Parujący leflektor A6 C8
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 2019
- Moje auto: A6 C8
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.0 V8 560KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Parujący leflektor A6 C8
Witam wszystkich. Ostatnio zauważyłem że podczas jazdy w chłodne dni paruje mi reflektor podczas jazdy na światłach mijania. Po zaparkowaniu w garażu po pół godzinie para odparowuje. Czy może ktoś z Was też ma taki problem i czy problem „zlać”. W instrukcji wyczytałem że to może się zdarzyć
- Doc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Kontakt:
Re: Parujący leflektor A6 C8
Popatrz na film z C7. Filtry itd itd:
Przy okazji... prawdopodobnie LED nie generuje ciepła z przodu, więc jest niska temperatura jeżeli na zewnatrz jest zimno i/lub deszczowo ciepłe powietrze jest wypychane przez radiatory od strony silnika do przodu lampy. Wówczas następuje delikatne zaparowanie, które ustępuje po chwili od wyłączenia samochodu. Takie samo jak człowiek będzie dmuchał na zimne szyby/lustro.
Ps: Podobny temat: nadwozie-c7/parujace-przednie-lampy-matrix-t96273.html
Przy okazji... prawdopodobnie LED nie generuje ciepła z przodu, więc jest niska temperatura jeżeli na zewnatrz jest zimno i/lub deszczowo ciepłe powietrze jest wypychane przez radiatory od strony silnika do przodu lampy. Wówczas następuje delikatne zaparowanie, które ustępuje po chwili od wyłączenia samochodu. Takie samo jak człowiek będzie dmuchał na zimne szyby/lustro.
Ps: Podobny temat: nadwozie-c7/parujace-przednie-lampy-matrix-t96273.html
2007-12-08, Doc / Andrzej - założyciel jako pierwszy, największy, znany forum Audi A6 / A7 w Polsce. Kontakt z redakcją.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 2019
- Moje auto: A6 C8
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.0 V8 560KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
Re: Parujący leflektor A6 C8
Dzięki za info czyli spoko nie ma się co martwić