i wskakuje obraz z odtwarzacza. Pilot jest do tego emulatora ale nie trzeba go używać bo jest od tego przycisk NAME.tmr pisze: no to czeka Cię raczej zakup ustrojstwa wspomnianego przez przedmówcę (dodatkowe dwa piloty w aucie: jeden do sterowania parametrami obrazu, drugi do dvd, oraz przekaz dźwięku z dvd przez transmitter FM - czyli zanim zaczniesz oglądać DVD - musisz włączyć radio i poszukać czestotliwości nadawania owego transmittera).
... takie trochę druciarstwo...
Nie. Musisz mieć adapter audio-video taki jak ja mam, lub symulator tunera, ale wtedy musisz mieć złącze FBAS w interfaceboxie. Jednak symulator ten daje możliwość sterowania odtwarzaczem samochodowym marki CANVA z poziomu MMIlukas123 pisze:czyli rozumiem że wystarczy kupić normalny odtwarzacz dvd przystosowany do samochodu i można go podlączyć bezpośrednio do LCD w moim Audi czy tak?
Ten adapter co ja mam podłącza się między kabel od ekranu LCD a interfaceboxem, do tego zasilanie 12V, jeszcze wpiąć sie chyba w 16 pin od interfaceboxa żeby można było przyciskiem NAME sterować i tyle a adapter audio tak jak pisałem wyżej zasilanie 12V i wpinamy się w światłowód i wtyczkę od zmieniarki(załączone w zestawie)lukas123 pisze:piszecie że jest to łatwe więc proszę o jakieś wskazówki jak to zrobić tzn w gdzie to podłączyć
Wszystko to montujesz pod schowkiem po stronie pasażera i tam wszystko się znajduje.
Trochę gimnastyki bo troche nie wygodnie ale, godzinka lub dwie i jest zrobione.
Pozdrawiam
Nice
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomek
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 3.0 220KM
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Witam!
Jakie dvd do odtwarzania filmów polecacie na dzień dzisiejszy(firmy,linki etc.)?
Jestem na etapie zbierania gratów więc proszę o podpowiedz jakie kable do tego i co jeszcze potrzeba.
Posiadam tuner TV
A i jeszcze czy można jakoś zwiększyć moc sygnału tv bo jak już odbiera to śnieży i brak dzwięku może jakaś antena extra lub jakiś wzmacniacz sygnału??
z góry dzięki za pomoc.
Jakie dvd do odtwarzania filmów polecacie na dzień dzisiejszy(firmy,linki etc.)?
Jestem na etapie zbierania gratów więc proszę o podpowiedz jakie kable do tego i co jeszcze potrzeba.
Posiadam tuner TV
A i jeszcze czy można jakoś zwiększyć moc sygnału tv bo jak już odbiera to śnieży i brak dzwięku może jakaś antena extra lub jakiś wzmacniacz sygnału??
z góry dzięki za pomoc.