Witam
Mam problem z moim MMI, jak kupiłem auto to MMI nie działało okazało się ze był przepalony bezpiecznik nr 10 5A po prawej stronie konsoli, MMI ożyło ale niestety miga obraz na wyświetlaczu, może ktoś wie coś na ten temat bo mi brakuje już pomysłów, swiatłowód ok żadnych błędów na VCDS, sterownik MMI był podmieniany oraz gateway, bluetooth zapętlony i to samo.
Bede wdzięczny za każdą sugestie.
MMI 2g miga obraz
Słuchajcie, będę miał taką samą zagwozdkę.
Od tygodnia wyświetlacz MMI zaczyna migać (w sensie migocze w poszarpane paski) gdy zrobi się cieplej i deska nagrzeje się od słońca). 2 razy poprzednio wystarczyło wyłączyć obraz przyciskiem, poczekać, aż klima schłodzi nieco wnętrze, i działał normalnie.
Teraz jednak nie działa wyłączenie go na jakiś czas, ciągle smuży i migocze.
Co mogło zdechnąć? Wiązka obrazu, wiązka zasilania czy sam LCD jest do wymiany?
Jeśli muszę wymienić LCD, to skąd wziąć nowy/sprawny?
Od tygodnia wyświetlacz MMI zaczyna migać (w sensie migocze w poszarpane paski) gdy zrobi się cieplej i deska nagrzeje się od słońca). 2 razy poprzednio wystarczyło wyłączyć obraz przyciskiem, poczekać, aż klima schłodzi nieco wnętrze, i działał normalnie.
Teraz jednak nie działa wyłączenie go na jakiś czas, ciągle smuży i migocze.
Co mogło zdechnąć? Wiązka obrazu, wiązka zasilania czy sam LCD jest do wymiany?
Jeśli muszę wymienić LCD, to skąd wziąć nowy/sprawny?
Dzięki.
W sumie na dwoje babka wróżyła - wczoraj trochę jeździłem na krótkie dystanse, z otwartymi oknami (bez klimy, po co na 2-5 km), było ciepło, i ekran nie szalał. Także racja, bez rozbiórki i sprawdzenia wiązki nie ustalę czy to LCD, czy kabel.
Gdzie dostanę ekran i kabel za przyzwoite pieniądze? Tylko Alledrogo?
W sumie na dwoje babka wróżyła - wczoraj trochę jeździłem na krótkie dystanse, z otwartymi oknami (bez klimy, po co na 2-5 km), było ciepło, i ekran nie szalał. Także racja, bez rozbiórki i sprawdzenia wiązki nie ustalę czy to LCD, czy kabel.
Gdzie dostanę ekran i kabel za przyzwoite pieniądze? Tylko Alledrogo?