Witam. Jestem swiezy na forum dlatego nalezalo by sie przedstawic-Bondziorno-)
problem moj polega na instalacji navigation plus zamiast zwyklego radia na kasetki do A6 C5 Allroad-a konkretnie o podlaczenie tunera tmc. Navi podlczylem i gra,nie mam jeszcze map i podlaczonej anteny ale z tego co wyczytalem potrzebne jest jeszcze podlaczenie tunera tmc,ktory posiadam nie ma jednak wystarczajacej wiedzy jak poprowanie go podlaczy-mam potrzebna kostke i przewdoy do navi ale nie wiem jak je wpiac do isnatalacji mojej Audi. Prosze o pomoc,badz schemat jak podlaczyc tuner tmc zeby dzialalo tak jak powinno. Wyczytalem ze potrzebne jest jeszcze wpiecei sie pod abs ale to juz male piwko.
instalacja navigation plus
-
- Forum Audi A6 / A7
byl gdzies opis bo sam z niego korzystalem poszukam na kompie czy mam go gdzies zapisanego.
Musisz podłączyć się 4 przewodami do RNS, a dwoma do zegarów. W wiązce od TMC powinieneś mieć przewody:
pomarańczowy z brązowym paskiem CAN L, pomarańczowy z fioletowym paskiem CAN H- to jest magistrala CAN do zegarów.
szary z białym paskiem CAN H
szary z czerwonym paskiem CAN L to jest magistrala CAN RNS
czerwony z żółtym paskiem 12V
brązowy masa
Magistrala do zegarów CAN H do pinu 5 w szarej wtyczce zegarów
CAN L do pinu 6 w szarej wtyczce zegarów
Magistrala RNS CAN H do pinu 13 w RNS (gniazdo 26cio pinowe)
CAN L do pinu 26 w RNS
zasilanie
Czerwony z paskiem do zasilania RNS (gruby przewód)
brązowy do grubego brązowego w RNS.
Musisz podłączyć się 4 przewodami do RNS, a dwoma do zegarów. W wiązce od TMC powinieneś mieć przewody:
pomarańczowy z brązowym paskiem CAN L, pomarańczowy z fioletowym paskiem CAN H- to jest magistrala CAN do zegarów.
szary z białym paskiem CAN H
szary z czerwonym paskiem CAN L to jest magistrala CAN RNS
czerwony z żółtym paskiem 12V
brązowy masa
Magistrala do zegarów CAN H do pinu 5 w szarej wtyczce zegarów
CAN L do pinu 6 w szarej wtyczce zegarów
Magistrala RNS CAN H do pinu 13 w RNS (gniazdo 26cio pinowe)
CAN L do pinu 26 w RNS
zasilanie
Czerwony z paskiem do zasilania RNS (gruby przewód)
brązowy do grubego brązowego w RNS.