MMI 2g MAPY i Aktualizacje
Witajcie. Temat polskiego lektora był poruszany już od dawna i kilka osób prosiło o pomoc w tej sprawie, między innymi ja. Powodem jest bark niepotrzebnych 600zł w domowym budżecie które mógłbym przeznaczyć na lektora. PL menu z pomocą wujka GOOGLE ogarnąłem sam i szczerze powiem że lektor polski w MMI 2g to ZBĘDNY wydatek. każdy z nas "chyba" rozumie podstawowe komendy typu. "skręć w prawo, lewo, lub jedź prosto" j języku angielskim. Jeśli jednak ciężko jest się komuś z tym oswoić, jest jeszcze FIS na którym wszystko widać i śmiało można lektora wyciszyć. Podsumowując, jeżeli masz w swojej Audi zrobione wszystko co planowałeś zrobić i nadal portfel ciąży Ci w kieszeni to polskie menu jest właśnie dla Ciebie. Pozdro 

- Michałł
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 2013
- Moje auto: Q5
- Nadwozie: Van
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Jactom90 pisze:Witajcie. Temat polskiego lektora był poruszany już od dawna i kilka osób prosiło o pomoc w tej sprawie, między innymi ja. Powodem jest bark niepotrzebnych 600zł w domowym budżecie które mógłbym przeznaczyć na lektora. PL menu z pomocą wujka GOOGLE ogarnąłem sam i szczerze powiem że lektor polski w MMI 2g to ZBĘDNY wydatek. każdy z nas "chyba" rozumie podstawowe komendy typu. "skręć w prawo, lewo, lub jedź prosto" j języku angielskim. Jeśli jednak ciężko jest się komuś z tym oswoić, jest jeszcze FIS na którym wszystko widać i śmiało można lektora wyciszyć. Podsumowując, jeżeli masz w swojej Audi zrobione wszystko co planowałeś zrobić i nadal portfel ciąży Ci w kieszeni to polskie menu jest właśnie dla Ciebie. Pozdro
Popieram

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Rafal
- Rocznik: 2009
- Moje auto: A7 4G
- Nadwozie: Liftback
- Silnik: 2.0 TDI 190KM
Mam najnowszą mapkę 2015, natomiast nie podoba mi się jedna kwestia. Chciałbym się dowiedzieć czy u Was też tak jest:
Mianowicie, wbijam sobie trasę z punktu A do punktu B, naciskam START i... zaczyna mnie prowadzić. Nie podoba mi się to. Moim zdaniem (miałem tak w mojej A4 z 2004r.) powinno mi najpierw pokazać całą mapkę z trasą którą mi wytyczyło oraz trasy alternatywne, które mógłbym sobie zmienić wedle uznania.
W mojej A6 tego nie ma. Wciskam START i zaczyna prowadzić... Nawet nie wiem którędy mnie poprowadzi... Porażka.
Mianowicie, wbijam sobie trasę z punktu A do punktu B, naciskam START i... zaczyna mnie prowadzić. Nie podoba mi się to. Moim zdaniem (miałem tak w mojej A4 z 2004r.) powinno mi najpierw pokazać całą mapkę z trasą którą mi wytyczyło oraz trasy alternatywne, które mógłbym sobie zmienić wedle uznania.
W mojej A6 tego nie ma. Wciskam START i zaczyna prowadzić... Nawet nie wiem którędy mnie poprowadzi... Porażka.
Nie, to nie o to mi chodzi. Chodzi mi o to żeby mi przed startem pokazał alternatywne drogi, bo np. z Warszawy do Gdańska można jechać autostradą a można "siódemką". Niestety navi wybierze sobie jedną z nich i zacznie prowadzić. Słabe to jest.
Ostatnio zmieniony 08 paź 2015, 15:26 przez audiKSP, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Nie pamiętam
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 220KM
Panowie, potrzebuję info krok po kroku jak wypalić navi MMI 2g 2015.Czytałem, grzebałem i niczego KONKRETNEGO( krok po kroku ) nie znalazłem...
Mam dwie części mapy.Nazwijmy je zachodnia Europa oraz wschodnia Europa.
Do celu więc:
Jedna część zawiera pliki
DVD 1 WE plik ISO ponad 2 GB
DVD 1 WE plik MDS 5 KB
Druga natomiast zawiera podobnie :
DVD 2 OE plik ISO ponad 2 GB
DVD 2 OE plik mds 5KB.
Jak to cholerstwo wypalić?Krok po kroku...?
Najlepiej przy po pomocy ISO Power, bo taki mam.Chyba, że się nie da to poproszę o inny programes.
Wiem, że trzeba wypakować, odpakować, zapakować i wypalać.Kwestią jest kolejność działania.Poproszę wersję łopatologiczną, czyli jak najprostszą
Tylko tak jak pisałem-krok po kroku bo już kilka płytek padło trupem w koszu....
Dzięki
Pozdro
Mam dwie części mapy.Nazwijmy je zachodnia Europa oraz wschodnia Europa.
Do celu więc:
Jedna część zawiera pliki
DVD 1 WE plik ISO ponad 2 GB
DVD 1 WE plik MDS 5 KB
Druga natomiast zawiera podobnie :
DVD 2 OE plik ISO ponad 2 GB
DVD 2 OE plik mds 5KB.
Jak to cholerstwo wypalić?Krok po kroku...?
Najlepiej przy po pomocy ISO Power, bo taki mam.Chyba, że się nie da to poproszę o inny programes.
Wiem, że trzeba wypakować, odpakować, zapakować i wypalać.Kwestią jest kolejność działania.Poproszę wersję łopatologiczną, czyli jak najprostszą

Tylko tak jak pisałem-krok po kroku bo już kilka płytek padło trupem w koszu....
Dzięki

Pozdro
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Nie pamiętam
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 220KM