Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

[Nawigacja fabryczna] Navigacja jak odblokować.

Nawigacja fabryczna
ODPOWIEDZ
Dob
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[Nawigacja fabryczna] Navigacja jak odblokować.

Post autor: Dob » 23 sie 2012, 00:27

Witam, od miesiąca jestem posiadaczem Audi A6 C5 2,5 tdi 180 km.
Z tego co zdążyłem wyczytać to mam radio RNS-D
Auto zostało sprowadzone z Włoch i nawigacja była już zablokowana.
I mam kilka problemów z nawigacją.
Jest całkowicie zablokowana, nie da się już wpisać pinu. Jak jeździłem ciągle ponad godzinę to uaktywnia się możliwość wpisywania pinu, ale ten, który jest w książce niestety nie działa. Dałem radio do "magika" i odblokował mi radio, ale po jakiejś godzinie znów się zablokowało. Magik odczytał Pin i zgadza się on z tym z książki audi, więc nie rozumiem dlaczego go nie przyjmuje. Aha jak magik podłączył radio to nie chciało radio łapać fal po podłączeniu anteny, tak jakby był z nią problem, lepiej łapało fale po dotknięciu palcem gniazda antenowego.
Zajrzałem do lewego schowka w bagażniku i okazało się, że tam jest zupełnie pusto, jest tam jedynie kabel z taką okrągłą końcówką z kilkoma bolcami w środku.
Poczytałem fora i sądzę, że brakuje mi w schowku: zmieniarki, tunera TV, czytnika navi i wzmacniacza antenowego.
Ale tu mam problem, skoro tego wszystkiego brakuje a powinno być to do czego to wszystko podłączyć jak ma tylko ten jeden kabel i nie ma oznak ucinania innych kabli.
Proszę o pomoc co mam zrobić co dokładnie kupić i zrobić aby działała navigacja, telewizja, był sygnał z anteny i była zmieniarka.

misiek547
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: misiek547 » 28 sie 2012, 13:34

w bagażniku z tego co się orientuje powinna być zmieniarka i tuner tv całkiem możliwe że navi nie była zamontowana fabrycznie tylko dołożona co do fal to gdzieś czytałem że w a6 psują sie wzmacniacze anten a6-c5-avant-wzmacniacz-antenowy-vt1534,15.htm tu masz opisane mniej więcej co i jak

a co do blokowania radia to warto sprawdzić czy do radia masz poprowadzony sygnał safe bo on jest odpowiedzialny za blokowanie radia jeżeli nie będzie tego sygnału to radio po wyłączeniu auta będzie za każdym razem chciało pinu jak się nie mylę powinieneś mieć na tym sygnale 12v

czytnik navi masz w radiu nie czyta ono płyt audio tylko cd z mapami

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl