Witajcie. Kolega ma A6 C6 z MMI Basic Plus, niestety babka mu wymusiła i miał on niedawno stłuczkę dlatego wystrzeliły mu poduchy (dziwne, ponieważ uszkodzenia kosmetyczne typu lekko zderzak, lampa, grill) no i będzie musiał wymienić całą dechę. W międzyczasie jak będzie ściągał deskę to chce też wymienić te jego MMI najtańszym kosztem na MMI z kolorowym wyświetlaczem czyli 2G. Teraz posiada:
MMI Basic Plus z Navi, BT, Zmieniarka 6CD (czytnik navi i zmieniarka w schowku), Panel ten lepszy 8 przycisków czyli ma najlepszą wersje MMI Basic + kierownica multifunkcyjna. Szukałem na forum ale nie znalazłem za bardzo odpowiedzi, co musi kupić? Wiem, że na pewno okablowanie i moduł no i trzeba zdjąć Component z urządzeń. Czy ta jego zmieniarka i czytnik navi + panel podejdą? Proszę o wytłumaczenie tematu dla "żółtodzioba"

Oczywiście z kodowaniami VCDS nie ma problemu. Według moich założeń to nie musi wymieniać panelu MMI, czy zmieniarka navi i cd będą pasowały, kierownicę trzeba będzie zakodować na nowo?
P.S. do tego licznik. Musi on być od razu wymieniony czy nie trzeba i czy w ogóle trzeba go wymieniać?