A6 C7 - ZDERZAKI S-LINE - MONTAŻ, WSKAZÓWKI...
A6 C7 - ZDERZAKI S-LINE - MONTAŻ, WSKAZÓWKI...
A czemu zmieniałeś końcówki na inne ? tak mam Audi w wersji S-Line Avant i będę szukał samego dyfuzora tego od S6. może wiesz gdzie bo na na allegro same zamienniki widziałem 

Re: ZDERZAKI S-LINE - MONTAŻ, WSKAZÓWKI...
Chcę podsumować.
Progi s-line do przedlifta nie pasują bez przeróbek do przedlifta ze zwykłymi progami? Jakie element mocujące trzeba dokupić? Ile kosztują?
Progi zwykłe z polifta wyglądają tak samo jak przedliftowy s-line i pasują do przedlifta ze zwykłymi progami bez przeróbek (bez dodatkowych mocowań/rzeźby)?
Czy progi zwykle polift sa faktycznie takie same jak przedlift sline? Wydaje mi sie, ze poliftowe zwykłe sa bardziej wystająca, agresywniejsze.
Już prawie byłem zdecydowany na zakup przedliftowych progów s-line pod kolor, ale teraz już nie wiem, czy jednak nie szukać progów z polifta.
Zderzak przód:
Mam aktywny tempomat z radarami. Przy zmianie na przedlift s-line wystarczy kupić skorupę, zaślepki spryskiwaczy i inną osłonę pod silnik? Grill przełożę ze zwykłego zderzaka, tak samo jak same spryskiwacze i radary? Oczywiście boczne kratki muszę mieć z otworami pod radary, ale sama skorupa zderzaka jest taka sama, niezależnie czy będą radary, czy nie, czy jednak zderzak musi mieć dodatkowe mocowania pod radary?
Dzięki!
Progi s-line do przedlifta nie pasują bez przeróbek do przedlifta ze zwykłymi progami? Jakie element mocujące trzeba dokupić? Ile kosztują?
Progi zwykłe z polifta wyglądają tak samo jak przedliftowy s-line i pasują do przedlifta ze zwykłymi progami bez przeróbek (bez dodatkowych mocowań/rzeźby)?
Czy progi zwykle polift sa faktycznie takie same jak przedlift sline? Wydaje mi sie, ze poliftowe zwykłe sa bardziej wystająca, agresywniejsze.
Już prawie byłem zdecydowany na zakup przedliftowych progów s-line pod kolor, ale teraz już nie wiem, czy jednak nie szukać progów z polifta.
Zderzak przód:
Mam aktywny tempomat z radarami. Przy zmianie na przedlift s-line wystarczy kupić skorupę, zaślepki spryskiwaczy i inną osłonę pod silnik? Grill przełożę ze zwykłego zderzaka, tak samo jak same spryskiwacze i radary? Oczywiście boczne kratki muszę mieć z otworami pod radary, ale sama skorupa zderzaka jest taka sama, niezależnie czy będą radary, czy nie, czy jednak zderzak musi mieć dodatkowe mocowania pod radary?
Dzięki!
Re: ZDERZAKI S-LINE - MONTAŻ, WSKAZÓWKI...
Do instalacji progow sline przedlift potrzeba jakies specjalne inne elementy, czy moge wykorzystac stare sruby, itp , tylko podkleic w odpowiednim miejscu taśmą dwustronna?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Re: A6 C7 - ZDERZAKI S-LINE - MONTAŻ, WSKAZÓWKI...
Żeby założyć progi od polifta do przelifta nie trzeba nic rzeźbić. Należy kupić poliftowy zestaw mocowania progu o numerze: 4G0898909Ccarlos777 pisze: ↑10 maja 2018, 12:42Dostać progi S-line przed liftem w dobrym stanie kompletne z zaślepkami graniczy z cudem.
Wiem że jest problem z ich dolnym mocowaniem do podłogi. Trzeba rzeźbić, kleić lub dorobić mocowanie według własnej inwencji twórczej.
