Tuner DVB-T
-
- Forum Audi A6 / A7
Wiem, to był taki mały sarkazm z mojej strony:) po prostu rns d ma maławy ten lcd.
moj zestaw robi właśnie za zamiennik tego adaptera multimedialnego. Dodatkowo mamy sterowanie tunerem z przycisków navi i wbudowany zasilacz do tunera, który pociągnie spokojnie dysk twardy na usb. Dzięki temu możesz podłączyć do navi tani tuner dvbt wiwa hd50.
Niestety nie mamy stałego dostępu do rns-d, więc boxa do tej navi na razie nie będzie, ale zrobię sam kabel do podlaczenia tunera. Wtedy będzie standard sterowanie z pilota.
moj zestaw robi właśnie za zamiennik tego adaptera multimedialnego. Dodatkowo mamy sterowanie tunerem z przycisków navi i wbudowany zasilacz do tunera, który pociągnie spokojnie dysk twardy na usb. Dzięki temu możesz podłączyć do navi tani tuner dvbt wiwa hd50.
Niestety nie mamy stałego dostępu do rns-d, więc boxa do tej navi na razie nie będzie, ale zrobię sam kabel do podlaczenia tunera. Wtedy będzie standard sterowanie z pilota.
- Adriano007
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Adrian
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
- Adriano007
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Adrian
- Rocznik: 1998
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
CZyli tuner który pokazałem muszę podłączyć pod navi? Myślałem, że chinczami pod tuner tv samochodowy. Jak to jest faktycznie? Ewentualnie jakiego to przewodu mi brakuje?
[ Dodano: 2014-02-17, 22:37 ]
A tu kierunek mojego myślenia co do podłączenia tunera dvb-t do ori tunera tv w samochodzie.
[ Dodano: 2014-02-17, 22:37 ]
slajar0888 pisze:Problem rozwiązany:) doszedłem metodą prób i błędów do tego:) nie potrzebny jest ten adapter żeby podłączyć tuner cyfrowy, wystarczy podpiąć go pod tuner analogowy za pomocą kabla 3cinch X 3cinch i wszystko będzie śmigać
A tu kierunek mojego myślenia co do podłączenia tunera dvb-t do ori tunera tv w samochodzie.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krawiec
- Rocznik: 1996
- Silnik: 1.8T AEB 150KM
- Paliwo: Benzyna
Przede wszystkim sorki za odkop, ale nie ma chyba sensu zakładać nowego tematu 
Chodzi mi o podłączenie dekodera do źródła prądu - z aku jak wiadomo wychodzi 12V a dekoder potrzebuje 5V... Czy wystarczy wpiąć w układ stabilizator 7805 1,5A ? Jeśli nie to podajcie proszę co kupić żeby zbić napięcie na 5V
. Można teoretycznie kupić np. na allegro zasilacz USB wpinany w zapalniczkę, który teoretycznie ma 2A, ale czy on rzeczywiście ma te 2A - tego nie wie chyba nawet chińczyk który to produkował
Pozdr.

Chodzi mi o podłączenie dekodera do źródła prądu - z aku jak wiadomo wychodzi 12V a dekoder potrzebuje 5V... Czy wystarczy wpiąć w układ stabilizator 7805 1,5A ? Jeśli nie to podajcie proszę co kupić żeby zbić napięcie na 5V

Pozdr.
Sorry za odkop ale nadal nie wiem jaki kabel jest mi potrzebny do spięcia WIWA HD50 do oryginalnego tunera z audi analogowego ... z tego co kojarzę to z tyłu w tunerze niema wejścia na cinche...
Co powiecie na taki zestaw z allegro ?
http://allegro.pl/samochodowy-dekoder-d ... 38442.html
![Obrazek]()
rozumiem że potrzebna będzie antena ale jaki kabel??

Co powiecie na taki zestaw z allegro ?
http://allegro.pl/samochodowy-dekoder-d ... 38442.html
rozumiem że potrzebna będzie antena ale jaki kabel??
Witaj Kolego
Osobiście odradzam ten tuner Już wyjąsniam :
otóz to jest tuner na którym można coś oglądać na Campingu ale nie w samochodzie a juz napewno nie w ruchu .
Tunery samochodowe mają co najmniej dwie głowice po to aby zbierać zawsze mocniejszy sygnał a i są takie co mają 4 - dlatego też dołączane są 4 anteny ( ze wzmacniaczami)
to co widać to działa owszem jak ustawiśz antenę na nadajnik
szukaj takich co mają co najmniej dwie anteny.
Ale inną sprawą jest aktualizacja dostępnych programów w zależności od regionyu poszcególne programy nadawane są na róznych kanałach i tak np tvn w Gdańsku będzie na innym kanale niż TVN w Krakowie . dlatego tunery trzeba programować
te tańsze nawet z dwoma głowicami trzeba przeprogramowywać ręcznie
te lepsze aktualizują się same
Obecnie mam oryginalny ale pracuje w MPEG2 ( i aktualizuje się sam ) ale w PL nie dział (oprócz fonii ) jestem na etapie badn co i jak bo mozna pewnie zamienić na nowy z MPEG4 ale mam to autko już 6 lat i nie wiem czy jest sens inwestować - i mam dylemat czy szukać ori czy założyć np taki który ma 4 głowice
Jak ktoś ma doswiadczenia to prosze o opinie
Osobiście odradzam ten tuner Już wyjąsniam :
otóz to jest tuner na którym można coś oglądać na Campingu ale nie w samochodzie a juz napewno nie w ruchu .
Tunery samochodowe mają co najmniej dwie głowice po to aby zbierać zawsze mocniejszy sygnał a i są takie co mają 4 - dlatego też dołączane są 4 anteny ( ze wzmacniaczami)
to co widać to działa owszem jak ustawiśz antenę na nadajnik
szukaj takich co mają co najmniej dwie anteny.
Ale inną sprawą jest aktualizacja dostępnych programów w zależności od regionyu poszcególne programy nadawane są na róznych kanałach i tak np tvn w Gdańsku będzie na innym kanale niż TVN w Krakowie . dlatego tunery trzeba programować
te tańsze nawet z dwoma głowicami trzeba przeprogramowywać ręcznie
te lepsze aktualizują się same
Obecnie mam oryginalny ale pracuje w MPEG2 ( i aktualizuje się sam ) ale w PL nie dział (oprócz fonii ) jestem na etapie badn co i jak bo mozna pewnie zamienić na nowy z MPEG4 ale mam to autko już 6 lat i nie wiem czy jest sens inwestować - i mam dylemat czy szukać ori czy założyć np taki który ma 4 głowice
Jak ktoś ma doswiadczenia to prosze o opinie
PFQ7