[A4 B5] zerwana linka od podnoszenia maski, POMOCY
-
- Forum Audi A6 / A7
[A4 B5] zerwana linka od podnoszenia maski, POMOCY
Witam kolegów, tak jak w temacie, urwała mi się linka od podnoszenia maski w audi a4 b5, nie mogę w żaden sposób podnieść maski, nie wiem w którym miejscu ona się zerwała i czy w ogóle się zerwała... Wie ktoś może w jaki sposób dostanę się do silnika? Czy grill można jakoś zdjąć od zewnętrznej strony? Z góry wielkie dzięki za odpowiedzi.
Ostatnio zmieniony 17 sie 2009, 23:10 przez marcin290890, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A6 / A7
Udało się sposobem który podsunął kolega Kuczlaw, trzeba mieć wprawne, zgrabne rączki :lol: , byłem u kilku "fachowców" : jeden rozebrał mi plastik przy lewym podnóżku, rozgrzebał robotę i zostawił bo on nie wie
, drugi powiedział, że się nie da tak bez większych szkód, trzeci że jest potrzebny specjalistyczny sprzęt ale i to nie gwarantuje sukcesu... :evil: normalnie żal i politowanie, mają powystawiane serwisy np "Auto Leader Płock" , a nie mają zielonego pojęcia.
P.S. tym specjalistycznym sprzętem, którego ja użyłem, był kawałek sztywnego drutu od siatki ogrodzeniowej :mrgreen: . Pozdro dla kolegi Kuczlaw

P.S. tym specjalistycznym sprzętem, którego ja użyłem, był kawałek sztywnego drutu od siatki ogrodzeniowej :mrgreen: . Pozdro dla kolegi Kuczlaw

-
- Forum Audi A6 / A7
teraz to już po herbacie, póki co działa w prymitywny sposób, do mechanizmu odblokowującego przyczepiłem drut, który ukryłem pod zderzakiem (żeby ktoś obcy maski nie otworzył) pociągając go odblokowuje się cięgło i podnoszę ją do góry :lol: , nowa linka już zamówiona, a propos mam pytanko czy proces zakładania takiej linki jest szczególnie skomplikowany?? Ma ktoś jakieś cenne rady? Pozdrawiam