Witam! Jakiś czas temu zmieniłem telefon i zauważyłem problem z połączeniem z samochodem przez Bluetooth. A mianowicie: telefon łączy się z samochodem ale czasem nie mogę odebrać połączenia (klikam kółko i bez reakcji). Czasem jak odbiorę to po kilku sekundach się rozłącza sam i tak jakby zrywa się połączenie z telefonem. Czasem po kilku sekundach wraca. Czasem też telefon nie łączy się automatycznie z samochodem i muszę ręcznie wybrać Audi w telefonie i wtedy nawiązuje połączenie.
Pomyślałem, że nowy telefon i może oprogramowanie trzeba zaktualizować w audi. Przeprowadziłem pełną aktualizację 3 płytową (płyta Bluetooth 2 razy) do wersji 5570. Niestety problem pozostał. Żadnych błędów w komputerze.
Miał ktoś podobną sytuację? Czy to problem z samochodem? czy raczej telefonem?
MMI2G rozłącza Bluetooth
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Karol
- Rocznik: 2015
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.6 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Re: MMI2G rozłącza Bluetooth
Woda w module bluetooth w podłodze auta.
-
- Forum Audi A6 / A7
u mnie jest to samo... zmieniłem iPhone X na 12pro i czasami podczas rozmowy rozłącza bt. Przy poprzednim nic takiego nie było.
Ciekawe bo ja też zmieniłem na iPhone 12 (tyle że mini) a wcześniej miałem starszego. Może w nowszych modelach jest nowszy moduł Bluetooth który nie współgra z tym w samochodzie? Ma ktoś pomysł jak sobie z tym poradzić?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Podepne sie. Mam to samo na samsung s21 i iphone 11. Zastanawiam sie czy cos od anteny bt nie siada
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Przemo
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 170KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
Re: MMI2G Bluetooth jaki
Powitać Szanowne grono
Koledzy mam ori moduł audi aux i nuty z pena lecą (bez BT).
Chciałbym mieć bluetooth jako zestaw głośno mówiący.
Proszę o info co kupić do mmi 2g basic? Moze byc ori lub coś zew-nie firmowego ale wartego uwagi, byle podpiąć się pod nagłosnienie w aucie
Pozdrawiam
Z góry dzięki
Koledzy mam ori moduł audi aux i nuty z pena lecą (bez BT).
Chciałbym mieć bluetooth jako zestaw głośno mówiący.
Proszę o info co kupić do mmi 2g basic? Moze byc ori lub coś zew-nie firmowego ale wartego uwagi, byle podpiąć się pod nagłosnienie w aucie
Pozdrawiam
Z góry dzięki