Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

MMI 3G PLUS - wyświetla się logo MMI i wyłącza się

Nawigacja fabryczna
ODPOWIEDZ
glinek

MMI 3G PLUS - wyświetla się logo MMI i wyłącza się

Post autor: glinek » 15 sie 2015, 10:41

Witajcie! Niedawno (3 tygodnie temu) kupiłem A6 C6 z 2006r. z silnikiem 2.0TDI. Do tej pory wszystko było w porządku, do wczoraj...

Auto posiada dołożoną nawigacje MMI 3G PLUS (poprzedni właściciel ją dołożył), do wczoraj wszystko było w porządku lecz wyłączyłem auto i gdy po chwili przyszedłem odpaliłem to MMI już się nie włączyło. Problem polega na tym, że wyświetli się tylko logo MMI, odpali się ekran z nawigacją na ułamek sekundy, "dojdzie" do 1% i wyłączy się, panel środkowy nie jest podświetlony. Próbowałem resetować tymi trzema przyciskami - to samo. Panel sterujący w w schowku teoretycznie jest sprawny, ponieważ gdy zresetuję coś tam się dzieje w środku i słychać jak płyta się kręci, też nie ma problemów z wysuwaniem płyt i ich ładowaniem.

Teraz pytanie, co wymienić? Czy radio które znajduje się z tyłu, czy ten panel sterujący w schowku? Domyślam się, że bez odczytów z komputera pewnie mi nie będziecie w stanie pomóc ale chociaż trochę mnie nakierujecie co mogło się zepsuć. Dodam też, że wczoraj podczas jazdy kilkukrotnie wyświetliła mi się informacja, że MMI się wyłączy jakby przeszło w stan uśpienia i włączyło się jakieś radio.

Sprawdziłem bezpieczniki - są w porządku. Porobiłem zdjęcia wszystkiego żeby przybliżyć wam co mam w tym samochodzie. :|

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Pozdrawiam, Tomek

gracyk75
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: gracyk75 » 15 sie 2015, 10:56

Masz objaw przerwanej pętli światłowodowej, najprawdopodobniej któreś urządzenie z pętli nie działa. Czytnik MMI ze schowka raczej jest sprawny, bo startuje, panel sterujący MMI nie ma wpływu na działanie MMI. Zaczął bym od sprawdzenia części z bagażnika. Masz jeszcze wzmacniacz w bagażniku, czy tylko to radio?

glinek

Post autor: glinek » 15 sie 2015, 11:07

Dzięki za szybką odpowiedź. :)

Z tyłu w bagażniku mam tylko to radio.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja