[ C6] Mmi basic plus
To jest TMC... ale w Polsce to raczej nie działa... chyba, że testowo...neimaD pisze:jestem w szoku... co to było? jak? przecież nie mam dostępu do @ w aucie??
Kilka informacji: http://pl.wikipedia.org/wiki/Traffic_Message_Channel
Prawdę mówiąc, to wiem chyba prawie wszystko z czego narazie korzystam. Język mam ustawiony angielski i go rozumiem. Nawet nie wiem czego mógłbym teraz nie wiedzieć. Ale czytając instrukcję czasami odnajduje się rzeczy o których się wcześniej nie wiedziało.buca pisze:Aczego niewiesz?pulower pisze:Czy ktoś dysponuje polską instrukcją ewentualnie angielską do mmi basic plus ?
Niestety nigdzie nie można znaleźć w internecie, są tylko zwykłe mmi (2G)
Dziś tak dla przykładu odkryłem nagrane komunikaty TA, które można odtwarzać

Konkludując chciałbym mieć instrukcję, żeby się dowiedzieć tego czego jeszcze nie wiem.
Witam,
posiadam nawigację mmi basic plus i mam problem z wypaleniem działającej płytki z mapą Polski. Na początku wypaliłem programem ImgBurn płytkę do MMI Basic Plus Central Europe. Płytka chodzi- mogę wpisać cel, wyszukuje mi ile km do celu i pokazuje się kursor, jednak nie ma tam mapki na Polskę. Wypaliłem więc kolejną płytkę do MMI Basic Plus Eastern Europe- ściągnąłem wersję która należy wypalać Clonem lub ImgBurn (wypaliłem ImgBurn) oraz wersję która należy wypalać MagicISO. W przypadku obu tych płytek po włożeniu do widnieje komunikat: route guaiden is not activated a następnie pokazuję się panel z przekreślonymi funkcjami (zdjęcie)
Nagrywałem też płytkę Teleatlas Poland Czech DX zgodnie ze wcześniejszymi instrukcjami jednak po włożeniu jej wyświetla się komunikat: Insert Navigation CD.
Czy ktoś może ma jakiś pomysł jak sobie z tym poradzić?
![Obrazek]()
posiadam nawigację mmi basic plus i mam problem z wypaleniem działającej płytki z mapą Polski. Na początku wypaliłem programem ImgBurn płytkę do MMI Basic Plus Central Europe. Płytka chodzi- mogę wpisać cel, wyszukuje mi ile km do celu i pokazuje się kursor, jednak nie ma tam mapki na Polskę. Wypaliłem więc kolejną płytkę do MMI Basic Plus Eastern Europe- ściągnąłem wersję która należy wypalać Clonem lub ImgBurn (wypaliłem ImgBurn) oraz wersję która należy wypalać MagicISO. W przypadku obu tych płytek po włożeniu do widnieje komunikat: route guaiden is not activated a następnie pokazuję się panel z przekreślonymi funkcjami (zdjęcie)
Nagrywałem też płytkę Teleatlas Poland Czech DX zgodnie ze wcześniejszymi instrukcjami jednak po włożeniu jej wyświetla się komunikat: Insert Navigation CD.
Czy ktoś może ma jakiś pomysł jak sobie z tym poradzić?
dziub, ściągnij sobie z 6 str tą mapkę :Audi MMI Basic Plus CD Eastern Europe 2012/2013
wypal czymkolwiek byle na wolnych obrotach (ja używam Nero11)
Następnie jak wejdziesz do nawigacji "przejedź" na panelu MMI do góry i wybierz POLAND next miasto itd....
PS.Co to masz za opcje ze stopniami Celicjusza? (Patrz 21.o*C)
Pozdro
wypal czymkolwiek byle na wolnych obrotach (ja używam Nero11)
Następnie jak wejdziesz do nawigacji "przejedź" na panelu MMI do góry i wybierz POLAND next miasto itd....
PS.Co to masz za opcje ze stopniami Celicjusza? (Patrz 21.o*C)

Pozdro