Kolega ostatnio zakładał i też czekam co wymyśli z tymi mocowaniami.
Białe zatrzaski przed montażem wkłada się w listwe progową i zatrzaskuje podczas montażu w metalowy próg na samochodzie - ilość jest dobrana do ilości uchwytów progu/otworów w nadwoziu.
Natomiast dolnych mocowań jest w zestawie więcej niż potrzebne do montażu w A6. Należy uwzględnić odpowiednią ich wysokość i włożyć w próg samochodu w kolejności następującej:
Kolejność liczona od przedniego koła:
1 otwór - kołek biały
2 otwór - kołek żółty
3 otwór - kołek żółty
4 otwór - kołek szary
5 otwór - kołek szary
6 otwór - kołek szary
7 otwór - kołek szary
Taśmę dwustronną zrywałem na samym końcu jak próg był już właściwie założony. Można na tyle odgiąc próg by folie z przylepca zerwać, dobrze ułożyć i spasować z nadwoziem.
--
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mariusz
- Rocznik: 2016
- Moje auto: S6 C7
- Silnik: 2.9 DKMB 450KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
Witam. Własnie mam taki problem. Potrzebuje zewnetrznej nakładki progu do audi s6 C7 polift. Z tego co pisałes to powinna pasowac z sline. One sa identyczne czy czyms sie róznia ?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mateusz
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Kontakt:
Jak tak napisałem, więc tak pewnie jest, bo zapewne sprawdzałem to w etce
.

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mariusz
- Rocznik: 2016
- Moje auto: S6 C7
- Silnik: 2.9 DKMB 450KM
Hmmm... To nie wiem bo w serwisie powiedzieli mi ze w moim aucie jedena listwa jest od s6 a druga od a6... a teraz akurat uszkodziłem to listwe własnie od a6 i musze ja wymienic. W sumie patrzac na nie to jakby sie rózniły troche kształtem chyba ze mi sie wydaje
Witam. Rozumiem że progi od po lifta zwykłe wyglądają jak progi do przed lifta sline . Czy ktoś może podesłać numer takich progów po lifcie ? Wiem że trzeba tylko dokupić odpowiednie mocowania.
Kupiłem już progi sline przed liftowe . Proszę tylko o odpowiedź czy coś jeszcze muszę dokupić np. jakieś zaczepy czy zaślepki i czy będzie pasowało?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Sebastian
- Rocznik: 2014
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: 4WD
Panowie, czy zderzak poliftowy sline bez radarów pasuje do auta z radarami ACC? Coś trzeba przerabiać?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Sebastian
- Rocznik: 2014
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: 4WD
Dzięki za odp. Doprecyzowując..Chodzi mi o to czy można bez problemu przenieść radary ze zderzaka sline do zderzaka sline bez radarów. Obawiam się, że koszyki mocujące na radary mogą robić różnicę w kostrukcji tych zderzaków
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jarosław
- Rocznik: 2013
- Silnik: Inny
Koledzy, zderzak przedni po lifcie S-LINE. Wiem że wszystko pasuje 1do 1, mam tylko pytanie odnośnie zaślepek gdzie są przeciwmgielne światła, ja mam je w głównych chalogenach, czy te zaślepki podejdą do tego zderzaka?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marek
- Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Multitronic
poszukuję numerów adapterów ślizgów poszerzenia przedniego zderzaka s-line lift,
znalazłem takie numery 4G0807083A i 4G0807084A ale są takie same jak dla zwykłego zderzaka, ktoś coś?
znalazłem takie numery 4G0807083A i 4G0807084A ale są takie same jak dla zwykłego zderzaka, ktoś coś?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 2012
- Silnik: 3.0 TDI 272KM
chce zalozyc dyfuzor ALA RS do zderzaka sline przed lifyem ale jest nie docdostania natomiast do zderzaka zwyklego dyfuzorow jest pelen wybor czym sie rozni dyfuzor od zwyklego zderzakana dyfuzorem s line wymiarami dlugoscia szerokoscia czy punktami mocowania zaciskow bo juz zglupialem